Giriş Kayıt
Yorumlar (14)
default avatar
(9) -
Aynı bölgede yaşayan, ilişkisi yeni bitmiş iki genç erkek bekarın ilişki sonrası dönemlerini anlatan bir film. Filmde aynı mekan üzerinden hikayeler birbirlerine bağlanıyor. İki hikayenin anlatım tarzı ve temposu birbirinden farklı ve bu da izleyiciyi sıkmadan seyir zevki veriyor.

Filmin neredeyse bütün sahnelerinde fotoğraf kalitesinde açılar sunulmuş ve sahneye bakmaya doyamıyorsunuz. Ayrıca filmde renkler resmen dans ediyor.

[spoil]
Son olarak filmde sürekli çalan California Dreamin' şarkısının sürekli kullanılarak, şarkı üzerinden romantizm yapmaları da ayrı hoş olmuş.
[spoil]
10


avatar
(806) -
"Anıların son kullanma tarihi var mıdır? Hatıralar kutulansaydı onların da son kullanma tarihi olur muydu? Eğer öyleyse asırlar boyu bozulmamalarını isterdim.”

Söylentiye göre Tarantino'nun "Her izlediğimde ağlarım." dediği filmdir.
Tuhaf bir film; delicesine sevenleri de var, yerden yere vuranı da. Ben her iki taraftan da değilim. Orta karar bir film benim için. Replikleri çok hoşuma gitti mesela ama bir Fa yeung nin wa da değil...

"Bir raptiyeyle yaralanmış, diyorlar."
7


avatar
(2674) -
Bazı filmlerin kalitesi için ortalama bi tabir kullanamazsınız, bazıları için çok iyidir bazıları içinse çok kötüdür. Bu da o filmlerden yani seyredenleri ikiye bölenlerden. Ben beğenenlerden yanayım... Filmin süresi yaklaşık 100 dakika ve ilk 40 dakikada bir polisin, kalan 60 dakikada ise başka bir polisin aşk hayatına dair kesitler var filmde. Birbirinden bağımsız gibi gözüken iki polisin tek ortak yanı, ikisinin de aynı yerde yemek yiyor olmaları. Her iki hikayenin de bir sonu yok ama seyrederken sizi içine alan bir yapısı mevcut, özellikle hem senarist hem yönetmen koltuğundan oturan Kar Wai Wong'un metaforları müthiş.

Değişik bir şey arayanlara tavsiye olunur
7


avatar
(817) -
Film 2 parçadan oluşuyor diyebiliriz ve ilk hikaye bence müthişti. O tonda devam etse çok daha fazla severdim diye düşünüyorum. Bu haliyle de çok iyi bir film ama 2. kısımdaki ufak tefek mantık hataları fazlaca gözüme battı. Sevemedim o kısmın genelini. Bunların dışında oyunculuk, atmosfer, kamera kullanımı gibi konularda gayet iyi. Fallen Angels'ı da izleyip yönetmenin çapını ölçeceğim.
8


avatar
(353) -
uzakdoğu sinemasına ve özellikle wong kar wai'nin tarzına aşina olmayanlara hitap eden bir film değildir..illa bir mantık, senaryo bütünlüğü ya da hikaye sonu bekleyenlere de hitap eden bir film değildir..aslında hayat gibidir..bazen anlamsız bazen yarım kalan bazen de takıntılı..üstadın en sevdiğim filmidir..hong kong'a hayran olup ,oralara gidip chungking mansions'taki ucuz otellerde kalma sebebimdir..ismini zaten buradan almaktadır..kamera nasıl kullanılır, müzikler bir filme nasıl etki eder, renklerin ahengi nedir bu filmde gösterir üstad..hayatın kendisidir bu film..faye wong'un tatlılığı için bile izlenir..izleyiniz efendim ardındanda tam devamı olmamakla birlikte bu filme çokça göndermeler olan fallen angels'ı izleyin.
10


