Giriş Kayıt
Meska Sprawa (2001) - A Man Thing
Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [1 Mesaj] « Önceki konuSonraki konu »
Yazar Mesaj
benteksizhepiniz
Dünya Sineması
Sinefil Grubu

İletiler: 275

twitter Özel mesaj gönder
benteksizhepiniz
Dünya Sineması
Sinefil Grubu
 Meska Sprawa (2001) - A Man Thing

resim

Erkek İşi büyüklerin acımasız dünyasına bir çocuk gözüyle siyah-beyaz bir bakış. On üç yaşındaki Bartek Idczak oldukça başarılı bir forvet oyuncusu ve kupalar kazanan okul futbol takımının kaptanı. Aslında biraz haşarı da olsa, her çocuktan pek farkı yok. Hem zaten çocuğun yaramazı makbul değil midir?

resim

Babası bir kaybeden ve annesi silik biri. Zavallı çocuk, babasının onu dövdüğünü ve sırtındaki kemer izlerini çaresizce saklamaya çalışmaktadır. Bu nedenle takımda oynamak istemez. Bu defa da güya ona yardım etmeye çalışan futbol koçu tarafından baskı ve şiddete maruz kalır. Ama o bütün bu olumsuz koşullara rağmen sevgi doludur. Hayvan barınağında ki yaşlı bir köpek onun en iyi dostu. Onu yaşatabilecek mi? Bartek Idczak rolünde Bartosz Idczak müthiş başarılı. O ağlarken seyredeni de ağlatıyor. En azından bu kısacık filmde ben çok ağladım. Aslında uzun bir film olmayı hakedecek kadar dopdolu ve duygu dolu bir şiir.

Not: Filmin Türkçe altyazısı da var. Meraklısı videoyu YouTube'dan indirip altyazıyla izleyebilir. Ama 25 fps alt yazıyı, bu video için 23,976 olarak değiştirmeniz gerek. Tabii İngilizce altyazı videoya gömülü olduğundan üst üste görünüyor.

resim

Meska sprawa
2001
Meska sprawa
Dram / Kısa Metraj26 dk

Yönetmen: Slawomir Fabicki
13 yaşındaki Bartek babasının onu dövdüğü gerçeğini çaresizce saklamaya çalışmaktadır. Okuldaki futbol koçu tarafından baskı görmektedir. Yalnızdır ve çaresiz annesi ona hiç destek olamamaktadır. O ise kendini hayvan barınağında ölmek üzere olan...
7.7 (534 Oy)

İletiTarih: 08 Ekim 2018 21:52
 Kullanıcı bilgilerini göster Bu kullanıcının gönderdiğini mesajları gösterme Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön   
İletileri göster:   
Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [1 Mesaj] « Önceki konuSonraki konu »
Forum Seçin:  

Türkçe Altyazı © 2007 - 2023