Giriş Kayıt

Bağdat Hırsızı (1940) Yorumlar


The Thief of Bagdad

Yorumlar (7)
default avatar
(136) -
Yıllar yıllar evvel, televizyon yayınlarının siyah beyaz olduğu, yerli dizi saldırısının insanların zihnini işgal etmediği, Kaçak, Uzay yolu, Kaygısızlar, Tatlı cadı, Kaynanalar, Oyun treni , yıllarıydı. Muhtemelen bir 23 Nisan günüydü. Okullar tatil, öğrenciler evde ve milli bayramlarda TRT tarafından, günün ruhuna uygun filmler yayınlanırdı. Örneğin İngiliz Kemal Lawrence karşı gibi, Sezercik Küçük Mücahit gibi, Pamuk Prenses ve yedi cüceler gibi, Kül kedisi gibi, Oz büyücüsü gibi. The Thief of Bagdad filmini de öyle bir bayram günü tanıdığımı hatırlıyorum. O masalsı filme hayran kalmıştım. Uçan halısıyla, lambadan çıkan ciniyle, büyücüsüyle, uçan mekanik atıyla çok etkilenmiştim. Yaş kemale erdi ama, halen arada bir arşivimden açar, izler, o yılları anarım. 1940 yılında yapılan film yeni nesille basit gelse de , o yıllardaki teknoloji ve ülkemizin içinde bulunduğu o yıllar dikkate alınıp, yargılanmadan izlendiğinde eminim filmden keyif alacaklardır. Unutulmamalı ki o yıllarda çekilen bu tür filmler, daha sonra çekilecek bir çok film için ilham kaynağı olmuştur. Saygılar.
7


avatar
(4239) -
Bundan tam seksen sene öncesi filmden bahsediyoruz. Artıları olduğu kadar eksikliklerinin olması da gayet doğal ve anlaşılabilir. Masalsı anlatımı ve görselliği hoşuma gitse de biraz sulu ve savruk bir hikaye olması filmi itici kılan nedenlerden.
6


default avatar
(1082) -
Film kurdu olarak bazen beni kendine hayran bırakan eski yapımları araştırırken gözüme çarpan, sonra kaç kere izlediğimi unuttuğum Alaaddin in sihirli lambası mı desem, binbir gece masalları mı desem bilemediğim garip bir doğu dünyasını içine alan mistik, her an herşeyin olabileceği, devlerin, uçan halıların, cinlerin, büyülerin, gizemlerin olduğu bir dünyada güzel bir aşk hikayesini izlemek harika bir duygu ve deneyim.. Zamanın şartları bakın filmin tarihine resmen yüzyıllık kalibrede bir filmden bahsediyoruz nasıl insanları etkilemiş ve güzel yorumların yapmasına vesile olmuş..

Film Notum:10/10
10


avatar
(42) -
İlginç bu tür fantastik filmleri severim yeni yapımların cogunda alamadığım tadı aldım Bizimkiler yapamıyo değil onların 1940 da yaptığını şimdide yaparlar ama nasıl olsa az para harcayıp emek vermeden seyirciyi saçma sapan absürd komedilerle güldürüyop para kazanıyolar ne gereği varki kaliteli yapıma bide işin başka bi enteresan tarafı filmin çekildiği bu yıllarda 2 dünya savaşı vardı ingilterede o savaşın içindeydi adamlar her şekilde sanata değer veriyolar


avatar
(440) -
Çekildiği yıla kıyasla, görsel efektler (kostümler, mekanlar) takdire şayandı. Hikaye, işleyiş, akıcılık bakımından güzeldi. Oyunculuk bakımından da fena değidi. Ama benim için bundan daha fazlasıdır Bağdat Hırsızı. 6 kollu mavi oyuncağın olduğu o sahne daha mini mini bir çocukken hafızama kazınmıştır. Ve şu, " I want to be a sailor, sailing on the sea" şarkısının unutulmuşların arasından sıyrılması da çok tatlı bir tecrübe oldu. Tesadüfen bu filmi bulduğum ve sindire sindire tekrardan izlediğim için çok memnunum.
8


avatar
(172) -
Günümüzün birçok filminden daha iyi diyebilirim rahatlıkla.Düşünün cem yılmaz ın a.r.o.g. larıyla eş değerde ! O 1940 senesi , bu 2010.. arada 70 sene var . Birde günümüzün imkanlarıyla çekilse "The Thief of Baghdad" şahane bir film çıkar eminim ve iyi de gişe yapar .
9


avatar
(64) -
Zamanın şartlarını düşünürsek işin altından çok iyi kalkmışlar. Hikaye de akıcı ve sıkmadan işlenmiş, ailecek keyifle izlenebilen bir yapım ortaya çıkmış.
9


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film