Giriş Kayıt
Yorumlar (16)
default avatar
(1723) -
Bugüne kadar şu muhteşem filmi izlemediğim için sinemaseverler beni bağışlasın , mutlak izlensin , uzun diye de korkmayın ...
10


avatar
(391) -
5 saatin üzerinde ve su gibi akan bir film düşünün. Gerçekten çok çok iyidi bu film.
10


avatar
(401) -
Yönetmen Bernardo Bertolucci, müzik Ennio Morricone ve iki dev oyuncu Robert de Niro ile Gerard Depardieu: Arşivlik bir film yani. Film İtalya'nın bir dönemini bir işçi ve bir çiftlik sahibinin üzerinden anlatmaya çalışıyor. Politik bir film olmasına rağmen bence herkesin rahatlıkla seyredeceği bir yapıt olmuş.
8

Cevaplar (2)
avatar
(391) -
Birkaç sahne hariç Çok Mutlu
10


0
| Bildir
avatar
(401) -
Depardieu'nun soyunduğu (Sanat için:) bir kaç filmi hatırlıyorum ama de Niro'nun bu derece soyunduğu film hatırlamıyorum. Aslında yetişkinler açısından yazmıştım yoksa sadece bizimkilerin çıplaklık sahnesi değil şiddet açısından da bir 18 yaş sınırı koyulabilir.
8


0
| Bildir


avatar
(1223) -
Her insanın zevki , özellikle Sinema zevki farklıdır.. Ancak benim sinema tarihindeki ilk 25 filmden biridir 1900.. ayrıca Donald Sutherland a bu filmde dolayı hiç sevemedim..hatta nefret ettim..
10

Cevaplar (1)
avatar
(391) -
Evet o adama ben de ısınamadım bir türlü..
10


0
| Bildir


default avatar
(2) -
Bertoluccı büyük usta... Muhteşem bir film..
10


avatar
(1072) -
Müzik, kostüm, mekan, oyunculuklar, görsellik bu kadar iyi olup, buna bir de oldukça uzun olan süre eklenince destansı bir film bekliyor insan. Ama simgesel olarak faşizmi anlatmaktaki başarısını sosyalizmi anlatmakta gösteremeyince sloganvari bir güdüklük kalmış filmde. Yine de önemli bir film.

İtalya'nın farklı bir dönemini anlatan daha gerçekçi ve destansı bir film için "La meglio gioventù - Gençliğin En İyisi (2003)"
7


avatar
(2066) -
Bernardo Bertolucci'nin en beğendiğim filmi Çölde Çay, bunun dışında bir de Son İmparator var. Bu filmi, Novecento ise, her zaman dediğim gibi uzun filmlerde bütünlük kayboluyor, bu film de gereğinden çok uzatılmış. Tekrar sahneler var ve sıkıyor. Eğer kısaltılmış olsaydı iyi derdim. Oyunculuuğa söz yok, Gerard Depardieu olsun, kısa rolüyle Burt Lancaster olsun filmi sürüklüyor ancak sonuçta bütün olarak bakıldığında vasat.


default avatar
(71) -
Uzunmu uzun ama güzel bir yapıt.
7


default avatar
(45) -
benim seyrettiğim 5 saat 14 dakikaydı toplamda. ama sıkıldım mı? hayır. mutlaka izlenmeli.
8


default avatar
(20) -
saatler süren film insanı içine alıp kendini izletmesini çok iyi beceriyor...



Korsan
10


avatar
(393) -
20. yüzyıl destanı... gerçekten etkileyici...
bulabilirseniz kesintisiz şeklini ve bir seferde izleyin. (ailece izlenmez)
9


avatar
(138) -
Seyrede seyrede zar zor bitirdiğim film.Biraz sıkıcı yinede seyredilebilir.
5


avatar
(233) -
Bertolucci'nin süresi nedeniyle ülkemizde dizi şeklinde gösterilen epik filmi.

Fakir bir çiftçinin oğlu olarak dünyaya gelen Olmo ile İtalya'nın en zengin toprak sahiplerinden Berlinghieri'nin varisi Alfredo aynı gün doğmuşlardır. Aynı çiftlik içinde büyüyen çocuklar çok yakın dost olurlar. Ancak yıllar geçtikçe aralarına sınıf farklılıkları girer. Adım adım Mussolini İtalya'sına yaklaşılırken, iki dostun tarafları da belli olur. Marksist düşünceyi benimseyen Olmo, ailesinin etkisinde kalan ve faşistleri destekleyen Alfredo'nun artık tam karşısında durmaktadır.


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film