Giriş Kayıt

Yetenekli Bay Ripley (1999) Yorumlar


The Talented Mr. Ripley

Yorumlar (15)
avatar
(1030) -
Harika oyuncuların olduğu bu filmde özellikle jude lawı ayrıca beğendim.
Kendisi her gün zenginler için yorulan ripley, bir gün kendisini zengin bir çiftin yanında takılırken bulur. Aslında öncesinde teklif ilk geldiğinde kafasında bazı geçişler yapmıştır. Sonra yeni arkadaşlarıyla takılmaya başlayınca onların hiç çalışmadıkları gibi bir de hayattan zevk almaya odaklı renkli hayatları, bizim ripleyin onların yanında siyah beyaz gibi kalması, bir dizi gerilimli, gizemli, dramatik sonuçlar doğurur. Filmin sonunu beğenemesemde herşeyiyle çok iyi olan bu filmi tavsiye ederim
7


avatar
(161) -
İzlerken fazlasıyla keyif aldım, bir sonraki sahnede neler olabileceğini kestirmek zor değildi ama o gizem ve merak havasını çok iyi yakalamışlar. Ayrıca çok beğendiğim bir sahne açılışı ile başlıyor film ve sahne geçişlerinde müzik ve kamera açısı teknikleri çok yerinde kullanılmış bence. Oyunculuklar enfes, gerçekten göz dolduruyor, Matt Damon ve Jude Law döktürmüş yine ve ikisinin de o gençlik halleri, karakterlere süper uymuş bence. Ben filmden bayağı etkilendim, elbette izlerken 'Keşke böyle olsaydı, bu çok mantıksız değil miydi?' dediğim yerler de oldu ama çok titiz bakmazsak bence daha çok keyif alınacaktır. İzlenmeyi hak eden bir yapım. Tavsiye ederim. İyi seyirler.
9


default avatar
(25) -
İki günde bitirebildim sanki film festivalindeyim bir konu bu kadar ağır ve sıkıcı işlenemez. 1999'da film kıtlığımı vardı acaba bu kadar yüksek puan aldı bu film.
6


default avatar
(126) -
İçim kıyıldı içim,böyle iyi kadroyla bu kadar ağır ilerleyen,sıkıcı bir film yapmak pes.Bitmedi film bitmedi.


default avatar
(11) -
Kadro muhteşem.Filmin sonuna kadar Bay Ripley ne zaman yakalanacak diye bekledim.Bazı sahnelerde gerilimi çok iyi vermişler.[Özellikle ripley in evde bornozunun içinde tuttuğu usturayla marge a yavaş yavaş yaklaştığı sahne.marge bilmiyordu ama biz bornozda ustura olduğunu biliyorduk.Bu yüzden gerilim bende tavan yaptı] Matt damon Harika iş çıkarmış.Filmi çok beğendim.Bakmayın filmin isminin itici durduğuna.Gayet güzel film.
8


avatar
(6203) -
Aslında yıllar öncesinden çok konuşulan bu filmi çok merak edip bir türlü izleyemediğim bir yapımdı. Çok ünlü süper kadro başarılı oyunculuklar farklı bir kurgusu olması ve bir o kadar yavaş ilerleyipte ilgiyi dağıtmadan kendine bu kadar bağlayabilen şaşırtıcı senaryosuyla ve oyunculuklarıyla da kendini ön plana çıkaran bir film.Kesinlikle izlemesi gerekirmiş...
8


default avatar
(49) -
Böyle muhteşem bir kadroyla bu kadar sıkıcı film yapmak çok zor, zoru başarmışlar. Bu nedenle başarılı bir film, tebrik ederim!
3


avatar
(1418) -
Çok uzun zamandır bu kadar güzel bir film izlememiştim. Tam anlamıyla olağanüstü bir film. Senaryo ve oyunculuklar zaten muhteşem. Üstüne yönetmenin başarısı ve İtalya’daki mekanlar da eklenince ortaya 5 dalda Oscar adaylığı olan bu film çıkmış. Çok beğendim.

