Giriş Kayıt
Yorumlar (20)
avatar
(571) -
Konusunu birebir olmasa da gerçek olaylardan alan ve yapılmış en iyi Alcatraz filmleri arasında gösterilen, oyunculukların mükemmel, dönem atmosferinin oldukça başarılı yansıtıldığı bir suç, hapishane ve mahkeme draması.

Hikayenin akışına uygun sinematografisi ve özellikle hapishane hücrelerinin klostrofobik ortamının çarpıcı bir şekilde yansıtıldığı ve filmin genelinde inanılmaz derecedeki kamera ve ışık kullanımı ile teknik olarak harcanan çabaları hak eden, kadrosundaki üst düzey oyuncuların gösterdiği kaliteli performans ile birleşince ortaya göz kamaştırıcı bir film çıkıyor.

Akademinin özellikle film için 10 kilo veren Kevin Bacon'un müthiş performansını ıskalaması Hollywood gizemlerinden biri olarak görüldüğü film, kayıp bir eşsiz bir mücevher gibi bulunmayı ve izlenmeyi hak ediyor.
8


avatar
(76) -
müthiş oyunculuk, müthiş bir hikaye, müthiş bir dram. Neden az biliniyor böyle bir film o da ilginç. Hapishane ve Mahkeme ikisi bir arada. 8/10


default avatar
(35) -
Gerçek olaylardan esinlenerek yazılmış başarılı senaryo, güzel dram. İyi oyunculuklar eklenince keyifle seyirlik bir film olmuş. Bu amerikan hukuk sistemi duruşma şovlarına çok tahammül edemesem de ana konunun gerçek olması ve işlenişi filmi beğenme nedenlerim oldu. 7.8/10
8


avatar
(1248) -
Film Alcatraz'ı en iyi anlatan yapımlardan birisi olmuş. Beklentilerimin çok ama çok üstünde çıkan, kendini aşmış bir yapım izledim. Olayları gözünüzü kırpmadan, heyecanla, merakla izliyorsunuz. Kavin Bacon sınırları zorlayan bir performans sergilemiş. Her şeyiyle iyi ve sağlam bir filmdi.

Kesinlikle izlemeniz gereken filmler listesinde yerini almalı. İyi ki izlemişim, size de tavsiye ederim.
8


avatar
(741) -
Kevin Bacon'un muhteşem oyunculuğu var filmde.. alcatraz üstüne çevrilen bütün filmleri izledim sanıyordum ama en etkili ve acınası hikayeyı geç buldum .. son derece güzeldi açıkçası..Escape from Alcatraz, Birdman of Alcatraz da diğer alcatraz filmleri.. yarıştığı yıl çok sağlam filmler vardı tamam ama bu filmden nasıl bir oscar adaylığı çıkmamış ilginç.. tek ödül Film Eleştirmenleri Ödüllerinden gelmiş bacon için
8


default avatar
(1082) -
Hapishane temalı filmler seyir zevki ve tür bakımından ilk sırada olan bir tür benim için.. Başrol oyuncuları ilk üçlü Kevin Bacon, Gary Oldman ve Christian Slatter kombinasyonu enfes olmuştur.. Konusu gerçek bir hikayeden alıntı imiş.. Meşhur California Eyaleti içerisinde ufak bir adacık, meşhur Al Capone ve azılı mayfa liderlinin.. Toplumdan kötüleri uzak tutmak ve içeride kalanların ise, cezaları bitmeden dışarı salınmaması üzerine kurulu ki, sonradan rehablite etme bahanesi ile, hapishane mahkumlarının boş durmaması adın projeler üretip hem ekonomiye katkılarını sunmak ve boş zihinleri meşgul ederek rehablite etmek proje harika lakin uygulama da sorunlar baş gösterebiliyor.. Kişi ne kadar suç işlese de cezasını çekmek üzere oarada düzgün şartlar da ki bu da çok tartışmalı bir konudur.. Suçunu işleyip cezasını bitince çıkmak..Kaçma mehfumunu zihinlerden çıkartmak adına hapishane yönetimi çok ciddi önlemler alıyor, lakin bazen evdeki hesap çarşıya uymaya biliyor.. Hapishaneler için görünmez bir kural vardır, bir kere kaçmaya teşebbüs eden kişi, sonrasında gelen ardıllarına da örnek olması ve hapishanenin itibarının kaybolması... Hapishane müdürü açısından bakılırsa suçlu cezalandırılmalı, yasaların verdiği ölçüde, kaçan kişi için ise, yakalandığı zaman başına gelecekleri biliyor cezası çok ise hapishane de çürümek istememektedir.. Herkes kendi açısından haklı.. Adalet açısından ise yargıyı kastediyorum, olayları gün yüzüne çıkartmak için juri ve hakimin karşısına ciddi deliller getirmesi ve varsa aksaklıkları düzeltilmesine yardımcı olması gerekiyor.. Etki ve tepki nin güzel işlendiği harika bir başyapıt..Çok beğendim.. İnsanları küçük görmemek gerekiyor, bazen bir karınca bile size akıl verebilir..
10


avatar
(882) -
Alcatraz üzerine kurulu sürükleyici bir mahkeme/dram filmi. Kevin Bacon'dan mükemmel bir oyunculuk gösterisi. Gözümden kaçmış olan bu filmi yeni izledim ve gerçekten çok beğendim. Kevin Bacon'ın bu kadar üst seviyede bir performansını izlememiştim. Gary Oldman ve de Christian Slater de filmin bonusu. Mutlaka izleyin!


