Giriş Kayıt
Yorumlar (4)
avatar
(2674) -
Öncelikle Kapo'nun ne olduğunu açıklayayım: Almanların Yahudileri gönderdiği toplama kamplarında, Yahudi olmayan siyasi ve adi suçlular da vardır. Bunların birbirlerinden ayrılabilmesi için Yahudilerin kıyafetlerinde sarı yıldız, politik suçluların kıyafetlerinde kırmızı üçgen, adi suçluların kıyafetlerinde ise siyah yıldız vardır. Bunların aralarında en iyi muameleyi gören siyah üçgenlilerdir ve SS'ler onları kamp denetçisi yapar; işte bunlara kapo deniyor. Filmde ise Almanya'nın Fransa'yı işgalinden sonra Yahudi oldukları için ailesiyle beraber toplama kampına götürülen 14 yaşındaki kızın bu kamptan kaçışı ve sonrasındaki hayatta kalma mücadelesi anlatılıyor.

Schindler'in Listesi kadar olmasa da yine de etkileyici bir film. Neredeyse tamamı toplama kampında geçen ve oradaki olayları tüm çıplaklığı ile anlatan, siyah-beyaz olmasına rağmen oldukça güzel bir yapım...
7


default avatar
(1082) -
Durağan ve hareketsiz bir film, yahudi soykırımı üzerine işlenmiş yapılan sözde vahşetleri anlatan bir film.. Her ne kadar tarih sahnesinde kimiler milyonları bulan yahudi ölümleri olduğunu söylüyorsa bunun aksini iddia edenlerden birisi de benim..
7


avatar
(2066) -
Nazilerin insanlık suçlarına ilişkin yapılmış birçok film izledim. Bu film de bunlardan biri ve iyi bir film. Kapo, toplama kampındaki kolbaşılara verilen isim. 8.


default avatar
(182) -
Beni bu kadar duygulandıran çok az film vardır. Sonunda ağladığım tek film.
10


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film