Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(33) -
Kıyamet;insanlığın onurunun ve şerefinin bittiği nokta.

Filme başlarken aslında tereddüt içersindeydim.Pekçok kişi ağır ve sıkıcı bir film olduğunu söylemişti.Aslında haklılık paylarıda yok değil.Eğer filmi salt bir savaş filmi olarak düşünüp öyle başlarsanız hüsrana uğrarsınız ve film sıkıcı gelir.Önceden Müfreze filmini izlediğim için bu filminde aksiyon dolu bir savaş filminden ziyade savaşın askerler üzerindeki yıkıcı etkisi üzerine felsefik bir yapım olduğunu tahmin ettiğim için sıkıcı gelmedi fazla.

Filmin konusuna gelirsek;savaş sırasında delirdiği düşünülen Albay Kurtz Kamboçya'ya geçmiş ve orada kendi birliğiyle ve oranın yerel halkıyla beraber kendi ordusunu oluşturmuştur.Amerika da yüzbaşı Willard ve ekibini oraya Kurtz'ü öldürmeye yollamıştır.Ama bu yolculuk sırasında Willard gitgide Kurtz'e benzemektedir.Savaştaki komutanların savaşa bakış açısı eğlence ve bir turistik gezi gibiyken,orada asıl çileye çeken ve ölüme gönderilen erlerse korkuyla beraber psikolojik sorunlar yaşamaktadırlar.Normalde de Vietnam'dan dönen hiçbir asker eskisi gibi olamamıştır.Willard'ın Kurtz'ü bulduktan sonra aralarında geçen konuşmalar filmin en önemli yerini oluşturuyor.Özellikle Kurtz'ün Vietnam'lı çocuklara yaptıkları aşı hakkında anlattığı hikayeye iyice dikkat edin.Film son bölümde sürrealist bir konuma geçsede realistliğinden ödün vermiyor.
Filmde oyunculuk konusunda hiç kimsenin sıkıntısı olmaz heralde.Tam bir yıldızlar geçidi olmuş.Harisson Ford,Laurance Fishburne,Robert Duvall,Dennis Hopper filme o kadar çok inanmışlarki figüran olarak bile oynamaya razılarmış.Filmin en önemli oyuncuları tabiki Martin Sheen ve Marlon Brando.Özellikle son bölümde ikisidi oyuculuğun doruk noktasına çıkmış.Martin Sheen'in donuk donuk davranmasının nedeni film için uyuşturucu almasıymış.

Film setide film kadar olaylı bir setmiş.İlk başta Coppola başrol oyuncunu farklı biri seçmiş ve 1 ay onunla çalışmış sonra beğenmemiş ve aynı sahneleri tekrar çekmiş.Marlon Brando'nun sete geç gelmesi ve yaptığı kaprisler yönetmeni delirtmiş.Martin Sheen'in otel odasında ağladığı sahnede adam gerçekten kalp krizi geçirmiş ama yönetmen filmi çekmeye devam etmiş.Filmdeki bütün oyuncular uyuşturucu almışlar ve setten döndükten sonra hepsi tedavi görmüş.12 milyon dolarlık film 40 milyon dolara mal olmuş.

Filmin başında ve sonunda çalan The End şarkınada ayrıca bir kulak vermekte fayda var.
Puanım:8/10
8


default avatar
(2) -
guzel film


default avatar
(186) -
Mistik bir film. mesih arayışına girmiş bir havarinin yaşadığı destansı hikaye.
9


Yorumlar (66)
avatar
(35) -
savaş psikolojisi filmi.. kimine göre iyi kimine göre kötü film. imdb puanı neden yüksek derseniz bu filmleri imdb platformunda usa vatandaşlarıda oyluyor, o savaşın ruhunu,içeriğini ve psikolojisini usa vatandaşları elbette bizden daha iyi bilir. bir usa vatandaşı bizim çanakkale filmlerinden ne anlayabilirse sizde bu filmden onu anlayabilirsiniz (psikolojik anlamda). oyunculuklar elbetde iyi olacak bunu üstüne basa basa söylemeye gerek yok sonuçta o rolleri yunus bülbül oynamıyor Gülücük . fakat son derece sıkıcı bir film çoğu kişi filmi bitiremediğinden şikayetci . ben ilk defa bir filme puan veremeyeceğim (haksızlık etmiş olabilirim diye)


avatar
(1723) -
brando abimizin oynamayıp adeta yaşadığı tam bir psikolojik savaş filmi, akıcılık ve metin altyapısı ile başyapıtlardan biri, finaldeki sürpriz ile daha bir efsaneleşti, kıyamet meselesine farklı bir açı farklı bir bakış, izlenmeli...
8


avatar
(489) -
Destansı veya efsanevi demek isterim ancak epik kelimesi daha çok hoşuma gidiyor.

