Giriş Kayıt
Yorumlar (17)
avatar
(4238) -
Çocukların saflığı, hayal dünyası, yemyeşil ağaçlar ve manzaralar göze hoş gelse de bu kadar basitçe işlenip aşırı şişirilmesine şaşırmadım desem yalan olur. Birbirinden kopuk ve anlamsız sahneler, diyalogların bünyeye iyi gelmeyişi gibi bir çok sorunlar var. Miniklerin sevebileceği ama yetişkinlerin hiç de güzel duygular beslemeyeceği bir film.
6


avatar
(817) -
Aşırı basit, çocuksu ve yüzeysel bir film. Bazen çok sıkıcı olabiliyor. Bu kadar beğenilmesi ilginç.
6


avatar
(385) -
Miyazaki sinemasına göre bile fazla çocukça kalıyor. Herhangi bir derinliği olmadığı gibi, duygusal olarak da etkilemiyor. Büyük bölümü oldukça sıkıcıydı.
5


avatar
(206) -
Bi ara ücra eski bi köy evinde yeni bi hayat kurmanın hayalini kurdum. Çocuklar kim bilir ne hayaller kurar bunu izlerken. Zaten filmin kendisi de çok güzel bir hayal
8


avatar
(511) -
Bu film izleyecek herkesin yüzüne gülümseme koyabilecek ve, hiç kuşkusuz, sizi en garip ve en fantastik bir yolculuğa çıkaracak bir film.

Filmde geçen hikaye kesinlikle bir çocuğun bağlantı kurabileceği bir hikaye hatta izlerken kendinizi 4 yaşındaymışsınız gibi hissettirecek bir hikaye. Film gerçekten insanlarla bağlantı kuruyor. İzlerken kendinizi huzurlu hissetmeniz bir yana filmdeki çizim çok güzeldi ve karakterler çok gerçekçi canlandırılmıştı. Miyazaki gerçekten çok güzel bir film yapmış. Hangi yaşta olursa olsun her insanın isteyeceği birçok şey filmde var. Bazı yerler var çok eğlenceli, bazı yerler var sizi biraz olsun bunalıma sokuyor. Film olay örgüsünden birazcık yetersiz kalsa da hikaye yeterince güzeldi.

Bunlar bir kenara, bu filmi bu kadar güzel yapan başka bir taraf ise hiç düşman karakterin/kötü adamın olmaması. Film sizi sadece mutlu hissettiriyor.
8


avatar
(140) -
Sürprizbozan: Göster
8


avatar
(998) -
çok güzeldi
her çocuk (ve de büyük ) izlemeli
8


avatar
(83) -
Çok hoş bir animasyon filmi. İçinizi ısıtıyor, aile ortamında rahatlıkla izlenebilir. Yalnız pagan öğretileri yapmaları hoşuma gitmedi, onun dışında oldukca güzeldi.
8


avatar
(933) -
Biraz fazla abartıldığını düşünüyorum, belki yüksek beklentiyle izlemeye başladığımdan olabilir. Benim için, genel olarak yetersiz bir filmdi. Sıcacık bir film, izlerken tebessümle izlesem de izlerken yer yer fazlasıyla sıkıldım. Kısa süresine rağmen biraz daha kısa olmalıydı diye düşünüyorum. Miyazaki gene hayal gücüyle harikalar yaratmış. Genel olarak çok büyük beklentiyle izlememenizi tavsiye ederim. Gülücük

Altyazı için teşekkürler. Saygılar
5


avatar
(127) -
İçinizi ısıtacak bir animasyon filmi.Evet biraz çocuksu ama yine de filmden büyük bir keyif alıyorsunuz.Özellikle ufak kız bir harika!
8


default avatar
(14) -
Filmin derinliği olmayan bi konusu var..sıkılmadan tebessüm ederek seyrttm ama bu sırayı hakedimıyo ayrı bı soru


default avatar
(249) -
Hayao Miyazaki'nin animasyonlarını severim. Bu animasyonu da güzeldi. Yalnız keşke şöyle 12 yaşında olsaydım daha çok keyif alırdım. Pek yetişkinlere hitap etmiyor. Hayao Miyazaki'nin çıraklık dönemi eseri...


avatar
(106) -
Yorum spoiler içerir!

