Giriş Kayıt
Yorumlar (4)
default avatar
(70) -
John Carpenter düşük bütçeyle eli yüzü düzgün bir korku filmi çekme dersi veriyor. Senaryoyu kendin yaz, müzikleri kendin yap -telif ödememek için dj'in radyoda çaldığı parçaları bile kendi müzik grubu yapmış-, yan rollerde kendin ve arkadaşlarını oynat -rahibin yardımcısı kendisi, hayaletler en yakın arkadaşı, dj eşi-, tanıdık ünlülere yalvar ki hem kendileri hem yakınları filmde yer alsın -Halloween'de başrol oynattığı Jamie Lee Curtis annesi Janet Leigh'i filmde oynamaya ikna etmiş, nefes kesici çekim mekanları seç ve geniş açıyla görüntüle -Point Reys'deki deniz feneri, Sierra Madre'deki kilise ve California sahil manzaraları-, hayaletleri sadece siluet olarak göster ki kostüm, makyaj ve figüranlara boşa para gitmesin gibi dahiyane yöntemler kullanmış.
Film bugünün standartlarında heyecanlı ya da korkutucu değil. Ancak baştan sona ilgiyle izleniyor. İlginçliği de John Carpenter'ın kaynak yönetimindeki dehasından kaynaklanıyor. Gene de bir Carpenter filmi seyredecekseniz bunun yerine Assault on Precinct 13'ü seyretmenizi öneririm.
6


avatar
(4236) -
Bir "SİS" filmi izleyeceğim ve gerileceğim hiç aklıma gelmezdi doğrusunu isterseniz. Belki çok korkutmadı ama iyi bir gerilim ortamı sağlıyor.

Bunu başarabilen de yegane yönetmenlerden biridir John Carpenter !
6


avatar
(2066) -
John Carpenter'ın üslubunu sevenler için. Özellikle sis efektiyle dikkati çekiyor.


avatar
(1684) -
Tam anlamıyla başarılı bir John Carpenter filmi. Çekildiği dönem göz önüne alınırsa görüntü efektleri ve merak unsuru açısından oldukça iyi. Korku filmi olarak günümüzde pek korkutmuyor ve bir kaç kişi etrafında dönen bir hikayeyle kısır bir kurgusu var.
6


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film