Giriş Kayıt
Yorumlar (5)
avatar
(817) -
"- Ah, evet birer bira içebiliriz."
"- Ayakkabındaki çakıl taşına benzeyecek bir filme."

Lars Von Trier'in 2. uzun metrajı ve Avrupa üçlemesinin 2. filmi olan Epidemic benim için "2019 yılında izlediğim ilk film" olma şerefine yakışmayacak türden bir deneyim oldu. Film yönetmenin önceki filminden çok daha zor izleniyor. Durduk yere karakterlerin ağzına yüzüne zoom yapılmış ve sol üstte kocaman filmin adı yazıyor. Tabii doğru, rahatsız edici olunca iyi oluyordu film.

Aslında film fena başlamıyor. Senaryo yazma, teslim etme mevzularıyla açılış yapıyor. Karakterler kendilerini oynuyorlar ve Trier'in performansı pek parlak değil. Epi topu 5-10 dakika gözüken ve muazzam Cigarette Burns filmiyle hatırladığımız Udo Kier'den biraz ders alsaymış keşke. Adam cidden iyi oynamış. Oynadığı sahnede anlattığı hikaye de gerçekten kendi hikayesiymiş.

Sonrasında ise çöpe giden senaryoyu kısa bir sürede yazmaya çalışıyorlar karakterler. Burada yönetmenin istediği zamanda izletmek istediği şeyi izliyoruz. Yani biz bu senaryo yazan arızalı tipleri izlerken bir yandan da araya yazdıkları senaryonun tasviri giriyor. Bu yazılan senaryoyu izlediğimiz kısımlar, teatral performanslar var alakasız müziklerin birleşimiyle zaten olmayan seyir zevkini 0'ın altına indiriyor.

Tempo finalde biraz yükseliyor ama iş işten geçmiş oluyor. Trier'in arkadaşının mektup macerası veya bir şey anlamadığımız şarap muhabbetleri gibi, bize ne bundan dedirten sahnelerle izleyiciyi baydıktan sonra o final de etkisiz eleman gibi kalıyor. Belki söyleyeceği önemli şeyleri olan bu film, yer yer ucuz found footage filmleri izliyormuşsunuz gibi hissettiriyor. Yani görsel anlamda en ufak bir çekiciliği bulunmayan bir filmin söylemek istedikleri pek de umrunuzda olmuyor.
6


avatar
(88) -
Salgını konu edinen biçimsel yenilikçi bir filmin, salgına neden olmasını anlatan "kendi kuyruğunu ısıran yılanın" filmi.

Klasik sinema algısını yerle yeksan etmeyi görev bilen Trier, amacının sınırlarında geziniyor.
6


avatar
(93) -
Lars von Trier in ikinci uzun metrajlı filmi. İki öykü aynı anda hareket ediyor bazen takip zorlaşıyor ama bun yönetmenin bilerek yaptığını düşünüyorum. Ben beğenmedim.
5


default avatar
(82) -
Seyretmesi çok zor..
3


avatar
(994) -
tam bir felaket. 3 gün de ancak bitirdim.
1


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film