Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
default avatar
(82) -
‎"Anne, tüm çocukların dudağında ve kalbinde Tanrı'nın adıdır"---> (The Crow) Bu replik beni çok etkilemişti..

Brandon Lee den çok iyi performans...Yönetmen Alex Proyasın karanlık dünyalarından biri daha karşımızda...


avatar
(574) -
Hayatımın filmidir. Sahne sahne ezbere anlatabileceğim filmlerden dir. Çok düşük bir bütçe ile çekilmiş ama vizyonda gişeleri alt üst etmiş bir yapım. Brandon Lee ile Marco Rodríguez in muhteşem oyunculuğuna kapılıp nefes bile alınmadan izleyeceksiniz. Tabi küçük sarah (Rochelle Davis) i de unutmamak lazım. Keza ilk en sağlam ingilizce küfürü kendisinden öğrenmişimdir (Bkz. Dickhead).

Brandon Lee nin filmin çekimleri sırasında hayatını kaybettiğini öğrendik o zamanlar da, aslnda filmin devamını çekerken daha realite yapıp brandon lee nin intikamı alınsa daha mı güzel olurdu sanki?! Çok güzel bir aşk ve intikam filmi.

izlemeyip burun kıvıran varsa bu filme bir şans verip izlesin.
10


avatar
(566) -
Öyle bir film ki...İçinde;aşk,intikam,macera,dram...ne ararsanız var.Dünyada kötülük varsa ona karşı koyabilecek bir iyilikte muhakkak vardır...Film bunu öyle güzel anlatıyor ki...Tavsiye ederim...10/9
9


Yorumlar (34)
avatar
(13) -
Yağmur, karanlık ve şiddet dolu aksiyona doyuruyor.İzlediğinize değecek bir film.
8


default avatar
(37) -
Efsane filmdir .. Çekimleri sırasında başrol oyuncusunun ölmesi de filmi unutulmaz yapmaya yeter de artar bile .. Hala izlemediyseniz kaçırmayın favori filmlerimden
Wink
10


avatar
(1723) -
brandon lee setteki bir kazada hayatını kaybedince filmin konusundan kaynaklı yıllardır bu filmin lanetli olduğu söylenir, karanlık bir film, aslında sinematik olarak başarılı ancak kötü şöhreti bu yapımı olumsuz etkiliyor...
8


default avatar
(80) -
Film için söylenecek tek bir cümle var, satanist ve karga ritueli hakkında bilgi sahibi olunmalı...yoksa çok boş gelebilir. Sürekli mesajlarla karşılaşıyorsunuz...başka türlü filme gerçek yorumu yapamazsınız. Kabil hikayesinin dönüşüme uğradığı bir yer olarak bence bakmanız gerekebilir.
8


avatar
(52) -
oldukç asağlam bir fantastik bir buram buram Gerililmde kokmuyor değil.Filmi izlememiş olsanız bile Brandon Lee'nin, The Crow filminin setinde, boş sanılan bir tabancadan çıkan kurşunla hayatını kaybettiğini duymuşsunuzdur. Kısaca Hafızalara kazınan sahnelerle dolu,atomosferiyle,müzikleriyle birlikte unutulmayacak bir yapım "Karga'.."
8


avatar
(59) -
"crow'un bir mihenk taşı olmasından dolayı bende büyük bir önemi var." cümlesiyle hayko cepkin'in rock müzikle ilgilenmesine sebebiyet veren film. ayrıca vücudunun çeşitli yerlerindeki dövmelere de yine bu film ilham olmuştur.


avatar
(53) -
bu filmden haz alabilmek için filmin çekildiği yıllardaki o herkes tarafından bilinmeyen karanlık ortama az da olsa ucundan yaklaşmış veya temas etmiş olmak gerekir. işte o vakit bir efsaneye dönüşüyor.
nasıl ki eskiler için back to the future bir efsane ama millennium çocukları için kötü bir yapıt ise...
8


avatar
(741) -
filmi bu kadar anlamlı kılan yönü sanırım yasanan vahım olay olmus. bır cok olay bırlesmıs fılmın konusu gıbı.. sette gercek sılah olması.. 2 kursun olması ..lee nın vurulması.. o sahnede kı aktorun fılmı hıc ızlememesı..hayatı boyunc olayın etkısı altında kalması.. elıza nın anısına demıs fılmın sonunda.. o da nısanlıymıs olmus lee ıle aynı anda.. yoksa fılm oyunculuklar acısından cok vasattı..
4


