Giriş Kayıt
Yorumlar (10)
avatar
(1723) -
yapım yılının uzağında başarılı buldum, bilgisayar teknolojisi olmadan böyle manuel bir film çekmek hiç yabana atılacak bir iş değil, deniz ile boğuşma sahneleri çok iyiydi, bu kadar malzeme, tank vs. bir araya getirmek şaşırtıcı, hikaye de fena değil, izlenmeli...
8


default avatar
(1082) -
Navarone topları inanılmaz bir film. Eylemleri, özel efektler ya da bunlara benzer türdeki olaylar değil diğer filmlerin% 99'unun üzerine çıkan basitçe şaşırtıcı oyunculuktur. Herkes kendi yolunda inanılmaz başarılı görünüyor Gregory Peck, görevden alınmadığı anda görevden sorumlu subay olarak mükemmel performans sunuyor Anthony Quinn ise düşmanı ve Peck'e karşı intikam almak için kurulan Yunan askeri olarak esprili ve merak uyandırır bir tarzda rol yapıyor..

Bu filmi seyretmek harika çünkü savaş filmleri tarihe az da olsa tanıklı etmemizi ve tanık olduğunuz çok sayıdaki kişilikleri görmemiz açısından önemlidir.. Anthony Quinn'i bu filmde gerekeni yapmış ve beğeniyi hak etmiştir.
9


avatar
(3) -
Delikanlılık yıllarımın efsane filmi...
“heavybomber” filmde Türklerden çok söz edilirken bir tane bile Türk görememekten yakınmış. Bana sorarsanız, filmi yapanlar Türklere nezaket göstermiş. Savaş sonuna gelip galip-malup belli olduktan sonra galibin yanında savaşa girme kurnazlığı pek övünülecek bir şey değil. Hakkımızda kötü şeyler de söyleyebilirlerdi. Ve ne yazık ki haklı olurlardı.

Cevaplar (1)
default avatar
(12) -
Türkiye 2. Dünya savaşına girmeyerek, sonuca büyük etki yapmıştır, savaşta Türk görünmemesi kadar doğal birşey olamaz tabiki.Türkiye naziler tarafında yer almayarak rusyaya/kafkaslara güneyden giden yolu nazilere açmaması sonucu, 6. ordu ve nazilerin asıl ordu gücü rus bozkırlarında erimiştir ve savaşın sonucuna büyük etkisi olmuştur, kalan çocuk ve ihtiyarlara karşı savaşan amerika büyük destan yazmıştır :S. Ben size katılmayarak Türkiye'nin yokluk içindeyken böyle bir savaşa girmeyip kurnazlık yapmasını övünülecek birşey olarak görüyorum (sonunda kazananın tarafında yer alıp almaması birşey değiştirmez/ifade etmez, savaş boyunca ittifaklarla birkaç defa görüşmeleri olmuştur zaten ismet paşanın), savaşa girmek enayilik olurdu, 1. dünya savaşında enver paşanın yaptığı gibi. Hakkımızda kötü şeyler söyleme hakları her zaman vardır(bence haksız olurlardı ama bunun bir önemi yok), tıpkı bizimde onlar hakkında haklı olarak kötü şeyler söyleme hakkımız olduğu gibi. ama güzel basite indirgemişsiniz, artık nefes almanın zorlaştığı bu ülkede en haklı olduğumuz zamanlara haksızlık etmek pek kolay olmamalı lafın gelişi de olsa


4
| Bildir


default avatar
(1457) -
Büyük yıldızlarla dolu Navarone'nin Topları, siyasi tarih uymasa da etkili bir aksiyon filmi. Hele ki dönemin 1960'lar olduğunu unutmadan izlerseniz çok daha ciddi keyif alacağınızı garanti ederim. Sırf büyük yıldızları izlemek için bile keyifle izlenir. Süresi uzun ama sıkmıyor. Efsane falan demeyeceğim, bence değil. Güzel bir aksiyon filmi sadece. İyi seyirler.

Gelelim incelemesine…

Yönetmen J. Lee Thompson'un efsane bir yönetmen olduğunu çok iyi kanıtlıyor. O dönemin teknolojisiyle bunları çekmek müthiş bir iş. Filmde çok fazla büyük isim var ama ben dört tanesini ön planda izledim. Sondan gireyim. Irene Papas'ı izlemek her zaman büyük keyif. Anthony Quinn'i bu filmde etkisiz gördüm. Yardımcı oyunculu onun sığamayacağı bir kalıp. Pembe Panter David Niven ve efsane aktör Gregory Peck.

İzleyin der tavsiye ederim. Saygılarımla…
6


avatar
(2066) -
Almanlar iki büyük topla Navaron adasını işgal etmişken, hemen yanındaki adada ikibin müttefik askeri mahsur kalmıştır ve onları kurtarmak için gelen gemiler batırılmaktadır. Bu topların yok edilmesi görevini üstlenen bir grup müttefik askerinin adaya çıkarak topları imha etmesini anlatan iyi bir macera ve savaş filmi. Gregory Peck, Anthony Quinn, David Niven ve İrene Papas var. Kadro da çok iyi, yönetim de. 8.


avatar
(139) -
Film de Türkiye ve Türk adları gırla dolaşırken, bir tane bile Türk göremiyoruz. Tamamen Yunan propagandası yapmışlar. Beeee
7

Cevaplar (3)
avatar
(1086) -
Filmin gerçekleşmesinde katkıda bulunmuşlar. Daha başlarken teşekkür ediyorlar.

Sürprizbozan: Göster


Sanki bizim deniz kuvvetlerimiz, çok güçlü ve caydırıcıydı da... 12 Adalar ile bizim Ege Denizi'nde esamemiz okunmuyor.
8


0
| Bildir
avatar
(139) -
Gösterdiğiniz görselde 'Yunan hükümetine', 'yunan halkına' teşekkür edilmiş... Bize teşekkür edilip edilmemesi önemli değil. Filmde Türkiye ve Türk adları gırla dolaşırken; bir tane bile Türk göremememiz, sıkıntı. Filmin, bu şekilde kurgusal bir probleminin oluşu; güçlü oyuncu kadrosuna rağmen filmi değersizleştirmiş.
Türk Ordusuyla, Yunan ordusunu kıyaslamanıza katılmıyorum. Tüm dünya bilir ki,18 eylül 1922'de Yunan ordusu - arkasına İngiltere, Fransa, İtalya,... gibi büyük devletlerin statejik ve lojistik desteğini almasına rağmen- Türk Ordusuna yenilmekten kendini kurtaramamıştır.
12 adalar, İngilterenin Yunanistana hediyesidir. Adalarda güçlü bir italya ya da türkiye yerine güçsüz bir yunanistanın olmasını yeğledikleri için.
7


1
| Bildir
avatar
(1086) -
Film 1940'lardaki II. Dünya Savaşı için çekilmiş ve olayların geçtiği Alman işgalindeki Yunan adasında cereyan eden mücadelede, İsviçre gibi savaş boyunca TARAFSIZ olan Türk varlığı yok ki...
8


0
| Bildir


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film