Giriş Kayıt

Moskova Gözyaşlarına İnanmıyor (1980) Yorumlar


Moskva slezam ne verit

Yorumlar (4)
avatar
(569) -
1958 yılında başlayan ve üç kız arkadaşın 20 yıllık hikayesinin anlatıldığı bir drama.

Klasik bir Rus romanı gibi uzun bir zaman dilimine yayılan film, sıradan gibi görünen çarpıcı olay örgüsü ve karakterler ekseninden 50 ve 70'li yıllara dair toplumsal perspektiften kopmadan Sovyetler Birliği'ndeki hayatın kesin ve derin bir portresini gösteriyor.

Sovyet sinema geleneğine bağlı olarak oyunculukların çok güçlü, kaliteli sinematografisi ile bir aşk hikayesinden fazlası olan, mizah unsurlarının dengeli kullanıldığı gerçekçi yapıdaki film, Sovyet sinemasının en iyilerinden biri olarak gösteriliyor.

Ronald Reagan'ın, Mikhail Gorbaçov'la ilk kez görüşmeden önce "Rus ruhunu daha iyi tanımak" için en az 8 kere izlediğini söylediği film,1981 yılı En İyi Yabancı Film Oscar ödülüne de sahiptir.

- Ama annem her zaman evleneceğin adamı iyi tanıman gerektiği fikrindedir bu da zaman alır.
- Doğru, sadece iki günlük bir tanışıklıktan sonra biriyle evlenmek çok düşüncesizce bir davranıştır. En iyisi bir hafta beklemektir.
8


default avatar
(8) -
Hem cekildigi donemi cok iyi anlastn, hemde sicakligi samimiyetiyle sizi kendine ceken muhtesem bir kosik.Sovyet donem filmleri basyapitlarindan.tavsiyedir.


avatar
(392) -
Neredeyse 40 yıl öncesinin filmi . Enfes bir gözlem enfes bir duyarlılık .. Öncesinde statüye değer veren insanların sonunda mutluluğu basitçe yaşayabilme çabası ve içten gözyaşları .. Gerçekten her yönüyle izlemeye değer .. Ve şarkılar bir harika Gülücük

" Henüz gençken kadınlar yurdunda başlayan dostluklarını, farklı yaşam tarzları seçip farklı beklentilerin peşinde koşsalar da 40'lı yaşlarına kadar sürdürmeyi başaran üç kadının tecrübeleri üzerinden Sovyet insanının düşünce yapısı , gelecek beklentileri ve hayata bakışlarının aktarıldığı film eğlenceli ve kolay hazmedilir içeriğinin yanında sosyalist devlet çatısı altında halkın mesleklere , idareci ve işçilere bakışı , erkek ve kadınların birbirlerinden beklentileri , tüm bu algıların zaman içinde değişimi .. ve bireylerin yalnızlaşması .. " üzerine oldukça etkileyici tespitlere sahip.

" Birgün televizyon hayatlarımızı değiştirecek. Sinema ve tiyatrolara gitmeyeceğiz. Edebiyatta yok olacak .. Yalnızlıktan müzdarip kaç kişi olduğunu biliyor musunuz ? Yalnızlık bizi bekleyen tehlike. Doğum oranı düşüyor alkolizm oranı yükseliyor ! Ekonomi açısından bekar bir işçi verimsizdir. Konsantre olamaz yalnızlığını kafaya takar .. Bugünlerde yalnızlar birbirleriyle nasıl tanışacaklarını bilmiyorlar .. Yan dairede kimin kaldığını bile bilmiyorlar ! "
9


avatar
(44) -
En iyi yabancı film dalında aldığı Oscar'ı hak eden seyir zevki yüksek bir film.


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film