Giriş Kayıt
Yorumlar (6)
avatar
(4243) -
Burt Lancaster'in çaresiz ama o anlamlı donuk bakışları, duruşu, tarzı, karizması her şeyiyle benim gözümde efsane ve hafızamdan hiç silinmeyecek bir western. Çoktan favorilerime eklendi bile.
8


avatar
(1012) -
Aslında film efsane.Sadece diğer westernler gibi göz önünde olmayan bir yapım olduğu için bunu söylüyorum.Yoksa Burt Lancaster ve tüm ekip inanılmaz bir tempoda ordan oraya ciddi at koşturmuşlar.İnanılmaz gerçekçi ve insancıl bir yapısı var.Bir şekil zalimlere karşı bir sembol gibi Valdez.Yalnız filmin özetinde film hakkında adam gibi bir şey söylemeyip, bilmeden adam öldürüşünü Hz.Musa gibi diye nitelemesi özetçinin biraz maksadını aşan bir tabir oluyor.Ben de derim ki tıpkı Spartaküs gibi zalimlere başkaldıran.
8


avatar
(57) -
Babam pazar günü Western'lerini izleyen biri değildi ama babamla pazar günü oturup izlediğimiz tek Western filmi buydu. Benim için ayrı bir yeri var. Western seven herkese tavsiye ederim.
9


avatar
(1684) -
Kaliteli bir western, çekildiği dönemin özelliklerini de fazlasıyla barındırıyor. Zevk için öldürülen bir zencinin masum olduğu anlaşılmasından sonra istemeyerek katili olmaktan dolayı acı çeken bir şerifin, siyah adamın dul kalan karısına yardım için ölümü emrini verenlerden para isteyip alamaması ve aşağılanması üzerine bu parayı almak için kendi yöntemlerine başvurması anlatılmakta. Burt amcam bir meksikalıyı canlandırıyor ve ustalığını yine konuşturmuş, atlar ile çekilen sahneler ise hayvan severlerin yüreğini ağzına getirilecek nitelikte (malum 70 ler western i işte).

Mevcut altyazı (muyace çevirisi) ile ilgili bir dipnot düşmem gerekirse; yeşil almış ama kırmızı ve sarı arası bir altyazı. Çevirinin %95 inde gramer ve imla hataları var ingilizce biliyorsanız kurulan cümleyi duyduktan sonra problem yaşamazsınız ama yanınızda ingilizce bilmeyen birisi varsa film boyunca simultane çeviri yapmanız gerekecek.
7


avatar
(2066) -
Güzel bir western. Burt Lancaster'in ciddi oyunculuğuyla dikkat çekiyor. Ağır konuşma sahneleri yok, geçişler çabuk. Sıkılmadan izlenebilir.


default avatar
(1) -
Çok teşekkürler, güzel bir çeviri...


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film