Giriş Kayıt
Yorumlar (2)
default avatar
(1082) -
Shakespeare'in bu mükemmel uyarlaması, antik Roma imparatorluğundaki açgözlü, savaşan güç ve destansı tarihsel muameleyle ilgili endişeleri harika bir dille getiriyor.

Sezar Milattan Önce 100-40 yıllarında, cumhuriyet tarafından konulan sınırları hiçe sayarak Roma'ya geri döner ve kendi başına İmparatorluğun yegâne valisini yapmaya çalışan Rubicon nehrini geçerek, asırlarca Cumhuriyetin iktidar biçimini elde etmeyi umaraktan tabuları yıkar ve tiranlığını ilan eder. Bu epik destansı anlatımı filme uyarlanması ise Marlon Braondo'nun eşsiz oyuncluğu ki(Dipnot: Bu film için bir kaç kez cast ekibi tarafından çağırılıp denemelere katılmıştır ki, onun için sıkıntılı bir dönem olduğu sinema çevresi tarafından bilinmektedir..) damga vurmuş ve rolünü mükemmel eda etmiştir. Resmen kitabını okuduğumda diyalogların etkilemesi gibi filmden etkilendiğimi belirtmeliyim..
7


default avatar
(1082) -
Sheakspearin kitabından uyarlanmış olan büyük komutan ve senatosundaki bunun içinde brütüs, antoinous gibi karakterlerin bulunduğu harika diyalogları içeren romayı roma yapan idealist ve hür düşünceyi anlamak isteyeceğiniz türden bir yapıt..
Marlon Brando gibi idol birisi bile bu film için deneme çekimlerine katılmak zorunda kalmıştır. Tabii bunun öncesinde birçok olaylar yaşanmıştır. Dipnot olarak veriyim dedim.

Film notum:10/7
7


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film