Giriş Kayıt
Yorumlar (8)
default avatar
(5) -
Harika film. izleyen pişman olmaz.. Sadece hızlı akan hayatınızdan uzaklaşın. telefonları kapatın ve yavaş gelişen.. ince ince içinize sızacak bu filme izin verin. memnun kalacaksınız yukarda biri yazmış: üstada pek yakıştıramamışmış.. adam 63 yaşoında. hala durup komiklik mi yapsın sana.. ne istiyor bu insanlar anlayamadım böyle yorumlara aldanmayın sadece zamanı yavaşlatın.ve bu güzel filmin akışına bırakın kendinizi AŞk hissetmezseniz. Aşk olsun. öyle bir film bu arada. Clair Bloom u en en en güel haliyle izleyeceksiniz.. o kadar içten. billur gibi oynamış ki. Film; bi mimik ve ifade filmi. rol kesen degil. birbirinin içine bakan insanların filmi. iyi seyirler


avatar
(4242) -
Sessiz filmler dahil kısa veya uzun hiç fark etmez Charlie Chaplin'in neredeyse tüm filmlerini izledim. Aslında film bize sessiz sinema oyuncularının sesli filmlere adapte olmakta zorlanmalarına karşın bir kinaye niteliğinde. Yani bir cevap ve sessiz bir öfke kusuyor. İzleme sebebim elbette Charlie Chaplin ancak bir diğer unsur Buster Keaton'dur. İkisi de ne yazık ki sesli filmlerin çıkmasıyla gözden düşmüştür. Bu filmde hem kendilerini onurlandırıyorlar hem de hayata dair muhteşeme alıntılar yapıyorlar. Akılda kalır cinsten ilham veriyor bazen umutsuzluğa yelken açarken bazen de mutluluğun formülünü sunuyor. Belki de filmde en hoşuma giden şey iki bitik insanın sıkıca sarılmaları ve birbirlerine destek çıkmaları. Filmin ağır akmasını beğenmesem de anlatmak istediği şey hoşuma gitti. Yine de izleyip pişman olmayan taraftayım.
8


avatar
(391) -
Üstada pek yakıştıramadım ama onu filmde görmek bile ayrı bir keyif. Şimdi aradaki farkı daha iyi görüyorsunuz; neden sessiz sinemayı tercih ettiğini. Chaplin, sessiz filmlerde bambaşka... 9/10 üstadın hatrına..
9


avatar
(114) -
İyi senaryo ve tabiki oyunculuk.. Claire Bloom da oyunculuguyla ustaya ayak uydurmus.. Ben Chaplini izlerken pür dikkat olmaktan kendimi alamam her sözünde bir öğretmenim olur.. O bir deha mucit Chaplin sinema olgusunu yaratan kişidir.. Neden yaşlanmak ve ölmek zorundayız ki? .. İyi seyirler...
9


avatar
(260) -
Chaplin, konuşmanın oyunculuk yeteneğini körleştirdiği düşüncesiyle uzun süre diyaloglara karşı olmuş ve sesli sinemaya geçmemek için direnmişti. Büyük Diktatör (1940) filminde rolünü anlaşılmaz kelimeler sarf ederek başarıyla tamamlamış, 1947'de yalnız yaşayan gül tutkunu bir katili canlandırdığı Monsieur Verdoux'da rolünü az sayıda diyalogla tamamlamayı başarmıştı.
Yıllar geçip 'diyalog' sinemanın ayrılmaz bir parçası haline gelince, Limelight (1952) senaryosunu artık normal konuşmalı sekanslar halinde yazmak zorunda kalmıştı. Böylece, usta oyuncu Chaplin'in uzun cümleler kurarken tutuklaştığı, oyunculuğunun ikinci plana düştüğü görüldü. Bu sebeple Limelight, Chaplin'in kendi klasik türünde gerçekleştirdiği son filmi oldu.
Herşeye rağmen Sahne Işıkları hem Chaplin'i, hem de final sahnesindeki duette rol alan Buster Keaton'u tekrar izleyebilmek açısından kaçırılmaması gereken bir film.
7

Cevaplar (1)
avatar
(391) -
"Herşeye rağmen Sahne Işıkları hem Chaplin'i, hem de final sahnesindeki duette rol alan Buster Keaton'u tekrar izleyebilmek açısından kaçırılmaması gereken bir film."

Budur... Aynen öyle.
9


0
| Bildir


avatar
(217) -
Charlie Chaplin'nin pek fazla beğenmediğim bir film oldu.Chaplin'nin oynamayıp rolü yaşadığı bir filmdi ama aynı şeyi bayan oyuncu için söyleyemeyeceğim çok kötüydü.Gereksiz sahne çoktu senaryoya çok çabuk hakim olduğum bir filmdi.Bu filmi izlemeden diğer filmlerini izlemenizi tavsiye ederim.
7


avatar
(847) -
Zaman en iyi yazardır.. Her zaman mükemmel sonu yazar.. Charles Chaplin in son filmlerinden olma özelliğini taşıyan 19 52 yapımı dram-komedi nin her zaman olduğı gibi ustalıkla harmanlandığı Sahne Işıkları .. Pek fazla bilinmeyen ve ne yazık ki ilgi görülmeyen bir klasik .. Yönetmen, senaryo müziğine kadar yine Charles Chaplin imzası bulunmaktadır.. Ünlü komedyen Buster Keaton filmde görmeniz mümkün.. Başrol kadın oyuncu Claire Bloom gerçekten dans sahneleri beni büyüledi oyunculuğuda göz alıcıydı.. Ustanın bir bakıma kendi hayatını oynadığı muhteşem replikler ile dolu insanı düşünmeye sevk eden bir yapısı var.. Her zaman hayatta ne durumda olursan ol umudunu kaybetmemen gerektiğini etkileyici bir dilde gözler önüne seriyor.. İntihara kalkışan bir balerin ile yolları keşiştikten sonra onun hayatını düzene sokan kahramanımız zamanın ünlü komedyeni Calvero ile tekrar zirveye çıkma hikayesi.. Calvero nun hayatıda aslında balerinin hayatından bir farkı yoktur.. Kendini içkiye vermiş hayata karşı tüm umutları tükenmiştir.. Hayatını kurtartığı balerin onun içinde bir başlangıç olacaktır.. Komediye ve drama doyacaksınız.. Sinemayı yazan bu efsane nin filmlerini mutlaka bir yerlerden temin edip izleyin sinema adına kazanacağınız artılar oldukça fazla .. 10
10


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film