Giriş Kayıt
Yorumlar (8)
avatar
(571) -
Yanyana bir kaç dükkanın içinde ya da dışında çalışan kişilerin hayatındaki bir günün hikayesi.

Gülünç derecede düşük bir bütçeyle çekilen, sıradan hayatlara sıradan bir bakış olduğu için hem ucuz hem de güvenlik kamerası hissi versin diye de siyah beyaz çekilen, kült bir yapım haline gelmiş, tüm zamanların en iyi bağımsız filmlerinden birisi.

Kevin Smith filmin 27.000 dolarlık küçük bütçesini çizgi roman koleksiyonunu satarak, ailesinden 3.000 dolar borç alarak ve kredi kartlarını sonuna kadar kullanarak karşıladığı, ABD Kongre Kütüphanesi tarafından 2019 yılında "kültürel, tarihi veya estetik açıdan önemli" bulunarak Ulusal Film Sicili'nde korunmak üzere seçilen yapım, farklı, agresif ve ofansif mizah tarzından hoşlananları üzmeyecektir.

- Afedersiniz, bölmek istemem ama ne hakkında konuşuyorsunuz?
- "Jedi'ın Dönüşü" filminin sonu hakkında. Arkadaşım beni Ölüm Yıldızı asiler tarafından yok edildiğinde içindeki inşaatçıların masum kurbanlar olduğuna ikna etmeye çalışıyor.
8


default avatar
(73) -
Komediden ziyade bol diyaloğun olduğu, sıradan ve bir o kadar da doğal bir film. Yani bir kurgu yapılmadan bu filmi seyrettiğinizi düşünün ne kadar doğal olduğunu fark edeceksiniz. Ara ara siyah ekrana gelen müjde, keyifsizlik gibi başlıklarla filmi birkaç bölüme ayırması ve siyah beyaz çekilmiş olması bana ilgi çekici geldi.


default avatar
(83) -
Gülmek için izlemek istemiştim hatta tüm seriyi birden indirmiştim ama işkence gibiydi 40 dakika anca dayanabildim. Kesinlikle izlediğim en overrated filmlerden. Komedi için gelenler Bu bir komedi filmi değil!


avatar
(433) -
Yönetmenin meşhur olduğunu bilmiyordum.İlk kez bir filmini izledim. Aldığı puanı hak ediyor ne fazlası ne eksiği var.
Eğer yönetmen bu kaliteli repliklere ve olağanüstü olaylara biraz 'suç' ekleseydi bir Guy Ritchie havası yakalayabilirdi.
Maalesef komedide kalmayı tercih etmiş.Bence filmin en büyük eksiği buydu.
7


avatar
(83) -
Kesinlikle orjinal bir deneme ve tam bir Kevin Smith tarzı... İzlenmeli...
8


avatar
(1684) -
Siyah beyaz olması, el kamerasına benzer bir çekim tekniğinin kullanılmış olması ve bitmek tükenmek bilmeyip kafa şişiren diyaloglarından ötürü izlerken işkence çektiğim bir film oldu.
4


avatar
(408) -
2. film daha güzel sanki...
6


default avatar
(44) -
saglam senaryosu vardi filmin
10


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film