avatar
(164) -
Film bittiğinde ilk fark ettiğim başak bir dünyada yaşadığımdı. Beni öylesine içine çekti ki bütün filmi gözlerimi kapamadan tek nefeste izledim ve buna da çok şaşırdım. Uzun zamandır beni böylesine içine çeken bir yapım yoktu. Ki ben hayata materyalist bakan birisiyim. Filmde sadece kimyasal reaksiyonlardan ve hormonların farklı oranlarda birleşmesinden kaynaklanan aşkın ölümü bile alt edebileceğini gösterirken normalde benim sıkılmam veya filmi izlemeyi bırakmam gerekiyordu. Ama kendi içinde tutarlılığı öyle bir sağlamıştı ki tek solukta izleyip bitirdim.
Filmde fazlaca sembolik anlatımlar ve felsefi düşünceler yer alıyor. Bu bahsettiklerim öyle yakalaması zor şeyler değiller yönetmen açık bir şekilde -izleyicinin rahatlıkla anlayabileceği şekilde- filme bunları yerleştirmiş. Ama bu filme herhangi bir basitlik değil hatta derinlik katmış.
Brandon Lee benim gözümde tek başına bu filmi alıp götüren ve beni filme bütün süresi boyunca bağlayan etmen oldu. Konudan bile ötede hatta. Kendimi onunla ne kadar eşleştirdiysem artık film bittiğinde ''Ben neredeyim?'', ''Sarah nerede?'' boyutunda şaşkınlığa uğradım çünkü burası artık o içinde bulunduğum dünya değil de bilgisayarımın başında bir dünyaydı.
Senaryodan anladığım kadarıyla Eric'in metal müzik ile uğraşması ve Nordic kültürüne ait ''Karga'' öğesi bir bütün. Çünkü metal müziğin doğuş yeri olarak İsveş, Norveç, Finlandiya, Danimarka gibi Nordic veya İskandinav ülkeleri gösterilir. Dediğim gibi de Karga figürü kendi mitolojilerinde yer alan bir öğe. Her ne kadar Amerikan yapımı bir film olsa da senarist bu bağlantıyı kurmaya çalmış olabilir.
Sürprizbozan: Göster

Bence izlenilmesi gereken bir film. 8.2/10
8


avatar
(155) -
Pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Birkaç arkadaş hayatlarının filmi olduğundan bahsetmiş, ben de açıkçası bu beklentiyi biraz olsun karşılayacağını umdum fakat öyle olmadı. Senaryo pek yaratıcı değil, keza yönetmenin Dark City filmindeki atmosfer de yok, buradakini biraz yüzeysel buldum. 5-7 puan arasında gidip gelecek bir yapım.
6

Cevaplar (2)
avatar
(407) -
dark citydeki atmosferi zaten bulamazsın bu filmde the crow 1994 dark city 1998 yapım. ama dark citydeki o karanlık atmsferin temelinin nereden geldğini bulabilirsin.
10


3
| Bildir
avatar
(155) -
evet, dogru diyorsun benim yorumum biraz temelsiz oluyor senin dedigini hesaba katinca.
6


0
| Bildir


avatar
(1223) -
Oğlu da yaşasaydı babası gibi olmazdı ama en azından Lee adı yaşardı Sümüklü
7


avatar
(253) -
Bunu Crow serisinin ilk ve son versiyonu sayabilirsiniz. 2,3 ve 4 ü asla seyretmeyin.


avatar
(8404) -
Kült filmlerdendir... Zamanına göre efsane filmlerden... İzlerken çekildiği zamanı gözönünde bulundurmak lazım yoksa terminator, geleceğe dönüş gibi filmlerde patladı zira 2000'leri nasıl anlatıyorlardı...


avatar
(103) -
Kesinlikle yorumlarda anlatıldığı kadar güzel değil, tamam konu çok güzel fakat ana karakter dışındaki oyunculuklar yerlerde, vaktiniz varsa Brandon Lee'nin son filmi (setinde öldüğü) olması ve konunun güzel olması sebebiyle bir şans tanıyabilirsiniz...

Filme dair aklımda kalan : "Anne, tüm çocukların dudağında ve kalbinde Tanrı'nın adıdır"
6


avatar
(811) -
Fanstastik, macera ve aksiyon sevenler izleyebilir, ama şu an izlendiğinde basit ve sıradan kaçıyor. Belki o tarihe izlesek, yorumumuz daha iyi olabilirdi. Iyi seyirler.
6


avatar
(118) -
Çok karanlık bir intikam filmi. Büyük beklentiyle izlemeye başlamama rağmen sonlara doğru hayal kırıklığına uğrattı. Yine de zevkle izleniyor. Ayrıca özel efektler cidden çok amatördü ya da biz Wolverine'nin iyileşme gücüne çok fazla tanık olduğumuz için öyle geldi. Ayrıca filmin ismi neden 'Ölümsüz Aşk'?
7


avatar
(341) -
taa cocukken izledigim bir film, hatta defalarca izledigim. vcd playerda izledigim bir film idi. yeri bende ayri, o yuzden yuksek tuttum puanimi.
9


avatar
(359) -
İnsanın üstünde güzel bir etki bırakıyor, izlemeden anlatılmaz, tavsiye ederim.


avatar
(136) -
efsane bir yapim..
10


avatar
(217) -
Brandon Lee'nin harika performansı ve güzel bir kurgu dışında başka bir şey olmayan bir film.

bilgisayar teknolojisinin kullanıldığı sahneler çok kötüydü. bkz. şehir manzarası.

diğer oyuncuların performanslarını pek beğenmedim. özellikle küçük kızın.

çatışma sahnelerini vasatı geçememiş.
6


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film