Giriş Kayıt

Fransız Teğmen'in Kadını (1981) Yorumlar


The French Lieutenant's Woman

Yorumlar (4)
avatar
(571) -
Viktorya dönemi İngilteresinde zengin bir kadınla nişanlı saygın bir biyolog ile sevgilisinin dönmesini bekleyen gizemli bir kadın arasında geçen aşk hikayesi.

Bastırılmış aşk ve toplumsal ikiyüzlülük üzerine aşk, nefret, delilik ve nezaket konularından hareket eden güzel ve unutulmaz film, iki hikayeyi temelde aynı bağlamda karıştırarak, hayal ile gerçekliği karşılaştırmanın özenli bir çalışması.

Tablolardan alınma gibi duran görsel ve set tasarımlarının olağanüstü, kurgusunun mükemmel olduğu aynı adlı romanın yazar John Fowles'un bizzat tercih ettiği yönetmen tarafından çekilen, Harold Pinter'in zaman boyutu katarak senaryolaştırdığı, Oscar ödüllü iki başrol oyunucusunun eşlik ettiği 1867 ve 1980 yıllarında iki ayrı zaman diliminde geçen film.

- Şu Fransız teğmen kimdir?
- Söylenenlere göre o adam...
- Aşık olduğu adam mı?
- Daha da kötü.
- Ah! Ve onu terk mi etmiş? Çocuğu var mı?
- Sanmıyorum. Boş ver, bütün hepsi dedikodu.
7


avatar
(2674) -
Benzerleri defalarca yapılmış klasik bir aşk hikayesinin 18.yüzyıl uyarlaması. Bence çok çok abartılacak bir film değil.
6


avatar
(178) -
Meryl Streep göz doldurucu doyulamayan oyuncu.. Okuduğumuz bir kitapta ki karakteri yargılarken , aslında o karakteri zaman zaman oynamıyor muyuz ?
8


avatar
(38) -
Farklı bir bakış açısıyla yaklaşmışlar ki bunu sevdim. John Fowles romanlarını uyarlamak çok zor bunu da kabul ediyorum fakat uyarlama anlamında sıkıntılar var. Zaten şahane bir biçimde anlatılmış bir hikayeyi beyaz perdeye yansıtmak bu kadar zor olmamalı. Elinizde şahane bir kaynak var daha ne olsun. Kitabın en can alıcı noktası neden yok filmde bunu hiç anlamıyorum. O sahneyi görememek seyir zevkimi oldukça düşürdü. Bir de romandaki gizem tam yansıtılmayınca ortalama bir seyirlik oldu benim için. Oyuncularsa şahane haklarını yememek lazım.
6


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film