Hastanede kalan annelerine daha yakın olabilmek için babaları ile birlikte perili kır evine taşınan iki küçük kardeşin, hasta annelerinin yokluğundan kaynaklanan psikolojik sıkıntıları, hayali-sevimli karakterlerle atlatma çabalarını anlatan sıcak mı sıcak bir Miyazaki filmi. İnsanda Anadolu'nun ücra bir köyüne taşınıp, aile kurma hevesi doğurur.

Bir olay çevresinde dönmekten çok, annelerinden uzakta kalmak zorunda olan çocukların yaşadığı bunalımları anlatan, psikolojik ögelerin ağırlık kazandığı, bu vesileyle de çocuklardan çok büyük yaştaki insanlara, özellikle de ebeveynlere hitap eder. Miyazaki'nin yarattığı baba karakteri, bir çok ebeveyne örnek teşkil edecek cinstendir. Küçük kardeş Mei, her büyümek isteyen çocuk gibi, yaşından büyük davranışlara kendini zorlayan, ancak iç yaşantısını da dışarıya göstermekten kendini alıkoyamayan saf iyiliğin ve dürüstlüğün adeta sembolü gibidir.

Miyazaki; yarattığı ortam, aile, hayali karakterler ile yine iyi bir iş çıkartmış. Ancak filmin kısa oluşu, Miyazaki'nin diğer eserlerine göre daha sönük kalan yaratıcılık, derinliğin olmayışı filmin eksiklikleri.

Nihayetinde, güzel zaman geçirmek , hayatın zorluklarından bir an olsun uzaklaşmak, kara bulutlardan biraz da olsa kaçarak bir limana sığınmak ve soğuk bir günde sınmak için iyi bir film diyebilirim.

İzleyin, izlettirin.
7


avatar
(346) -
Hayao Miyazaki başyapıtlarından biri,anime sevenlere tavsiye ediyorum.
9


avatar
(994) -
alice harikalar diyarında ve heidi tadında oldukça keyifli bir animasyon. tebessümün bir an olsun eksik olmadığı bir yapım.
7


avatar
(404) -
Anneleri hastanede olan ve babalarıyla yeni bir eve taşınan enerji dolu iki küçük kız çocuğu ve yeni evlerinin civarında gördükleri garip yaratıklar. Ki onlardan biri de Totoro. Totoro ve arkadaşları çocukların annelerini bekledikleri dönemde yaşadıkları zorlukları atlatmalarında onlara destek oluyorlar.
Aslında net bir konu yok ortada, çocukların günleri nasıl geçiyor onu görüyoruz. Ama kendine göre bir sonu var tabiki havada kalmıyor. Enejik bu iki küçük kızı izlemek bence eğlenceliydi.
8


avatar
(382) -
Heidi izliyormuş gibi eğlendim. İki küçük afacanın hiç bir şeyden korkmaz halleri çok ilginçti. İzlerken korku filmleri gözümde canlandı. Acaba bu gözü katı kızları alıp bir korku filmine adapte etsek... Melek ama..
Sözün özü çığlık çığlığa koşuşan, enerjisi hiç bitmeyen, büyük göz yaşı damlalarıyla ağlayan, sıçrak hoplak cici kızlar. yakaladım Doyumsuz dakikalar, ne zaman bittiğini anlayamadım bile. İçinizdeki çocuk ölmemişse bu filmi çok rahat izler, büyük zevk alırsınız. Şayet içinizdeki çocuk ölmüşse bu film, ilk dakikadan sıkıcı gelir. Saygılar
10


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film