Kısaca epik bir filmdi.Vietnam savaşıyla ilgili onlarca film izlemişimdir.En iyilerden biri diyebilirim.Bir diğeri ise başrolde oynayan Martin Sheen in oğlu Charlie Shenn in oynadığı Platoon filmidir.

Tekrar bu filme gelecek olursak Vietnam savaşının nasıl gereksiz olduğunu sonrasında yaşanan hezimeti ve savaşın kötülüğünü epik sahnelerle yedire yedire gözler önüne seriyor.Oyunculuklar harika.Amerikan askerlerinin haksız savaşlarında hiç bilmedikleri yabancı olduğu bir coğrafyada aylarca nasıl rezil rüsva olduklarını ve kafayı yediklerini çok güzel anlatmış.Süresi oldukça uzun ancak haftasonu sakin kafayla izlenecek bir film ve izlenmesi gereken bir film.Türe ilgisi olanlara kesinlikle tavsiye ederim.

Film hakkında söylenecek, felsefe yapabilecek çok detay var ancak burada satırlar yetmez ve çoğu kişinin okuyacağını da düşünmüyorum.Bu yüzden izleyin ve siz deneyimleyin bu filmi.
9


avatar
(242) -
Film güzel fakat aşırı gereksiz uzunlukta. Sahneler çok ağır ilerliyor, çoğu sahne öncekilerin benzeri gibiydi. Uykum geldi izlerken sonuna gelemeden kapattım malesef.
6


avatar
(265) -
Final kötü geri kalanı hakikaten güzel bir film. Final filmin öncesi ile bütünlük arzetmiyor. Daha iyi bir öykü yazılabilirdi. Ama genel olarak oldukça etkileyici bir yapım.
8


default avatar
(38) -
Saçma sapan bir film.Hayatımda bir filmden bu kadar sıkıldığımı hatırlamıyorum.Zaten bitirmeye tenezzül bile etmedim...
1


avatar
(58) -
Film son yarım saate kadar şahane ama final berbat bu arada brandoyu falan acayip abartmışlar öyle unutulmayacak bir oyunculuğu yok, Robert Duvall ın pabucu olamaz.
6


default avatar
(84) -
Evet Vietnam Savaşı'nı Gazisini anlatan Rambo: İlk Kan filminde bir askerin yaşadığı psikolojik rahatsızlık ve dram noktasında izlemiştik ki ve film karakterini de şahsımızca benimseyerek bizleri sarmıştı. Bu film ise sadece savaş filmi değil, insan psikolojisinin ''karanlığını' ve ''dehşetini'' sınırları zorlayarak aktarıyor. Bu anlamda izlediğim en ekstrem film. Rahatsız edici pek çok sahne mevcut. Zaten filmin amacıda size bunu göstermek ve vermek istediği temayı vermek. Uzun bir yapım. Bu kadar uzun olmaya gerek var mıydı bilmiyorum. Bu tür derinliği olan film arayanların kaçırmaması gerekir. Ziraa filmden pek çok felsefik altyapı çıkarımsanabilir.


Sürprizbozan: Göster
9


avatar
(159) -
Film hakkında birçok yorum yapılmış.İzleyecek olanlara sadece şunları demek istiyorum;
1- Filmin çekildiği yılı unutmayarak izleyin ki günümüzdeki ile kıyaslamayın (ki bence kıyaslanamaz bile)
2-Filmi sadece savaş filmi olarak izlemeyin (ki savaş filmi olsa bile yeterli) arkaplandaki asker psikolojisini ve ne kadar biz askeriyenin disiplin ve nizamiyesini zannetsek de Vietnamdaki o ortamın pisliğini görmeye çalışın
Ayrıca yönetmen inceden fena giydirmiş amerikan politikasına. Amerikan ordusunun ne kadar vurdumduymaz ve ne kadar korkak olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Bir klişe vardır herşey biteceği anda air force gelir ve sizi kurtarır..İşte filmin ilk dakikalarında bu acizliklerini dahi görebilirsiniz.Filmin arkaplanını iyi okursanız çok mesaj çıkarabilirsiniz.. Ben sıkılmadan izledim izleyeceklere tavsiye ederim.
9


avatar
(206) -
Aslında filmin türüne psikolojik savaş filmi dersek taşlar yerine daha bir oturur. Salt savaş filmi dersek vasat kalır. Savaşın psikolojik tarafını da fena anlatmamış ancak 3 saat 16 dakika bu psikolojiyi anlatmak için biraz uzun kalmış. Ne filmin konusu ne marlon brando nun oyunculuğu göklere çıkartılacak kadar ne de film imdb de ilk 50 ye girebilecek kadar değil 6/10
6


