Giriş Kayıt
Yorumlar (5)
default avatar
(10) -
15 dakikada anlatabilceğini anlamsız bir şekilde yaklaşık 2 saate yaymış görüntüler yumağından oluşan filmin en sevdiğim yanı bir çocuğun tanrıya sorabileceği en masum soru "neden yalnızca iyiler yok, kötüler de var" sorusunun cevabını barındırması ile yaratım gücünün şeytana geçmesi halinde yapacağı ilk işin ne olduğunun anlaşılmasıdır.
5


avatar
(230) -
Bu film için verilebilecek en fazla puan 2, o da efektler, kostümler ve çaba için.
Aslında bunlarla çok iyi bir film çıkarılabilecekken en özensiz senaryo kullanılarak sabote edilmiş; sanki Holywood'dan biri 'Amerika'dan başka yerde iyi film olmaz' denilsin diye.
Olayların akışı, dialoglar, olayların pat diye konulması vs. berbat ötesi hale getirmiş.
Mazoşist değilseniz, ya da 15 yaş altı, uzak durun derim.
2


default avatar
(232) -
Zamanına göre çok iyi olan bir film. Haliyle 30 küsür sene sonra izleyince kimi hatalar bulabilirsiniz ya da bazı noktalarda sıkılabilirsiniz. Ancak yine de çok güzel bir film, klasiklerden biri olduğunu söylemek hata olmaz.
Film boyunca pek çok tarihi olaya, karaktere hatta Tanrı'ya ve şeytana değiniliyor. Hem de esprili bir tarzda. Çok zekice ve ince espriler var ki üzerinde durup düşünmek lazım.
Sadece sonu hiç iyi değildi, onlarca farklı sonla bitebilecekken bunu seçmeleri saçma olmuş. Yine de izlemek vakit kaybı değil diye düşünüyorum, günümüz sinemalarının bazılarında da sürekli bu filme atıflar olduğu için, bizzat kaynağını izlemek lazım.
9


avatar
(1684) -
80`li yılların fantastik kurgu filmlerinin hayranı biri olarak bu film elime geçtiğinde koşa koşa eve geldim. Filmi oynattım ve ilk 10 dakika içinde "işte" dedim "istediğim buydu". Ama o da ne dakikalar ilerledikçe vakit geçip gitmek bilmedi. Kötü oyunculuklar 81 yılına rağmen kötü görüntü efektleri ve en kötüsü de berbat kurgulanmış bir hikaye. Hiç ama hiç seksenlerin fantastik dünyası denemez. Bu arada adı geçen yıldızları 5 dakikadan fazla görmüyorsunuz.
3


avatar
(566) -
Seksenlerin korku filmlerine duyduğum hayranlığın yanında,bana göre seksenler,fantastik sinema açısındanda parlak yıllardır...Bu niyetle,büyük bir iştahla başladım filme...Sanırım süresinin uzunluğu beni filmden koparan en büyük etken oldu.Kesinlikle kötü bir film değil fakat genel olarak durağan ilerleyişi en büyük handikapı bana göre...10/6
6


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film