avatar
(74) -
Hapishaneler ve işkence mağduru mahkumlara yaşatılan travmalar hakkında düşündürücü bir film. Beş dolar çaldığı gerekçesiyle hırsızlık suçundan girdiği hapishaneden kaçmaya çalışırken yakalanan ve ceza infaz sisteminde yer alan psikopatların zulmü altında üç buçuk yıl bir tabutlukta işkenceye maruz bırakılarak katile dönüştürülen bir gencin yargılanmasının hikayesi. Dava çömez avukatımız sayesinde gencin yargılanmasından çıkıp abd ceza infaz sistemi ve görevlilerin yargılanmasına dönüşüyor.
9


avatar
(27) -
kevin bacon gary oldman gibi sağlam oyuncular ve sağlam bi film
8


avatar
(326) -
Başardın Henri. Filmin finalinde bizi salya sümük ağlatmayı başardın. Kısa ve öz yorumum budur. Mutlaka izlenmesi gereken bir başyapıt.
10


default avatar
(3) -
Bu filmi 2009 da izledim ve kendime dedim ki: "Ben bu filmi nasıl kaçırmış olabilirim?"

Kevin Bacon'a hayran kaldığım ve sırf bu filmdeki o kusursuz performansı için "Following" dizisini izlemeyi sürdürdüğümü de söyleyeyim. Filmde o kadar büyük bir oyunculuk çıkarmış ki izleyiciye rolünü o kadar iyi aktarıyor ki hayran kalmamak elde değil. Beni ağlatabilen nadir filmlerden biri. Tam bir dram ve bence gizli kalmış bir baş yapıt. İzlesem mi acaba diye düşünüyorsanız ve dram seviyorsanız şu an hiç vakit kaybetmeden izleyin derim.


avatar
(4241) -
Christian Slater ve Kevin Bacon başta olmak üzere harika bir film. Çarpıçı bir film, dehşet verici bir o kadarda tüyler ürpertici..
7


avatar
(242) -
Daha önce izlemiştim tekrar izledim sizde izleyin iyi bir başyapıt..
8


default avatar
(1457) -
Gözden kaçırılmış bir başyapıt izlemek isterseniz 'Murder in the First' kesinlikle tercih listenizde olmalı. Tam arşivlik bir yapım. Alcatraz Hapishanesi ile ilgili bu derece realist bir yapım izlemediğinizi rahatlıkla iddia edebilirim. Bu meşhur hapishaneyle ilgili çok film var. Ama oyunculuklarıyla, hikayesinin gerçekçiliğiyle, biyografik öğelerin dozuyla ve her şeyiyle en realisti bu film olsa gerek. Bu konuyu hem evrenselleştiriyor hem de en doğru perspektiften yakalıyor. Büyük bir film. İzlemenizi ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM…!!!

Gelelim incelemesine…

Yönetmen Marc Rocco. Sadece iki defa yönetmenlik koltuğuna oturmuş ve sinema piyasasını bırakmış bir isim olan Marc Rocco, tarihe bu güzel filmi hediye etmiş başarılı bir isimdi aslında. Anlatım tarzından keyif alacaksınız. Bu filmi inanılmaz büyük yapan isme geçmeden önce bugünlerinden çok başka bir yerde olduğu günlerdeki o genç ve başarılı oyuncuya bir bakış atalım. Christian Slater. O zamanlar neymiş şimdi ne olmuş. Heyecanıyla, uzun diyaloglarını sektirmeden ve içten yansıtışıyla çok iyi ve çok başka bir yerde Slater. Bu yıl piyasada olan Stranded gibi filmlerini görünce insan onun bu eski günlerini özlemle anıyor tabi. Güzel filmin kötü karakterleri arasında Gary Oldman ve William H. Macy'i de görmek mümkün. Her zamanki kalitelerini konuşturuyorlar. Gary Oldman sadece 5 gün sonra sinemalarımızda Paranoia ile yerini alacak. 2014'te ise RoboCop ve Dawn of the Planet of the Apes ile bizlerle birlikte olacak ki iki film de süper. Macy ise bu yılı A Single Shot ile kapattı.

