Giriş Kayıt
Yorumlar (4)
default avatar
(342) -
Filmi anlaya bilmek için:
Totaliter rejim, otoriter rejimin daha ileri bir halini ifade eden bir sistemdir. Totaliter rejimde, gücü elinde bulunduran kişi her şeyin üstündedir ve halk tarafından büyük bir saygı görmektedir. Bu rejimde yönetimi elinde bulunduran kişi bir anlamda diktatör sayılmaktadır. Yani yönetme işi tek bir kişinin elinde bulunmaktadır. Halkın yöneticiye olan saygısı da birazda baskıdan dolayı olmaktadır. Çünkü totaliter rejimde baskı ve dayatma büyük ölçüde dikkat çekmektedir.
Gavras, filmi 1952 Prag Mahkemeleri (Slánský Mahkemeleri) döneminde Çekoslovakya'da Slansky davasında suçlanan solcu Arthur London'ı suçlayan bir Çekoslovak komünistin gerçek hikayesi üzerinden komünizm karşıtı olarak değil , totaliterliğe ve özellikle Stalinizme karşı bir çağrı olarak tasarlamıştır.
Uzunluğuna rağmen beyin yıkama ve istedikleri ifadeyi alabilmek için neler yapılabiliyor filmde görüyorsunuz. İnsan bu filmden sonra baskıcı rejimlerde mahkemelerin göstermelik olduğunu iddia etse yalan çıkmayacaktır. Ve bir o kadar güvensiz bir ortamda olduğunu hissedecektir. Düşünün Artur London'un eşi Lisa'yı bile ikna ettiklerini görebiliyorsak dahasına eyvallah diyebilirsiniz. Ayrıca bu tür netameli davalarda yine Yahudi asıllı kişilerin çoğunluğunu görüyoruz. Film siyasete kafa yoranların ve kaos düzeninden haberdar olmak isteyenler için birebir yapıt. Seyretsinler.
Sürprizbozan: Göster
9


avatar
(4242) -
Harika, olağanüstü kusursuz bir senaryo ..Olağanüstü yönetmenlik...

Gerçekten filmi izlediğim için şanslıyım çünkü çok değerli ve çok şey anlatıyor. Adamın düştüğü o kötü durumu çok iyi yansıtmışlar.
9


avatar
(2066) -
Costa Gavras'tan sıkı bir politik sinema örneği. Yves Montand'ın mükemmel oyunculuğuyla izlenebiliyor, çünkü politik filmler, hele bu tür sadece işkence ve yargılamaya dayalı filmlerin izlenmesi zordur. Hakikaten işkencenin kralı uygulanmış bu yargılamalar sırasında. Film Stalinistlerin önüne gelen parti üyelerini Troçkistlikle, Titoculukla, Yahudilikle suçlayıp, işkenceden geçirip insanlıktan çıktıkları anda önlerine koydukları önceden yazılmış itirafnameyi imzalatıp, düzmece bir mahkemede yargılayıp çoğunu idam etmeleri üzerine kurulu ve gerçekten yaşanmış olayları anlatıyor. Totalitarizmin çıkmazlarına ait düşündüren bir film.


default avatar
(2) -
Müthiş bir film, çevirmen arkadaşın emeğine sağlık...Fakat ben bildiğim tüm senkron programlarını denememe rağmen 700 MB (734.566.400) büyüklüğündeki sürüme uyduramadım...Yardım ederseniz çok sevinirim...Teşekkürler...
8


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film