avatar
(230) -
Keyif almak için izlenecek bir film değil bence... Bir başkasıyla hele hiç. Konu yok sayılır. Alaka da yok. Bu kadar beğenilen bir filmde mutlaka şimdi ilginç bir şey olacak beklentisiyle geçti yarısı. Gece yarısı bir şekilde denk gelirse çarpıcı olabilir belki. Fazlası yok.
3


avatar
(3) -
Muhteşem bir film. Uzak doğu sinemasını seviyorsanız kaçırmayın derim.
10


default avatar
(6) -
hayatımda bukadar sıkılmadım film izlerken berbat ötesi ötesininde ötesi izleme izlettirme başka bişey demiyorum.
2


avatar
(34) -
muratsay arkadaşımız tamda yazmak istediklerimi yazmış Gülücük . Eklemek istediğim başka bişey yoktur film sizindir Gülücük

Dünyadaki herşeyin son kullanma tarihi var mı? Hatıralar kutulansaydı onların da son kullanma tarihi olur muydu?
Eğer öyleyse asırlar boyu bozulmamalarını isterdim...
(Chungking Express)
8


default avatar
(155) -
Değişik bir çalışma olmuş.Finalini çok beğendim.Pek bilinmeyen güzel filmlerden biri.İzlenesi...


avatar
(217) -
Çok güzel bir romantik dram filmiydi. Film o kadar samimi ki sizi içine çekiyor ve bitene kadar hatta bittikten sonra bile bırakmıyor. Filmde her şey yerli yerinde. Ayrıca kullanılan müzikler çok güzeldi ve filmin havasıyla çok uyumluydu.

Başarılı bir yapım. Ara film niteliğinde olsa da yönetmen çok başarılı bir iş ortaya çıkarmış. İzlenesi Uzak Doğu filmi. Kaçırmayın derim.
8


avatar
(574) -
Aşk ve gözyaşı ağırlıklı ama özünde delikanlılık yatan film. Çok farklı hikayesi ve değişik kurgusu ile gönüllere taht kurmuş, adını sanını çok duymama rağmen dün akşam şans verdiğim, geç kalmış bir hüznün çarpıcı bir yadsıması.

Kısaca " Erkekler ağlamaz sil göz yaşını, paylaşırım seninle içindeki acıyı"
8


avatar
(358) -
-Filmi seyrederken ve sonrasında ikili ilişkiler üzerine farklı bir deneme olduğu hissi ortaya çıktı. Bunu düşünmemde geçmişten günümüze var olan kalıplaşmış bazı kadın-erkek davranışları açısından bir yer değiştirme görmemin etkisi oldu. Baş karakterler olan iki erkek polis ve iki gözlük takan kadın için geçerli olan bir durum bu. Özellikle T.Leung abimizin eviyle konuşmasından sonra iyice gün yüzüne çıkan bir durum oldu.
Sürprizbozan: Göster

-Filmin en dikkat çeken artı yanlarından biri de tabii ki müzikleri, başka bir deyişle müziklerin kullanımı. Amerikan menşeili müziklerin Asya yapımı olan bu filme başarılı bir şekilde yedirilmesi, kullanım yerlerinin seçiminin doğruluğu vs. müziklerin hiç de sırıtmamasında etkili olmuş hatta ve hatta filmi taşıyan unsurların başında sıralanabilir hal almıştır.

-Midnight Express, Hong-Kong'un akıp giden karmaşası içinde bir durak misali...
8


default avatar
(82) -
Dünyadaki herşeyin son kullanma tarihi var mı? Hatıralar kutulansaydı onların da son kullanma tarihi olur muydu? Eğer öyleyse asırlar boyu bozulmamalarını isterdim...
(Chungking Express)

imdb puanı yüksek, bol ödüllü olmasına rağmen pek bilinmeyen ve de izlenilmesi gereken bir hong kong yapımı. En sevdiğim filmlerden biri olan "In The Mood For Love ( Aşk Zamanı)" ın yönetmeninden. Elinize geçerse kesin izleyin.Gülücük


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film