Giriş Kayıt
Yorumlar (16)
default avatar
(1082) -
Bu filmde oynamayı o kadar çok isterdim ki, film sadece inanılmaz derecede komik değil, aynı zamanda oldukça iyi ilerliyor. Bu filmi bir kez gördüğünüzde tekrardan izleme isteği olacaktır..Aşklar hep eskilerde ve filmlerde kaldı, gerçek aşklar kalmadı..Hayran kaldım filme çok çok beğendim..Şaşırtıcı derecede komik olan büyüleyici masal tarzı anlatım ise o kadar farklı geldi ki anlatamam... Arşivcilerin bu film kesinlikle herkesin kütüphanesinde olması gereken bir klasik...

Sürprizbozan: Göster
9


default avatar
(126) -
Az önce bitirdim izlemeyi.O kadar eski olmasına rağmen zevk aldım.Film size iyi hissettiriyor bittiğinde =) Sıkılmadan izledim,akıcıydı.Çok beklentiye girmeden izlenirse hayal kırıklığı olacağını düşünmüyorum.Wink


avatar
(511) -
Bize, kitaptan okunarak aktarılan klasik bir film. Gerçekten işlenişi çok güzel olan fantastik/aile filmi;
kitaptan uyarlayacağın fantastik ve gerçeküstü bir malzeme mi var? İşleyeceğin hikayeyi masal anlatırmış gibi anlat, hikayenin saçmalığı ortadan kalksın. Öpüşme sahnesi mi var? Durdur hikayeyi, sonra dedesini dinleyen çocuk dedesine ''Geç şu boş şeyleri.'' diye sitem etsin, daha sonra hikaye devam etsin.

Filmde neredeyse her şey var. Aksiyon, komedi, drama, intikam, masal, kahramanlar, korsanlar, kocaman fareler bile ve en önemlisi bol bol unutulamayacak replikler ve sahneler. Aktörlerin hepsi en üs seviyedeydi, prenses rolü ise Robin Wright'tan başka hiç kimseye bu kadar yakışamazdı.
7


avatar
(140) -
Ben beğendim, replikler güzeldi, akıcı bir filmdi.
9


avatar
(741) -
Monthy Phyton gibi imdb 250 de sanırım bu da dahil 3-4 film var.. herkese hitap etmez espri anlayışı vb. bakımdan açıkçası.. filmleri yıllara göre kategorize etmek ayrı bir konu tabi..oyunculuklar bence çok başarısızdı
2


avatar
(1418) -
2013 yılında yazdığım yorum...

1987 yapımı, Rob Reiner'in yönettiği PRENSES GELİN ( The Princess) en iyi müzik, orjinal şarkı dalında Oscar adaylığı olan, 8,1 puanlı, Imdb listesinde 195. Sırada bir aile, macera,komedi filmi.

Film, hasta olan bir çocuğa dedesinin bir kitap hediye edip onu okumasıyşa başlıyor. Kitaptaki masal ise ekranda hayat buluyor.
Masalda birbirine aşık iki genç, kötü bir prens , prensden intikam almak isteyen bir şövalye ve onlara yardım eden bir iri adam var. Fantastik yönü yok denecek kadar az ama macerası çok.
Seksenli yılların bu masal filmini, günümüz görkemli ama vasat fantastik filmlerine tercih ederim. Çok daha doğal ve gerçekçi. Romantizmi ise hoş.
Tavsiye ederim. Ailecek izlemek için ideal.
7


avatar
(65) -
Balon bir imdb filmidir. Yapım yılına göre iyi olduğu söylenen bu filmden 10 yıl önce star wars - a new hope çekildiği göz önüne alınırsa, yapım yılına göre iyi bir film de değildir. Yavan oyunculuk ve kötü anlatılmış bir masaldır.
4


default avatar
(3) -
Eski olmasına rağmen çok güzel film, ben izlerken çok eğlendim
10


