Giriş Kayıt

Ridgemont Lisesinde Hızlı Günler (1982) Yorumlar


Fast Times at Ridgemont High

Yorumlar (4)
avatar
(285) -
Nicolas Cage ve Forest Whitaker'ın kariyerlerinin başlangıç filmleriymiş.
Sean Penn'in büyük hayranıyım ve en başarılı bulduğum sayılı aktörlerden birisidir onu böyle bir rolde izlemeye çok zor alıştım. Abartmıyorum yarım saat felan alışamadım ama onu böyle genç ve çılgın izlemek harikaydı. Zaten filmi açık ara en iyi isim ve karakter kendisiydi hatta Sean Penn'in karakterine biraz daha yoğunlaşsalarmış ortaya daha eğlenceli bir film %100 çıkarmış.

Filme gelecek olur isek;
Hiç bir amacı olmayın ve erotik sahneleri fazlaca olan bir gençlik filmi. Yani açık-saçık sahneler var diye hemen bu filmi Amerikan Pastası ile karşılaştırmamak lazım. Amerikan Pastası bence bambaşka bir seviyede içinde her şeyin olduğu müthiş bir yapım. Bunda bir işleyen senaryo ya da olay döngüsü yok, kurgu çok zayıf ve yazdığım gibi cidden bir amacı olmayan ama yer yer çok komik bir filmdi. Özellikle şu sahnede yarılarak güldüm;
Sürprizbozan: Göster
7


avatar
(1086) -
Sürprizbozan: Göster
5


default avatar
(18) -
Geçen gün izleme fırsatı buldum gerçekten güzel bir komedi filmi kesinlikle izlemenizi öneririm cinsel ögelerde olduğundan aile ile izlenebilecek bir komedi filmi değil ama tek başınıza keyif alarak izleyebilirsiniz zamanın çok üstünde bir film 80 li yılları bütün özelliklerini yansıtıyor ve özellikle Jeff Spicoli karakteri çok komikti Sean Penn iyi iş çıkarmış filmi izlemeyi düşünenler izlemeli tabiki çok büyük bir beklenti içinde olmadan


avatar
(66) -
Filmi genel olarak beğendim ama beni rahatsız eden cinsel sahnelerin çok olmasıydı hele filmdeki aile yapılarını ve düşünce tarzlarını göz önünde bulundurunca o açıdan tam bir hayal kırıklığı oldu.Filmde sık sık güldüğümü söyleyebilirim,özellikle Curtis Spicoli karakteri beni fazlasıyla güldürdü.Filmin türünde dram var dram diye nitelendirebileceğim sadece bir veya iki sahne var film türünde yer alması garip geldi.

Filmin ismi içinde eleştiride bulunmak istiyorum,lise'nin dışında gelişen olayları ele alan filmin neden ''Ridgemont Lisesinde Hızlı Günler'' olarak adlandırıldığını merak ediyorum.Müziklerin biraz daha güzel olmasını ve eğlendirmesini beklerdim o açıdan da sınıfta kalan bir film.Filmde 80'lere ait güzel bir atmosfer mevcuttu belkide filmi güzel bulmamı sağlayan etken buydu..

Sean Penn filmin komedi yönünü sırtlayan oyuncuydu,gerçekten harika oynamıştı.Stacy karakteri tam olarak cinselliği temsil eden 15 yaşındaki bir kızdı bu oldukça muammaydı..

7/10
7


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film