Ama sıra en önemli isme geldi şimdi. Kevin Bacon'u birçok filmde zevkle izledim. Ama sınırları aştığı, çizgiyi kırdığı bu derece üst seviyede performans gösterdiği, bu haddede oynadığı başka bir filmi olmasa gerek. İnanılmaz ötesi bir performans..!!! O kadar keyifle izledim ki sözlere sığmıyor. Tam bir usta performansı. Kevin Bacon'a artık çok başka bir gözle bakacağım.

Siz bu filmi KESİNLİKLE İZLEYİN…!!! Saygılarımla…
9


avatar
(1234) -
İnanılmaz performanslar, çarpıcı bir senaryo, muhteşem bir dram. 9 puan
9


avatar
(29) -
"- ölümü kurtuluş olarak gören birine, bu dünyadan ne vaat edebilirsiniz?"


8/10

Ölümle yaşam arasında sıkışmış bir mahkum, ilk adımını adalet için bataklığa atmayı göze almış bir avukat...

Ve sonuç olarak kapalı duvarlar arasında varlığın, ışığın, dostluk ve adaletin savaşıyla harmanlanmış, bir ayıbın ortasındaki insanın portresi, akılda kalıcı diyaloglara sahip kaçırılmaması gereken bir dram...

Mutlaka vakit ayırınız!
8


avatar
(1684) -
Bacon a hayran olduğum bir film. Aslında sadece Bacon değil kadroda ki tüm isimler rollerinin hakkını vermiş. Filmi izlemeden önce "Yine bir dava filmi; diğerlerinden ne farkı olabilir ki" deyip mırın kırın edip öyle izlesem bile film boyunca acı ve dramı iliklerime kadar hissettiğim bir yapım oldu. Herkes için adalet kavramını da sorgulaması çok çok iyiydi özellikle bir sahnede Henri`nin kardeşini doyurmak için çaldığı 5 dolar ve aldığı ceza geçerken lafı geçerken şöyle bir soru soruluyor du - Al Capone milyonlar çaldı ama vergi kaçırmaktan hapse atıldı ? cevap olarak " Ama o iş üstünde yakalanmadı" deniyor!
7


avatar
(847) -
Murder in The First.. Etki ve Tepki.. 95 yapımı olan film izlediğim hapishane konulu filmler arasında en dokunaklı film diyebiliri.. İzlerken içinizden bir insan olarak çok şey alıp götürüyor.. Sitede de fazla ilgi görmemesi üzücü bir olay.. Ama Gary Oldman ve Kevin Bacon isimlerinde kariyerlerinde böyle bir filmin olduğunu bilmemekten kaynaklanıyor.. İki usta oyuncu yine rollerinin hakknı vermiş hele Kevin Baconun kestiği bir rol var görmeniz lazım.. Oscarı benden kesinlikle aldı .. Kötü hapishane müdürü Milton Glenn karakterini canlandıran (Gary Oldman) ile 5 dolar çaldığı için bu oldukça hafif suça karşılık Alcatraz hapishanesi ne kapatılan Henri Young karakterini canlandıran (Kevin Bacon) geçmişte yaşanmış tüyler ürpertici hikayesini konu alıyor.. Hapishaneden kaçma teşebbüsünde bulunan Henri başarısız olur ve 3 yıl hücre cezasına çarptırılır.. Sadece yılda bir kez yarım saat dışarı çıkma hakkı vardır.. Bu yaşanılanların gerçek olduğunu filmden sonra bilmek gerçekten psikolojik olarak insanı darmadağın ediyor.. 3 yıl cezanın ardından mucize bir şekilde hayatta kalmayı başaran Henri hücrede bir canavara dönüşmüştür .. Çıktığı ilk gün kaşık ile birini öldürür.. Artık suçu 5 dolar çalmak olmayan Henri, cinayet ile yargılanacaktır.. Onu savunan avukat ise genç avukat James Stamphill rolünde (Christian Slater) başkası değildir.. Adaletin nasıl sonuçlanacağını kafanızda bir takım sorular oluşturmaya sizi düşünmeye sevk eden film, burda suçlu kim sorusuna cevaplar aramanıza neden olacak.. Büyük insanlık ayıbını, dram severlere ve hapishane konulu film severelere şiddetle tavsiye ederim .. 10


avatar
(338) -
Kevin Bacon'un muhteşem performansı filmdeki ilk ayrıntılardan... Sürükleyici bir şekilde gidiyordu, beğendim.

Kevin Bacon, Gary Oldman ve de Christian Slater.. Hepsi çok iyiydi.

Geride kalmış ama izlenmesi gereken filmlerdendir.
8


avatar
(187) -
Kevin Bacon psikolojik bunalımda ve birazda aklını oynatmış Henri Young karakterini harika canlandırmış.

Yönetmen Marc Rocco Alcatraz'ın o vahşi ve kasvetli havasını harika yansıtmış öyle ki izlerken yaşamış olduğunuz hayata sitem eden talepkar ruh haliniz uysallaşıyor ve iyi ki orada değilim demeden kendinizi alamıyorsunuz.
7


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film