Giriş Kayıt
Yorumlar (18)
avatar
(35) -
Öncelikle altyazılar için Türkçealtyazı.org'a çok teşekkürler. Sovyet sinemasının en iyi filmlerinden birisi olduğunu duydum . İzledim ve çok etkilendim konusu çok güzeldi . Israrla tavsiye ederim. Benim puanım 10
10


default avatar
(7) -
Eskilerin "Hırslardan ve tamahtan arınarak, yaratılmış olan her şeyle uyum içinde yaşamak" prensibine dayalı o kadim bakış açısı, günümüzdeki "Daha çok ve daha hızlı tüket!" prensibinin neden olduğu pek çok bireysel ve küresel soruna şifa olabilir. İşte "Dersu Uzala" da tam olarak o kadim bakış açısını size hissettirerek tanıtıyor ve yaşatıyor.
10


default avatar
(34) -
Aksiyon olmadan uzun süreli filmler çoğu zaman can sıkıcı olur ama bu film başka sorgulayan düşünen insana çok şey öğreten kült film olmakla beraber ölmeden izlenmesi gereken baş yapıt ...
10


avatar
(391) -
Dodesukaden'den itibaren o hep alıştığım Takashi Shimura ve Toshiro Mifune'u Kurosawa filmlerinde görmemek bana bir tuhaf gelir oldu. Ne kadar da alışmışım demek ki. Kurosawa denilince aklıma direk bu iki usta oyuncu gelirdi. Bu film de Kurosawa üstadın genelde yaptığı gibi uzun süreli. Başlarda durağan gibi hatta sıkılabilirsiniz ama pes etmek yok. Müthiş bir film var karşınızda.
10


default avatar
(136) -
Yıllar yıllar önce yanlış hatırlamıyorsam Çınar sinemasında(İzmir-Konak) izlemiştim.Nasıl bir iz bıraktıysa hala unutmamışım.
7


default avatar
(35) -
Ruhun şad olsun be Kurosawa.. Yedi Samuray, Ran, Rashomon'dan sonra muhteşem bir film daha.. Şunu iyice anladım ki "Akira Kurosawa" ismini görüyorsanız tereddütsüz izleyin..
10


default avatar
(1723) -
Yasadıgımız günlerde kaldı mı böyle insanlar hiç sanmıyorum , filmin sonu adeta başında ......
9


avatar
(97) -
bekletmeden izleyin pişman olmazsınız hatta arkasını ararsınız. bitti diye üzülürsünüz benim gibi.
9


avatar
(404) -
Tek cümleyle, "müthiş etkilendim." diyebileceğim bir film.

Vahşi Doğa'nın mezun ettiği bilge bir adamın son derece etkileyici hikayesinin izleyeni sarmaması imkansız gibi, gerçekten çok etkileyici bir film. Yapılan tahminler ve çıkarımlar adeta ders niteliğinde.

Zevk alarak izlemenin yanı sıra saygı duymak zorunda hissettiğim ender filmlerden biri olan bu yapımı izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Mutlaka izleme listenizde olması gereken farklı bir frekansa sahip, nadide bir film.
9


avatar
(569) -
Geç izlediğim için pişman olduğum filmlerden biri daha! Gerçi, geç olması hiç olmamasından evladır derler ama yine de siz benim düştüğüm hataya düşmeyin, bu filmi mutlaka izleyin. Doğa, insan ve gerçek dostluk üzerine mükemmel bir film. Şu hayatta herkese bir Dersu lazım!

Sürprizbozan: Göster
9


default avatar
(61) -
Doğa ile mücadele filmlerini seviyorsanız tam sizlik, ayrıca güzel bir dostluk hikayesi anlatılmış, çok beğendim.
9


avatar
(88) -
Sürprizbozan: Göster

Sürprizbozan: Göster


Sürprizbozan: Göster


Dersu Uzala'da seyirciye iki hayat tarzı sunulur. İkisi de birbirinden üstün tutulmaz. Bu sebeple film kesinlikle didaktik değildir. Bir nebze pastoraldir hatta.

