Giriş Kayıt
Yorumlar (3)
default avatar
(123) -
Drama yönü biraz eksik kalmış, bunun dışında izlenmesi gereken, savaşa mizah bakış açısıyla bakan (yer yer bunu abartıyor), zamanın İngiliz halkının (ve belki de tüm insanlığın) saflığı ve cehaletiyle dalga geçen bir film.
6


avatar
(691) -
cevirimvar'a ilaveten söylenebilecek tek birşey var, o da bu filmin "Queen and Country" adıyla bir sequel'i var. Unutmamak gerek.


default avatar
(1457) -
Bana çok özel bir savaş filmi söyler misin? Deseler herhalde ilk vereceğim isimlerden bir tanesi Hope and Glory olurdu. Savaşa ve savaş arkasındaki olaylara esprili ve güzel gözlerle ve bambaşka bir bakış açısıyla bakmak istiyorsanız o Umut ve Zafer sizin içinizde var. Çocukların gözünden savaş ve hatta savaş oyuncu bu kadar mükemmel anlatılabilir ancak. İngiltere'nin ve İngilizlerin kendilerini alaya alarak çektikleri bu mükemmel filmi izlemenizi ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM…!!!

Gelelim incelemesine…

Bu mükemmel filmin bir o kadar mükemmel yönetmeni John Boorman. Bu perspektifi yakalayıp bu kadar güzel çekmek her kula nasip olmayacak bir yetenek gerektirir. Çekim açılarını ve insanlara olan titiz odaklanmaları görünce ne demek istediğimi anlayacaksınız. Başarılı yönetmen artık emekli. Kadro ise mükemmel isimlerden oluşuyor gerçekten. Önce filmin bana göre iki yıldızı ufaklıklardan ilki Sebastian Rice-Edwards. Bizim ufaklık muhteşem bir oyunculuk ortaya koyuyor. Şimdi artık o bir yönetmen. O aklıbaşındalığı ve oyunculuktaki sınırsız yeteneği bu güzel İngiliz çocuğunun kaderinde keşke daha başarılı günlere vesile olsaymış. Bir de minicik güzeller güzeli kızımız var ki ben daha güzel bir kız görmedim yeminle. Geraldine Muir'i asla unutmayacağım. Anneleri rolündeki Sarah Miles, bu filmle sinema kariyerini sonlandırdı. Tiyatrocu kişiliği çok daha önde ve değerli bir isim. Baba rolündeki başarılı usta David Hayman hala kariyerine devam edenlerden. Bu yıl sıradan bir korku filmi olan Sawney: Flesh of Man'de yer aldı. Sammi Davis'in o durumu fark edememiş aptal genç kız rolündeki muhteşem başarısı da unutulamayacak bir performans. Çok yazık ki o da kariyerini sonlandırdı. Büyükbaba rolünde beni güldüren ve içimi ısıtan performansıyla Ian Bannen'i anmadan geçmek olmaz. O her zaman efsaneler arasında anılacak.

Bu filmi izlememek büyük kayıp olur. İZLEMENİZİ TEKRAR ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM…!!!
10


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film