Giriş Kayıt
Yorumlar (5)
avatar
(8408) -
Tv8 eski trt1 gibi pazar sabahları western filmleri veriyor, çok güzel oluyor! Filme gelirsek, Joan Crawford’u çok beğendim. Kadınların daha ön planda olduğu, güzel, nostalji hissettiren bir yapım.


avatar
(2066) -
Kadın silahşorların öne çıktığı değişik bir yapıt, anlatımı da fena değil. 7.


default avatar
(202) -
Nicholas Ray Amerikan sinemasının en iyi yönetmenlerinden biri. Bu filmde, klasik maço western dünyasını tersine çeviren incelikli bir film. 5/5
10


avatar
(1684) -
Daha önce ve şu ana kadar izlediklerimizden farklı bir western. Bu sefer kadınlar (filmde sadece 2 kadın var) birer patron, silahşör, birbirine düşman iki kişi ve de erkekler için savaşları sözkonusu. Aslında bir tersine dünyadan daha ziyade bildiğimiz vahşi batı dünyası içersinde sivrilmiş iki kadın karakterin mücadelesi demek filmi anlatmak açısından daha iyi olur çünkü yine erkekler bildik silahşörler, kanun adamı, suçlu ve çete üyeleri konumundalar. Şimdi buraya kadar ilgi çekici ve güzel bir konusu var gibi görünse de senesine nazaran oyuncu performansları çok iyi değil, replikler bazen çok uzun ve sıkıcı, bunun yanında ise en sevmediğim şey gıcık vasıflı bir iki zorlama karakterin filme eklnemiş olması ile onların yerli yersiz ve anlamsız davranışları.
6


avatar
(31) -
McCarthy dönemini ti'ye alan, bazılarının ‘‘Freud'cu western’’ yorumu yaptıkları ‘Johnny Guitar’ için bakın Time Out neler yazmış: ‘‘ Bu film tuhaf, histerik, western filmleri tarihinde hiç görülmemiş, tüm verileri altüst eden ve ters çevirerek kullanan bir yapıt...’’ ‘‘Johny Guitar’’, kadınların kahraman olduğu, silahşorlerin silah yerine gitar taşıdığı, ‘‘Unuttuğun kaç erkek oldu ? / Senin hatırladığın kadınlar kadar’’ gibi ölümsüz repliklerin yer aldığı, üç perdelik görkemli bir tiyatro oyununu andırıyor. Üzerinde doktora tezleri yapılan bu filmi mutlaka izleyin!


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film