default avatar
(190) -
senelerdir izlemek istediğim ama yıllık izinde denk getirdiğim bi yapımdı beni oyunculuğuyla etkileyen tek adam Robert Duvall Albay Kilgore rolüyle oldu bu role benzer bi rol Rock filminde Ed Haris de görmüştüm muhteşemdi filme gelince izlenmesi gereken bir yapım.Nuovo nikli arkadaşın yazısından sonra biraz daha etkilendim
6


avatar
(1234) -
Yıllık izlenecek filmler listemde olduğu için her yıl tekrar izlerim. İstemsizce yapılan davranışlar işte.
9


avatar
(2674) -
İmdb deki puanına göre büyük beklentilerle seyrettim ama tam bir hayal kırıklığına uğradım. Film 3 saat 16 dakika sürüyor ve sıkıntıdan başka bir şey vermiyor. 2-3 kısa süren savaş sahnesinden başka neredeyse filmin tamamı nehir üzerinde ilerleye bir salda geçiyor; ne aksiyon var ne da başka bir şey..
5


avatar
(140) -
The end şarkısı muhteşemdi. Kim ne derse desin sıkıcı ağır geçiyor yok öyle birşey. O zaman için devrim gibi film ben beğendim. Manidar sahneler güzeldi; bazı sahnelerde kahkaha attım, film sonuna kadar hakediyor yerini.
8


avatar
(741) -
yorumları okudum .. en dip ile en uç arasında.. savaş filminin beklentisi ve bu filmin ağdalı sıkıcılığı dip noktaya taşımış.. oyuncu kadrosu ve yönetmen ise bazılarınca zirveye.. 10 verip çoğu beğenen kişi de bence bu duruma girmiş.. yok böyle oyunculuk görmedimler.. yok böyle savaş filmi görmedimler vs gibi ağdalı yorumlarla izleyecekler yön vermekten kaçınmak gerek bence..redux versiyon sık tekrarlardan ve sıkıcı nehir gezintisinden öteye gidemeyen aciz bir savaş filmidir eleştirisine katılıyorum.. filmin son etabında rol olan brandonun performasında çok abartılmış.. dehşet sinema eleştirmenleri var.. hemen de nasıl anlıyorlar oyunculuktan
4

Cevaplar (1)
default avatar
(19) -
uzun uzun bir şeyler yazayım dedim ama siz benim düşündüklerimi güzelce özetlemişsiniz
6


2
| Bildir


avatar
(511) -
Film; melodram oyunculukla, kötü mizahla, berbat karakterlerle, berbat müziklerle ve en kötüsü de boş sahnelerle doldurulmuş. Ortaya niye böyle film atmışlar? amacı neydi? Sahneden sahneye filmin amacına değinen hiç bir şey yok. Filmi izlerken gerçekten kendimi ''güzel bitirecekler, bu film güzel'' diye inandırmaya çalışmıştım ama "The horror" "The horror" "The horror" gibi saçma bir şey için bitirmişim.

Galiba Francis Coppola'ın yazar/yönetmen olarak ortaya koyduğu, en çok abartılan filmi.
2


avatar
(1234) -
Film her şeyi ile efsane ve harika. Ama özellikle Bill Kilgore rolünde inanılmaz bir performans gösteren Robert Duvall bence filmin en önemli noktalarından biri. Filmdeki mesajlar, sahneler, oyuncular, Marlon Brando... İnanılmaz...9 puan.
9


avatar
(21) -
Hayatımda izlediğim en saçma ve en sıkıcı filmlerden biriydi. 3 puan verdim.
3


default avatar
(12) -
Belki bizler bilmiyoruz ABD lilerin amacını Belki bizlerden çok fazla şey biliyorlar Hani diyoruz ya ABD bir türlü akıllanamadı girdigi bütün savaşlardan yenilgi ile ayrıldı ama bir türlü akıllanmadı Şimdi ise ortadoguyu kan gölüne çeviriyor Yüzlerce askerini kaybediyor Amma velakin benim sorumda işte bu noktadan başlıyor Toplumlarını 2014 yılına kadar savaş depresyonuna sokan ve hala çıkılamayan vietnam savaşından sonra ABD nin akıllanması gerekirken Dünya liderligini salt savaş liderligine ayıracagına açlıktan kırılan afrika kıtasına yardımcı olacagına barışı bütün dünyaya egemen kılacagına ama heyhat malesef dünyada hala savaşlarla kıvranıyor milyon insan açlıktan ve tedavisi bulunamayan hastalıklardan ölürken sadece petrol ve bir avuç üst noktaların çıkarlarını savunan bir ülke konumuna gelmiştir Bu filimdede bu temaları oldukça çok göreceksiniz


default avatar
(15) -
Tam bir savaş filmi
9


‹ Önceki 1 2 3 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film