Giriş Kayıt
Yorumlar (10)
avatar
(1723) -
çingeneler zamanı ile tanıdığım emir ustadan bence kendi içinde bir anlamı olan ancak bahse konu zamanlara yabancı izleyiciler için monoton bir yapım olmuş, bir dert var o kafada izlemek lazım, ben o kulvarda değilim ne yazık ki, çeşitli göndermeler var gibi, meraklısına...
6


default avatar
(7) -
"Çocuklarımıza durmadan öyküler anlatacağız. Bir zamanlar, bir ülke vardı diye."
Konusu, senaryosu ve oyunculuk olarak son derece güçlü bir film...
9


default avatar
(35) -
Bir ülkenin İkinci Dünya Savaşı' ndan itibaren kuruluşu ve kanlı bir iç savaşla yıkılışını absürt ve sonlara doğru yıkıcı bir biçimde anlatan bir başyapıt. Yer yer komünizmin mahzen olduğunu ve insanı güneşle ayı ayırt edemeyecek hale getirdiğini, karanlıkta bıraktığını anlatan ve eleştiren bir yapım. Yönetim komünizm de olsa belirli oligarşik ve imtiyazlı yapıların yok olmadığına da değinilmiş. Savaşın en çok kazananlarının silah satanlar olduğunu, bu uğurda her türlü etik değerleri nasıl ayaklar altına aldıklarını da anlatıyor aynı zamanda. Birleşmiş Milletler' e de eleştiriler vardı. Siyahi BM askerinin 1000 Mark' a mültecileri Bosna' dan İtalya' ya taşıması buna örnek olarak verilebilir. Şehirden şehire geçişler de güzeldi ve farklıydı. Yeraltında sadece Berlin, Atina gibi tabelaları takip etmeleri yetiyordu Gülücük . Filmi bu ülke hakkında bilgi sahibi olmadan izlerseniz pek bir şey anlayamayabilirsiniz. O yüzden filmi izlemeye karar verdiyseniz önce Yugoslavya' nın tarihini az biraz okumanız sizin için yararlı olacaktır.
9


avatar
(1012) -
Üstüne konuşulması çok uzun sürer.En iyisi uzun duran süresine ve Kustirica tarzı absürdlüklere takılmadan izleyin derim.Yugoslavya partizanlarından ,İkinci Dünya Savaşından tutunda kendi iç savaşlarına kadar müthiş bir hayal ufkunda yerin altını üstüne getiren müzikleriyle tam bir sanat düğünü sunuyor.Özellikle- film içinde film- çekim bölümlerinden sonra uçuşa geçiyor .Bu kadar acılar çekmiş bir milletin manik ruh halini yaşıyorum Çılgın Yönetmen Kustiritza sayesinde
10


avatar
(882) -
Kusturica'nın savaşın acımazsızlığını absürd mizahla ustaca süslediği harika bir film, başyapıt.


avatar
(805) -
Emir Kusturica'nın filmleri lunapark gibi. Lunaparkta sabahtan akşama kadar kalsanız bile sıkılmazsınız. Müzik ve eğlence gırladır. Bu filmde de süre çok uzun olsa bile sıkılmıyorsunuz . Değişik, renkli ve özgün anlatım tarzıyla film akıp gidiyor. 1995 Cann jürisi de böyle düşünmüş olmalı ki filme Palma Dor ödülü vermiştir.
9


avatar
(433) -
Emir Kusturica çok farklı bir yönetmen. Filmlerinin işleyişinde ayrı bir tat var. Alışılmış hollywood üslubundan uzaklaşmak ve eğlenceli bir film izlemek isteyenler filmin süresinden çekinmesin ve izlesin. İzlemeden önce Yugoslavya tarihi hakkında da biraz bilgi edinmenizi öneririm.
9


default avatar
(274) -
Yugoslavya ütopyasını oldukça başarılı anlatmıştır. yapım yılı 94 yayın yılı 95 yani meşhur iç savaş zamanında onun nedenlerini izleriz. ben Yugoslavya sevenlerdenim, Yugoslavya hayallerin ve insanlığın bir döneminin bitişinin simgesidir. artık "yalnız adalar", bireyler vardır. Kusturica'da bunu anloji yaparak anlatmış, oldukça da başarılı kurmaca ve oyunculukla namı diyar "underground"o rtaya çıkmıştır. 8.5/10.
9

Cevaplar (1)
avatar
(79) -
Filme bu açıdan bakabilmek için biraz bu ülkeler hakkında bilgi, aynı zamanda biraz bu ülkelerin tarihi geçmişlerini bilmemiz gerekiyou sanırım. Onun için ben bu filmden pek keyif alamadım.
6


1
| Bildir


avatar
(130) -
bu film de sanki 3-5 ülke bir araya geldiği için imdb si yüksek olanlardan.


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film