avatar
(220) -
Robin Wright'ın ne kadar da güzel bir kadın olduğunu ve zaman içinde her beşer gibi yaşlandığını görebileceğiniz fantastik bir film. Anlatılış tarzı yönünden takdirimi kazanmıştır.
8


avatar
(34) -
Masalsı bir filmdi. İmdb Top 250 de olması dolayısı ile izledim filmi. bu tarz filmleri severim. Fakat bazı arkadaşlarında vurguladığı gibi imdb puanı sebebi ve film hakkında ön bilgi almadan izlenirse hayal kırıklığı olabilir. Tavsiyem ufak bir ön bilgi alarak keyif alabilirsiniz.

Filmde bana göre en iyi replik şuydu;
"Hayat acıdır majesteleri, aksini söylemeye çalışan mutlaka bir şey satmaya çalışıyordur."

Gülücük Buna benzer bir replik başka bir filmde de var hatta Sagopa Kajmer bir parçasından kullanmıştı fakat filmi bilmiyorum bilen varsa film ismi iletirse onu da izlemek isterim. Gülücük
8


avatar
(61) -
filmi hımymdaki gönderme üzerine izledim ve çok hoşuma gitti .) özellikle 87 yapımı bir film olduğunu düşününce gayet başarılı buldum : )
9


avatar
(433) -
Söylemlere göre çıktığı dönemde fazla ses getirememiş fakat zamanla popülerite kazanmış bir film. Benimde izleme sebebim Top250'ye girmesi yani popüleritesiydi.

Filmi beğendim.TA puanı bence biraz düşük olmuş. İzlemeden önce yapılacak ufak bir araştırma film hakkındaki görüşlerinizi değiştirebilir, daha fazla eğlenmenizi sağlayabilir.

Öncelikle filmden ziyade bir masal olduğunu vurgulamakta yarar var.Zaten kitaptan uyarlanma.
Öyle bir masal ki tüm klişeleri içerisinde bulunduran ama maksadı o klişelerle dalga geçmek olan bir masal.Normalde klişelerle bariz dalga geçen filmler Monthy Phyton yada Mel Brooks eserleri tadında bir üslup ortaya koyarken, bu film masalsı anlatımını kaybetmiyor yer yer çok güzel aforizmalarla bu anlatımı besliyor;

"Hayat acıdır majesteleri, aksini söylemeye çalışan mutlaka bir şey satmaya çalışıyordur."

Filmin kılıç düellosu sahnesi, yapım yılına bakıldığında Tarantino'yu bile kıskandırmış olabilir.

Film kesinlikle orjinal dilinde izlenmeli çünkü 'Inigo Montoya' karakterinin ispanyol üslubu ve duruşu muhteşem olmuş.Ana karakterlerden daha da öne çıkmış. Belkide filmi bir tık yukarıya taşıyan karakter buydu.

İyi seyirler...
8


avatar
(18) -
IMDB puanı yüksek çünkü çok sevilen eski bir kitaptan uyarlama. Film neredeyse aynen kitaba bağlı kalınarak yapılmış.Ama kitaptaki heyecanı veremedi gibi. Yine de güzeldi.
Ayrıca Buttercup hariç herkesin oyunculuğu çok iyiydi.
7


avatar
(994) -
macera unsurunu ön planda tutan başarılı bir yapım. bu kadar yüksek puan alması biraz şaşırtıcı olmuş.
6


default avatar
(77) -
normal bir masal filmi... öyle aşk, prenses, şato, cüce falan yani...


avatar
(1684) -
Yayınlandığı tarihi göz önüne alarak izlerseniz oldukça sevimli bir film olduğunu göreceksiniz. Masal anlatımında bir film olması ve espriler güzel bir hava kazandırmış. Ama Amerikalıların bu filmi neden bu kadar çok sevdiğini çözemedim. Puanı da bu yüzden sizi yanıltmasın yoksa izlemeyi yarıda kesersiniz.
6


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film