Giriş Kayıt
Yorumlar (6)
default avatar
(159) -
Günümüz sinema anlayışıyla değerlendirildiğinde demode gelebilecek kurgusuna rağmen 40 yıl önce çekilmiş bir film olarak hala hayranlık uyandıracak bir sinematografik etkiye sahip Dressed to Kill, Brian De Palma’nın son derece stilize ve hafızalardan silinmeyecek sahneleri ile ustalığını konuşturduğu “Katil kim?” temalı başarılı bir gerilim filmi. Seyirciyi daha ilk sahneden itibaren içine çeken ve son ana kadar içinde tutan gerilim dolu hikâyesi bir yana film; seyirciye görsel açıdan çok keyif veren ve filme hareket kazandıran kamera kullanımı ile dikkat çekiyor. De Palma’nın seyircide yaratmak istediği gerilim hissine katkıda bulunacak hemen hemen her sahnede titizlikle kurguladığı zekâ dolu ayrıntılar, farklı kamera açıları, ışık ve renk kullanımı görsel bir cümbüş niteliğinde. Bir yerden sonra tahmin edilebilir bir hale gelen hikâyesi bile oldukça başarılı filmin. Bir psikiyatr ve farklı cinsel eğilimdeki hastalarının dâhil olduğu bir cinayet vakasının üzerinden ilerleyen film gerilim dolu ve neredeyse hiç klişe olmayan bir hikâye anlatıyor seyircisine. Farklı kamera açıları, renk ve ışık kullanımı sayesinde yakaladığı görsel zenginliği başarılı hikâye, kurguyu zenginleştiren zekice düşünülmüş ayrıntılar ve duşta, sergi salonunda, apartmanda geçen unutulmaz sahnelerle süsleyen, 40 yıl önce çekilmiş olmasına rağmen hala çok keyifle izlenebilecek sıra dışı bir gerilim filmi Dressed to Kill…
8,0/10
8


default avatar
(26) -
Çok ama çok basit çekimleri olan bir film. Konu ilginizi çekiyor ama oyuncuların rolleri dediğim gibi oldukça kalitesiz. İzlemeyen bir şey kaybetmez.


avatar
(417) -
Çekildiği yıllarda belki başarılı olabilir. Ama günümüz şartlarında çok başarısız bir film. Dar bir kadronun etrafında dönen, ilgi çekmesi için acemice çekilmiş erotik sahneler olan, hele dublajı çok kötü olan bir yapıt. Daha önce izlemediyseniz uzak durun derim.
2


avatar
(59) -
Sürprizbozan: Göster
1


avatar
(64) -
3-4 kişi etrafında dönen bir film, 2-3 sahnesi aile içinde izlenmese iyi olur. Bunun dışında oldukça başarılı olduğunu söyleyebilirim, gerçeklikten hiç uzaklaşmadan sizi sürüklemeyi beceriyor.
6


avatar
(566) -
Öncelikle filmin çoğu karesinde pornografik sayılabilecek öğeler mevcut uyarısında bulunayım...Filme gelince;film katil kim sorusunu soran bir film...Filmin başlangıcında bir cinayet işleniyor ve akabinde cinayetle ilgili gizem havasında film ilerliyor...Sonu bayaa bir tatminkar olmuş ama film sona gelmeden önce bazı ipuçlarınıda fazlasıyla sunuyor size...Çok başarılı buldum,katil kim filmlerinden hoşlananlara öneririm...10/9
9


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film