Giriş Kayıt
Yorumlar (3)
avatar
(2066) -
Oldukça duygusal bir savaş filmi. Daha doğrusu savaş bittikten sonra yaşananlar. Özellikle filmdeki şarkılar ve marşlar acıklı bir tonda. Estetik imkanları iyi kullanan bir Ichikawa filmi. 7


avatar
(358) -
Ichikawa'nın Takeyama Michio‘nun çocuklar için yazdığı bir romandan uyarladığı film, imkansızlıklardan dolayı ilkin siyah beyaz çekilmiş. İlerleyen tarihteki renkli çekimi denenmiş ancak bu versiyona nazaran sönük kalmıştır. Çocuklara masallardan savaş karşıtlığına giden bir öyküsü var filmin.

II.Dünya Savaşı'nın başlarında işgal altındaki Burma'da savaş sona eriyor ancak birliğini arp çalarak morallendiren Mizushima’nın tanık olduğu görüntüler onun içindeki/vicdanına barışın henüz gelmedeğini gösteriyor. Ve yüzümüzü insana döndüğümüz bir yolculuk başlıyor. Bu sanatta resimin kullanımı ve müziğe biçilen apayrı rol ile eşsiz bir buluşma gerçekleştirmiş yönetmenimiz.

Tabi işin bize görünen kısmında gerçekçi bir dram yansıtılmaya çalışılsa da asıl dramlar, gerçekler savaşın öbür yüzünde ve unutulmayacak.
9


default avatar
(186) -
Yenilmiş, ölen askerlere bir ağıt ve saygı duruşudur.
10


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film