Giriş Kayıt
Yorumlar (5)
avatar
(565) -
İkinci Dünya Savaşı'nın son günlerinde işgali altındaki Fransa'da geçen bir gerilim filmi.

Almanların değerli sanat eserlerini Fransa'dan Almanya'ya taşıma planlarını engellemeye çalışan Fransız direniş örgütüne bağlı demiryolu çalışanlarının canlandırdığı aksiyon içeren başından sonuna kadar yoğun bir gerilim hissettiren savaş dramı.

Lojistik açıdan karmaşık sekanslar, hızlı kurgusu ve kinetik kamera işçiliği içeren, siyah-beyaz mükemmel sinematografisinin verdiği belgesel tadıyla, İkinci Dünya Savaşı filmleri arasında en iyilerden biri ve hak ettiği övgüyü almasına rağmen daha geniş kitlelerce tanınmayı hak eden alışılmadık bir savaş filmi.

Burt Lancaster'ın çoğu filminde olduğu gibi dublör kullanmadığı film için yönetmen John Frankenheimer şöyle diyor: "Mümkün olan tüm gerçekçiliği istedim. Bu filmde hiçbir hile yok. Trenler birbirine çarptığında, bunlar gerçek trenlerdir. Bu tür bir gerçekliğin yerini hiçbir şey tutamaz."

- Beceriksizliğinizi takdir ediyorum. Ayrıca hayatta kalmanı da. Sabotajcılarla işiniz olduğunu sanmıyorum. Söyle bana. Sence bu trene sabotaj girişimi olacak mı?
- Ben demiryolu çalışanıyım. Kahin değilim.
- Bunun için kahin olmak gerekmez. Kararlı olmak yeter. Bu tren Almanya'ya ulaşacak.
8


avatar
(1723) -
senaryo güzel, anlatım ve çekim teknikleri harika, tempo başarılı, izlenmeli...
8


default avatar
(78) -
Çok iyi senaryoya sahip bu filmin oyuncuları da çok iyi. Burt Lancaster tabiki bu "Tren" in lokomotifi Gülücük İzlemeyen arkadaşlar varsa tavsiye ederim. Sürükleyici, tempolu, güzel bir serüven filmi diyebiliriz.


avatar
(4236) -
Yıl 1964 ! Ve adamlar o dönemde böyle bir film çekebiliyorlar !

Burt Lancaster'ın başrolde döktürdüğü ve konusu itibariyle oldukça değişik mükemmel ötesi bir film ! Nazilerin bir Fransız müzesinden çaldıkları Van goh ve Picasso gibi ünlü ressamların resimlerini durdurmaya çalışan Burt Lancaster'ın mücadelesi. İzleyin ve kaliteyi görün..
8


avatar
(408) -
Eski ama bir o kadar da güzel bir film. Özellikle tren çarpışma sahneleri müthiş. şimdilerde böyle gerçek çarpışmalar yerine efektler kullanılıyor. Sıkılmadan izlenebilecek bir yapım.
8


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film