Giriş Kayıt
Yorumlar (13)
avatar
(5) -
Hem geriyor hem merak duygunuzu uyandırıyor. Aynı zamanda dış görünüşün insanların düşünceleri üzerine ne denli etkili olduğunu güzel , yönetmen kamuflajı iyi göstermiş.
9


avatar
(1031) -
Kaliteli bir İspanyol gerilim-gizem. Bu türü yıllardır çok iyi bir şekilde yapıyorlar, bize de izlemek düşüyor. Yönetmen harika iş çıkarmış, çekimler, kurgu vs çok iyi. Ama oyuncuları beğenmedim. Yani hint dizilerindeki gibi donuklar. Türü sevenlere tavsiye ederim
7


default avatar
(37) -
Filmi sündüre sündüre sündüre hal kalmışlar içim şişti 2 günde zor bitirdim ben ettim siz etmeyin .. 96 da izlenmesi lazımmıs maalesef yapım yılını aşamayan filmlerden .. son sahne dısında hiçbir anlam ifade etmiyor ..
1


avatar
(817) -
Tekrar izledim. Film ilk çeyreğindeki kalitesini koruyamıyor. Senaryoda ufak tefek sorunlar mevcut. Başrolün performansı zayıf. Ama tüm bunlara rağmen yönetmenliği ve ilgi çekici konusu sayesinde izletiyor kendini. 7 küsürden torpilli 8.
8


avatar
(817) -
Keşke benim de Alejandro Amenabar gibi bir ismim olsaydı. İsimden kalite akıyor. Filme ise bu laf biraz fazla gelir. 

Öncelikle bir yönetmenin ilk filmi olduğunu düşünürsek baya iyi bir iş var ortada. Bir yandan suff filmlerin varlığını araştırırken bir yandan da şiddet sorgulaması, erkeğin kadının üzerinde hakimiyet kurma isteği, görme dürtüsü gibi şeylerin üstüne gidilmiş. 

Film ilk başladığında çok sert devam edecek gibi gözükse de öyle olmuyor. Neredeyse hiçbir şey göstermeden anlatıyor tüm hikayesini. Others filmi de böyleydi. Ne kan ne jumpscare vardı. Yönetmenin kamerasını sevdim. Müzikleri de kendisi yapmış onlar da cuk oturmuş. Oyuncular da olması gerektiği gibi. Başrol biraz mantıksız davranıyor ve film kan kaybediyor o karakter yüzünden.

"Biz daha fazla vahşet görmek istedik; Yönetmen de hepimizin sadist yönünü kanıtlayan tokadı patlattı yüzümüze." Görme arzumuzu boşa çıkararak. Tez göz atılması gereken filmlerden. Ben sevdim. Bu boğuk filmi tekrar izler miyim bilmiyorum ama bence iyi film.
8


avatar
(164) -
Film özellikle merak ve gerilimi de arkasına alarak sizi ekran başında tutuyor , evet 2 saat uzun bir süre fakat kesinlikle izlenilebilir olduğunu düşünüyorum.10/7,5
8


avatar
(1418) -
2013 yılında yazdığım yorum...

İspanyol yönetmen Alejandro Amenabar'ın 1996 yapımı Tez /Tesis filmi iki saat boyunca temposunu düşürmeyen çok gizemli bir gerilim filmi. Bu türü seviyorsanız mutlaka izleyiniz.

Üniversite öğrencisi Angela, hazırlaması gereken tez için görsel ve işitsel şiddet konusunu seçer. Bu konuda gerçek görüntüler içeren videolar ararken, aynı okulda okuyan
Chema ile tanışır.
Gizlice ele geçirdikleri bir kasette genç bir kızın işkence ile öldürülüşünü izlerler. Öldürülen kızın iki yıl önce kaybolan bir öğrenci olduğunu tespit ettikten sonra katilin kim olduğunu araştırmaya başlarlar.

Amenabar'ın izlediğim tüm filmlerini beğendim. Bu film de çok sürükleyiciydi. Tam katil budur dediğinizde bile ustalıkla başka birine yönlendirdi. Kullandığı müzikler de gerilimi iyice artırdı.
Tavsiye ederim hem de çok..

Başrol oyuncularından Eduardo Noriega da çok sevdiğim bir aktördür. Onun da izlediğim filmleri hep başarılı çıktı .
7


avatar
(566) -
Konusu biraz ağır.Atmosfer olarak kimi zaman sıkıcı gelse de,izlemeye değer bir yapım olarak düşünüyorum.Gerdiği sahneler çok fazla.Süpriz sonlu bir kurgu ve büyük ölçüde başarılı.
7


avatar
(44) -
İspanyol sinemasının en önemli isimlerinden biri Amenabar. Bu filmide ilk uzun metrajlı filmi. Farklı ve gizem filmleriyle gönlümü fethetti diyebilirim.Ben ilk filmini en son izledim. Eğer bu yönetmenin hiçbir filmini izlemediyseniz sırasıyla izleyip ne kadar başarılı ve kendini geliştirdiğini görebilirsiniz. Tez de Amenabar filmlerine göre bir seviye düşük (kurgu diğerlerine göre daha kolay anlaşılır) Fakat yine de gerilim sevenlerin kesinlikle izlemesi gereken bir film.
6


avatar
(175) -
Arkadaşlar Film sağlam siz kötü yorumları kaale almayın...
10


default avatar
(78) -
filme başladıktan sonra başladığım işi bitireyim düşüncesi ile sıkıla sıkıla filmi sonuna kadar izledim. Film gereksiz koşuşturmalar ve bu nasıl oldu acaba demekle geçiyor. Gereksiz fazla abartılmış ve saçma geldi bana doğrusu. İzleyeceklere tavsiyem izlemeden önce bir kere daha düşünün. Ayrıca hiç hoşunuza gitmeyecek görüntüler içeren bir film ki buda filmi adından söz ettiren kısım olsa gerek.
4

Cevaplar (1)
default avatar
(37) -
Diğer iyi puanlara aldandım seni dinlemem lazımmış Gülücük
1


1
| Bildir


avatar
(705) -
Başarılı genç yönetmen Alejandro Amenabar'ın uzun metrajlı ilk yapımı.

Kendisinin en önemli özelliği filmlerinde gerçekten özgün içerikler olması...
Tez filminde de enterasan bir hikaye ve olay örgüsü var, izledikçe insanı zaman zaman meraklandıran, geren bölümler mevcut.

The Others kadar başarılı bulmasam da ilginç, izlenebilecek filmlerden biri sonuçta eski bir yapım ve Amenabar'ın ilk denemesi olduğundan diğer filmlerine nazaran daha aşağıda kalması normal bence.
Yalnız filmde korku unsuru yok daha çok gerilim diyebiliriz.

6,5 / 10
6


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film