Bu kadar popüler oyuncuların bir araya geldiği bir yapım zaten az bulunur. Matt Damon, Jude Law, Gwyneth Paltrow, Cate Blanchett ve Philippe Seymour Hoffman’ı aynı filmde izlemek çok zevkli oldu. 13 yıllık bir film olduğu için hepsi çok genç ve güzeller. Bir anlamda nostaljik bir film hissi uyandırdı bende. 1950li yıllar filmde çok iyi yansıtılmış.

Film bir roman uyarlaması. Konusu çok ilginç .

Sürprizbozan: Göster

Bu film öyle enine boyuna anlatılsa ,birkaç sayfada ancak anlatılır. İçeriği çok zengin, gizemli gerilimli bir drama. Çok estetik ve sanat yönü kuvvetli bir yapım.

Göze ve kalbe hitap edip, 2 saati aşan süresince beni büyüleyen bu filmi henüz izlemediyseniz çok şey kaçırdığınızı söyleyebilirim. Benim için 10 puanlık bir film.

Yönetmen : Anthony Minghella(1954-2008) – İngiltere- The Reader ve İngiliz Hasta filmleri ile Oscar kazanmış. Diğer ünlü filmleri: Soğuk Dağ, Nine , Breaking and Entering

Belki abes olacak ama ben bu filmin her karesine aşık oldum. Aynı duyguyu bir de The Fall filminde hissetmiştim.
10


default avatar
(6) -
Konu ve oyuculukların sıratmadığı Matt Damon kalitesini gösterdiği filmlerden
7


avatar
(998) -
Kadro muhteşem konu değişik Matt ise çok iyi 10 / 8
8


avatar
(346) -
Güzel ve akıcı bir gerilim olmuş, senaryosu oldukça titiz ve ustaca işlenmiş.
7


avatar
(359) -
Ne Ripleymiş arkadaş. Şunu söylemem gerekirki konu işlenirken boşluklar bırakılmış ve bu boşlukları sizin tamamlamanız gerekiyor film oldukça akıcı ve bazı yerlerinde izleyicinin kopmaması için konu birden değiştiriliyor yeni yüzler yeni fikirler ha yakalandı ha yakalanacak derken film bitiyor.


avatar
(1239) -
Güzel film. Sonuna kadar sıkılmadan izledim.Konusu itibariyle Normal bir giriş yapıp oldukça ilginç yerlere gidiyor ve izleyeni meraklı bir hal içine sokuyor. Hıhı

Matt Damon'nın büründüğü karaktere oldukça yakıştığını ve başarılı bir performans sergilediğini düşünüyorum. Hıhı

Hareketli filmlerden hoşlanıyorsanız uzak durmanızı aksi taktirde bu tarz filmleri seven arkadaşların düşünmeden izlemelerini tavsiye ederim. Hıhı

Altyazı için teşekkürler.Selametle Saygılar
7


avatar
(1684) -
Kitabına sadık kalınsa ve belki Ripley´i başka bir oyuncu canlandırsa ortaya efsane bir karakter çıkabilirdi; malum eğer kitabı okuduysanız Ripley in saf kötülük timsali biri olduğunu ve kitapta bize kahraman gibi sunulduğunu bilirsiniz. Film bir sahtekarın yaptığı sahtekarlıkların nereye kadar gider sorusuna cevap nitelikte; genel olarak ağır işlese de sıkmıyor ama tarzı sevmeyenlere sıkıcı gelebilir. Film 5 dalda oskar´a aday olmuş ama filmde Jude Law ne yaptı da aday oldu anlamış değilim.
6


avatar
(270) -
Filmi daha önce izlemediğime pişman oldum filmde tom ripley karakteri incelikle oluşturulmuş filmi izlerken mr. ripley in yaptığı şeylere bazen hak veriyorsunuz oyuncu kadrosu çok başarılı filmde aslan payını ise yönetmen Anthony Minghella hakediyor kesinlikle tavsiye ederim...
9


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film