Giriş Kayıt
Yorumlar (4)
avatar
(1723) -
kurgusal olarak beğendim, kendini izlettirdi, oyunculuklar fena değildi...mantık hatalarına takılmazsak izlenebilirliği var...
7


avatar
(511) -
Hitchcock'un son şaheseri.

30 yılı Amerika'da geçirip "Torn Curtain" (1966) ve "Topaz" (1969) gibi hayal kırıklığı olan filmlerin ardından Londra'ya dönen Hitchcock, Anthony Shaffer tarafından yazılmış Arthur La Bern ait romanı ele almış ve çok iyi şekilde değerlendirmiş.

Neredeyse başından beri katilin kim olduğunu biliyoruz, ve Hitchcock'da adamın nasıl kaçmaya çalıştığını ve arkadaşlarına nasıl ihanetler ettiğini zevkle gösteriyor.

Hikaye sıradan Hitchcock tarzı, herkes onun ''necktie'' katili olduğuna inanmış suçsuz bir adam ilginç bir dünyaya itilmiş. Kamera tarzı ise bu filmde daha bir güzeldi, kadın yemekten geldikten sonra yukarı çıkıp ölüyü gördükten bağırmasını ve katilimiz diğer kurbanını apartmanına soktuktan sonraki kamera çıkışını bize çok iyi göstermiş. Filmin sonu ise gerçekten şaşırttı.

Tüm oyuncular genellikle iyiydi, özellikle Foster, Jean Marsh ve Anna Massey eğlendirici küçük rollere sahipti, ama Finch, ana karakter olarak, çok kötüydü. Gideri vardı ama karakteri çok kabaydı, rahatsız ediciydi ve oyunculuğu, sadece korkunçtu.

Psycho ve Vertigo kadar olmasa bile yine de çekici bir film.
8


avatar
(2066) -
Sürprizbozan: Göster


avatar
(370) -
"Kravat" ismiyle ülkemizde gösterime giren film Hitchcock ustanın İngiltere'de çevirdiği son filmi. Yine karşımızda iftiraya uğramış bir adam vardır. Ve olaylar olaylar...
6


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film