Giriş Kayıt
Yorumlar (16)
avatar
(1030) -
Tarzını bulmaya çalıştığı, acemi işi bi film olmuş. Hikayeyi beğendim ama senaryoda ciddi sıkıntılar var. Ayrıca çekimlerde amatörce. Düşük bütçeyle çekilmiş gibi.
5


default avatar
(94) -
Bir polisiye meraklısı olarak vasat bir polisiye filmi. Zayıf bir senaryo, vasat oyunculuklar ve ortalama bir görüntü yönetimi. David Lynch'in neden bu kadar beğenildiğini anlamakta sahiden zorlanıyorum.
6


avatar
(1723) -
en anlaşılabilir lynch filmlerinden biriydi ama olay örgüsünü ve kurgusunu beğenmedim, anlatım tarzına diyeceğim yok ama beni filme katamadı, sıkıldım bile diyebilirim, yine de oyunculukları beğendim, meraklısına...
6


avatar
(1012) -
Film hakkında en ufak bir fikrim dahi yokken David Lynch filmi olduğunu anlamışsam demek ki o adam bir sanatçıdır çünkü bir imzası vardır.Gerisi boş.Filmi izleme nedenim olansa çok ilginç.Lana Del Rey in muhteşem Blue Velvet yorumu.Bulunuz dinleyiniz.
7


avatar
(1234) -
Bir filmde David Lynch imzası var diye baş yapıt olacak diye bir kural yok. Bence gayet sıradan gizem polisiye bir filmdi. Tabi ki Lynch esintilerini hissetmek mümkün ama ortalama bir yapım.

Filmin bence en güzel yanı müzikleri. Bobby Vinton ın unutulmaz şarkısı Blue Velvet .bir de Roy Orbison ın sesini duyunca başka başka yerlere gittim.
Benden 6 puan.
6


avatar
(1418) -
David Lynch'in sürrealist tarzını çok severim. Bu filmde az kullanmasına rağmen yine birkaç sahnede yakalayıp gülümsedim. Hikayesi güzel bir filmdi, gizem doluydu ve hareketliydi. Oyunculuklara, şarkı seçimlerine ve tabii ki çekimlere bayıldım. Şiddet içermesine rağmen film bana kara mizah gibi geldi. Çok eğlendim. David Lynch'in kafasından bende de biraz var galiba:)
8


avatar
(998) -
bana biraz sıkıcı geldi ama kadro çok iyi izlenmez değil 10 / 7
7


avatar
(93) -
Yönetmen Lynch olunca, kafa yorucu, en az iki kere izlenmesi gereken bir film geliyor aklımıza ama bu böyle değil. Yine de güzel. :d
10


default avatar
(22) -
ilginç bir filmdi konusu oyuncu performanslşarı müthiş hani bazı filmler vardır o filmlerde içinizde biryerde olan bazı hayali anları canlandırır blue velvet tam bu tarz bir film izlenmesi gereklimi? bence hemen izleyin
8


avatar
(847) -
Blue Velvet.. (1986) Tarzını sevdiğim yönetmen David Lynch diğer filmlerine göre anlaşılır düz bir anlatıma sahip Mavi Kadife (1986).. Yönetmenin Vahşi Duygular 1990 filmide Mavi Kadife gibi karışık olmayan bir işleyişe sahiptir.. Onun için yönetmenin Eraserhead, Kayıp Otoban ve Mulholland Çıkmazından önce saydığım iki filmden başlayabilirsiniz.. Mavi Kadife ve Vahşi Duyguların içine Fil Adam filminide katabilirim.. Bu filmde ne kadar anlaşılır ve kafa yormasada yine Lynch filmi izliyormuş gibi bir atmosfere sahip.. İnsanı oldukça yoruyor.. Gerilim ve Gizem ayrıca Romantik olarakta film seyirciye fazlasını veriyor.. Yine her filminde olduğu gibi sarışın - siyah kadın kullanmış.. Oyuncu performanslarına söylenecek bir söz yok.. Kadroda Kyle MacLachlan , Isabella Rossellini , Dennis Hopper ve Laura Dern gibi isimler var.. Laura Dern ile Vahşi Duygular filminde de çalışmışlardır.. Dennis Hopper psikopat rolünü çok iyi oynamış bazı sahneler aşırı şiddet içeriyor o yüzden yaş sınırlamasına dikkat edilmesi gereken bir yapım.. Bazı karakterler yaptıkları hal ve hareketleriyle gerçekten sinir bozucu oldukça gerileceksiniz.. Filmin soundtrackları çok kaliteliydi.. Filmde (Isabella Rossellini ) Dorothy Vallens Blue Velvet şarkısını seslendirirken oldukça etkilenmiştim.. Dediğim gibi David Lynch filmlerine, bu filmiyle başlayın daha sonra zaten kariyerinde ki diğer filmleriyle onun dünyasından ne yapsanız çıkamayacaksınız.. 8.1


default avatar
(16) -
David Lynch filmlerini ve tarzını sevdiğim için filmi genel anlamda başarılı buldum.Diğer yorumlarda belirtildiği gibi kolay anlaşılan bir Lynch filmi daha doğrusu anlaşılmasını istediği senaryo yapısına sahip denilebilir.Bence başından sonuna kadar iyi ayarlanmış bir gizem var ve bu filmi izlettiriyor.Her zaman ki gibi objeler,nesneler,seçilmiş ortamlar,yaratılan atmosfer kendine has üslup oluşturmuş yönetmeni gözler önüne seriyor. David Lynch sinemasını sevenlere tavsiye edilir.
9


default avatar
(3) -
sadece dennis hooper için bile izlenir
10


avatar
(358) -
Lynch'in senaryo bakımından en anlaşılır filmleri arasına konulan 'Mavi Kadife' , gizemi bol olması bakımından yönetmenin sinemasına yabancılara zor gelebilir. Bu kadar gizem insanı boğar ve benim gibi olaylar böyle mi çözülür diye düşünebilirsiniz.

Tek tek karakterler veya müzikle bağları bütün olarak filmden daha ön plana çıkmış durumda. Özellikle Dennis Hopper'in canlandırdığı 'Frank' karakteri bu filme özel değil de tüm sinema tarihi içinde kendi şahsına münhasır olarak değerlendirilebilir cinsten.
7


avatar
(705) -
Lynch'in o bildiğimiz tarzından uzakta, düz mantık çerçevesinde irdelenip izlenebilecek bir yapım. Hele ki final sahneleri sıradan polisiye filmlerinin sonunu andırıyordu.

Yine de klasik Lynch etkilerini az da olsa hissetmek mümkün tabii ki.
" Mulholland Drive, Lost Highway gibi yapımlar öncesinde bir altyapı kurması " olarak da bakabiliriz bu filme.

Nihayetinde ana tema şarkısı ve esmer ablamız Dorothy'nin oyunculuğu dışında çok da sevmedim filmi. Ortalama bir yapım.

5 / 10
5


default avatar
(8) -
Başyapıt olarak yorumlanan bir film. Yönetmeni tanımıyorsanız ve filmlerinin özelliklerini bilmiyorsanız, sıradan gelecektir.
7

Cevaplar (1)
default avatar
(20) -
Sıkıcıysa sıkıcıdır, değilse değildir.


7
| Bildir


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film