Giriş Kayıt
Yorumlar (10)
avatar
(60) -
Değer mi? Kimin hangi ırk ve dine mensup olduğu ile ilgili kavga etmeye değer mi? Dünya tarihinde ayrışma, kavga ve savaş sebeplerinin en büyüğü ırk ve din dolayısı ile olmamış mıdır? Keşke ırk 1 tane olsaydı da kavga olmasaydı, keşke din 1 tane olsaydı da savaş olmasaydı.. Bu düşünce illaki geliyordur benim gibi bazı insanların aklına.. Peki insanoğlu gerçekten bir imtihan içerisindeyse ve imtihandan başarılı olmanın tek yolu ırk ve din konusunda insanları "BİR" görmekten geçiyorsa.. bla bla bla ne kadar konuşsanda insanların fanatikliği, kendi dini ve ırkı dışındaki insanları öcü gibi görmesi devam edecek. Böylece Ölümler, acılar, yoksulluklar bitmeyecek.. Filmde küçücük çocuklar sırf dinleri yüzünden ne büyük itham ile karşılaşmışlar. Çocuk ve itham kelimelerini yan yana getirten dünya.. Umarım düzelirsin..


avatar
(2674) -
Yalnızca final sahnesini beğendim... Geri kalan kısımlar yüzeysel olarak bir erkek yatılı okulunda olan sıradan olaylar.
6


default avatar
(18) -
konusu klişe olmasına rağmen güzel işlenmiş bir film, oyunculuk performansları çok başarılı ... izlenmeye değer kesinlikle
7


avatar
(2066) -
Elveda Çocuklar'da bir yatılı misyoner okulunda eğitim gören çocukların, bunlardan birinin Yahudi olmasının ve gizlenmesinin işlendiği yine Nazilere karşı yaşanan dramlardan birinin öyküsünü izliyoruz. Senaryo biraz sığ ve yönetim klişeci olmuşsa da izlenmeye değer. 7.


avatar
(68) -
İkinci Dünya Savaşı'nın etkilerini sivil insanların gözünden seyretmeyi çok seviyorum ve bu filmde de hem savaşın bıraktığı etkileri hem de iki masum çocuğun gittikçe derinleşen arkadaşlığına tanık olacaksınız.

İzlemeniz önerilir.İMDb puanını doğru buluyorum.
8


default avatar
(28) -
Bu kadar ödül ve övgüden sonra seyretmemek saygısızlık olur diye düşünmüştüm.Yanlış düşünmüşüm. Müzik evet, dönemin havasını vermek evet, ama senaryo bana çok sığ geldi. Boşa vakit kaybı olarak nitelendiriyorum. Uykusu gelmiş
3


avatar
(358) -
Savaş zamanında 'önceleri düşman sonraları dost, bunlardan biri de Yahudi' şeklindeki çokça işlenen bir konu olması dışında Louis Malle yine de filmi sevdiriyor. Çekildiği yıla göre filmin geçtiği dönemin havasını vermekte de başarılı olmuş.
8


default avatar
(186) -
Louis Malle'in izlediğim filmleri içerisinde en başarısız filmi olarak yorumluyorum. Zorlama bir anlatı ve aşırı mesaj verme kaygı içeriyor. Tabi yine filmin görselliğine ve uslubuna diyecek bir şey yok.
8


avatar
(29) -
7 /10

Güzel bir hikaye.Elbette ki WW2 temalı diğer filmler gibi "Au revoir, les enfants "da birkaç mesaj iletme çabasında diyebiliriz. Temel olarak karakterler net olarak tasvir edilmemişse de dostluk, beraberlik paylaşım gibi sıcak yetiler küçük simalarda bir başka duruyor...
7


avatar
(117) -
Bu filme konu edilen ana tema oldukça klişe. Fakat ustaların ustası Louis Malle tarafından sinema sanatının en çarpıcı ögeleriyle öylesine başarılı ve doğal bir biçimde işlenmiş ki bu etkileyici görsel şölen ortaya çıkmış. Film seyretmek için ekran karşısına oturanlara tavsiye olunur!
8


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film