Doğanın adamı Dersu'yu unutmak ihanettir.
8


default avatar
(1457) -
Mutlaka izleyin..!!!
10


avatar
(847) -
Dersu Uzala (1975) Güneş en önemli adam bu adam ölürse, herkes ölür... Yönetmenliğini Akira Kurosawa üstlenirken oyuncu kadrosunda Maksim Munzuk, Yuri Solomin,Dmitri Korshikov ve Svetlana Danilchenko gibi isimleri izleyeceksiniz.. Film Dram-Macera türlerini barındırıyor.. Konusuna gelecek olursak,
Sürprizbozan: Göster
Yönetmen Akira Kurosawa izlediğim dördüncü filmi Yedi Samuray, Rashomon ve İkiru filmlerinden sonra Dersu Uzala bana göre içlerinde en beğendiğim film gerçekten çok etkileyici bir dostluk hikayesi.. Yönetmenin sıradaki izleyeceğim filmi ise Ran.. Her şeyden önce filmde insan kendini doğanın içinde özgür buluyor ve mutlu hissediyor.. Her sahnesi büyük bir işçilik ile çekilmiş hele ay ve güneşin aynı karede görmek sadece Sibiryada gözlemlenen bir olaydır ve Kurosawa o sahneyi yakalamak için baya bir emek harcadığı ortada ve ortaya böyle unutulmaz görselliği ile bir film çıkarmış.. Ne milyon dolarlık efekt ne de milyonluk oyuncu sadece doğa ve dostluk.. Tam anlamıyla bir sanat filmi Kurosawa başyapıtlarından sinemaya bir armağanı bu film ile de yönetmen film nasıl yapılır konusunda bir kez daha ders vermiştir.. Sıkılma gibi bir durum yok derinliği bakımından film sizi alıp götürecek.. Yönetmen Akira Kurosawa bu filmi ile beni tam olarak yakalamayı başardı ve favori beş yönetmenim arasına girmiştir.. Dersu Uzala karakteri unutulmayacak bir karakter bizden biri değil çok derin bir adam tam bilge insan onu anlamak gerçekten zor iş doğa ile iletişim kuran bir insan.. Saf bozulmamış bir insan nasıl olunurun karşılığı Dersu Uzala.. Kapitaaaan demesi hala kulaklarımda çınlıyor.. Başrolde Maksim Munzuk, Dersu Uzala karakterini muhteşem bir performans sergileyerek oynamış ve kumandan Vladimir Arseniev canlandıran oyuncu Yuri Solomin hakkını yememek lazım ikisinin arasındaki o dostluk bağını seyirciye muazzam bir şekilde aktardığını düşünüyorum.. Sovyet-Japon ortak yapımı bu film Oscarda En İyi Yabancı film oscar ödülünü kazanmıştır ve sonuna kadar hak etmiştir.. Filmin İmdb puanı:8.2 olduğunu söylemekte fayda var.. Özelikle dostluk ve doğa ile iç içe geçen filmleri sevenlere bu Akira Kurosawa filmini şiddetle tavsiye derim.. 11 Kapitaaaaaaaaan(!)


avatar
(3699) -
Sıkıcı gibi başlayan film sonralarında beni öyle içine aldı ki sanki oradayım ve onlarla birlikteyim.. İnanılmaz.. Harika bir film ve mutlaka seyredilmesi gerekli.. Ailece gönül rahatlığıyla izleyebilirsiniz..

İyi seyirler.. yakaladım
9


default avatar
(6) -
iyi film..
rahatın battığı adamın öyküsü..Gülücük


avatar
(95) -
Hayatımın filmi diyebilirim.yazacak kelime bulamıyorum bu eşşiz başyapıt için.Bilge dersu keşke herkes senin gibi olabilse.Manchuryanın el değmemiş arazisinde keşif yapan bir sovyet ekibinin orada dersu adındaki bir avcı ile başlarından geçen hikayeyi anlatan bir film.benim için her zaman 1. sıradaki film.izlemeyen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ediyorum.
10


default avatar
(26) -
Subbot arkadaşa teşekkürler ama altyazı yüklerken sunum hakkında daha çok detay verirse memnun oluruz. Mesela açıklama kısmında sunumun adını yazarsa iyi olur. Sunum adı için "Dual" yazmış. Dual ne? biz hangi dual sunumu indirsek bu altyazı ile izleyebileceğiz? Sunumun tam adı bu galiba "Dersu.Uzala.-.DVDRip.-.(Dual.Español-Ruso)" Sunum adı, ilgili sunumu ararken kolaylık sağlıyor. Örneğin "pour elle" filminde chd sunumu için bir açıklama yapmamış arkadaşımız. pour elle - chd diye torrent yada emule sitelerinde arama yaparsınız, bir şey bulamazsınız. fakat "Anything for Her 2008 BluRay 720p DTS x264-CHD" şeklinde arama yaparsanız tam sonuca ulaşırsınız.


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film