Giriş Kayıt
Yorumlar (9)
avatar
(6205) -
Pandemi döneminde izlemediğim iyi filmlere de şans veriyoruz. Öncelikle çok başarılı bir dönem filmi, dekor ve kostümler de göz dolduruyor.Kısacası beğenerek izledim. Bence sanatı ve tiyatroyu sevenler tahminimce bu filmden daha çok keyif alacaklardır diye düşünüyorum....
8


avatar
(1723) -
bence oscar alması doğru karar olmuş,çok duygusal,çok romantik,çok tutkulu,çok naif bir film...Gwyneth Paltrow çok güzel,çok aşkla bakmış,çok tatlı...hikaye desen müthiş aktı,bir an bile kopamadık,finaldeki mutlu sürpriz ama acı son keşke olmasaydı sonunuz böyle...ne yazık ki bu filmin adı Romeo ve Juliet,kavuşamayanların hikayesi...
8


avatar
(260) -
Gerçi filmlerde salt mantık aranmaz, ama mantıksızlık da izleyeni sürekli rahatsız eder. Oskar dağıtımında ne dolaplar döndüğü bizzat işin içindekilerce açıklandığı için, ödül kazanan filmleri peşinen iyi film gibi algılayanlar artık "saf" olarak kabul ediliyor.
Lady Viola De Lesseps rolündeki Gwyneth Paltrow'un sırf boyalı kalemle bıyık çizdi diye bayan olduğunu tiyatro arkadaşlarının anlamaması, gündüz tiyatroda kısacık saçla rol keserken, akşamları evde sarı lepiska saçlarıyla boy göstermesi, hatta bu sahnelerde peruk kullanılıyor hissi verilmeye bile gerek görülmemesi, seyircinin resmen enayi yerine konması anlamına gelir.
Bazı "saf" arkadaşlar kazanılan oskar sayısına bakıp filmleri neredeyse başeser seviyesine yükseltme çabasındalar. Başkalarının algı oluşturarak bizi, ne düşüneceğimiz konusunda yönetmelerine izin vermemizin yanlış olduğuna inanıyorum.
6


avatar
(199) -
William Shakespeare 'in romeo ve juliet oyununu hiç görmediğimden olsa gerek ve bu oyunu bir trajedi ile birleştirerek sinema perdesine yansıtan senariste ve oyunculara buradan teşekkürlerimi sunuyorum...
Uzun zamandır böylesine güzel bir filme denk gelmemiştim.. 5 yıl beklemiş olmam da ayrı bir cahillik ya bu filmi izlememiş olmak için ya neyse..
10


avatar
(338) -
O dönemin havasını çok iyi yansıtmışlar. Bir Shakespeare hayranı olarak beğendim filmi. Yalnız Oscar'a aday olmalı mıydı? Veya almalı mıydı bu ödülleri? Bence hayır..
7


avatar
(69) -
Bu kadar ödül alması beni çok şaşırtmıştı. Bunu eleştiri olarak söylemiyorum ama film bence aldığı 7 oscarın hepsini hak etmiyor. Ama film yer yer eğlenceli yer yer romantik, izleyiciyi etkileyen sahneler barındırıyor. Shakespeare'nin etkileyici dünyasının kapılarını izleyicilere ardına kaçar açıyor. İzlenmesi gereken filmlerden birisi. Özellikle Joseph Fiennes'in performansı beni çok etkilemişti.
7

Cevaplar (2)
avatar
(165) -
bence...

izlenesi bir film olduğu doğrudur. muhteşemdir hatta.

gelin görün ki 7 oscar almayı hak etmediğini belirtmişsiniz. hangi oscarı hak etmediğini ifade ederseniz zihnimiz daha çok aydınlanabilir.
9


4
| Bildir
avatar
(200) -
Best Picture- Saving Private Ryan
Best Orginal Screenplay-Life is Beautiful
Best Art Director-Saving Private Ryan


0
| Bildir


avatar
(705) -
Aynı sene Saving Private Ryan, Life is Beautiful gibi filmler dururken Oscar kazanması her ne kadar garip dursa da;
Shakespeare in Love için kötü bir film dersek de haksızlık etmiş oluruz.

Tiyatral sahne geçişleri, insanı içine çeken ambiyansı, özellikle Gwyneth Paltrow'un izlenesi performansı ve enfes müzikleri ile dönem filmleri içinde sivrilen yapımlardan biri.

7 / 10
7


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film