Giriş Kayıt
Flipped (2010)
Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [Bu başlıkta 14 mesaj bulunuyor] « Önceki konuSonraki konu »
Yazar Mesaj
JnRMnT

İletiler: 2144

facebook E-Posta gönder Özel mesaj gönder
JnRMnT
 Flipped (2010)
Bir kız, bir oğlan. Birbirine çok uzak ama bir o kadar da yakın...

resim

Flipped
2010
Flipped
Komedi / Dram / Romantik90 dk

Yönetmen: Rob Reiner
Bryce ve Julie ikinci sınıfta tanışmıştır. Küçük Juli, Bryce'ın hayatına girmesi ile ilk aşkını da tatmış olur. Ancak durum Bryce için aynı değildir. Kızlardan korkan, utangaç ve sıkılgan Bryce, her ne kadar Juli'yi kaybetmek istemese de, kızın...
7.7 (99,279 Oy)

Öncelikle Ephemerid ve DyLeXia'ya bu güzel çevirileri için teşekkür ediyorum. Değişik bir deneyim yaşadınız sanırım. Ben de öyle bir çevirim olsun isterdim, ayrıca bazı yerlerde bire bir çevirmemişsiniz, oralar gerçekten güzeldi. Saygılar

Bir kız, bir oğlan. Birbirine çok uzak ama bir o kadar da yakın...
İşte hikâye böyle başlıyor. Juli sınırlı gelirini engelli amcasının bakımına veren bir aileden, Bryce ise onlara nazaran varlıklı bir aileden geliyor. Komşular ama birbirleri hakkında neredeyse hiçbir şey bilmiyorlar. Juli'nin takıntılı aşkı Bryce'ın canını sıkıyor ama içten içe o da Juli'ye bir şey hissediyor. Filmin başında da çınar ağacındaki tereddütünden de bunu anlayabiliyoruz. Bryce belki de arkadaşlarının güdümünden kurtulamamış, fikirlerini ortaya koyamayan bir çocuk, tıpkı ben Utandı Çınarın kesilmesi ile Juli'nin hayatı değişiyor ve işler tamamen tersine dönüyor. Kendisini toparlayana kadar bir süre hayalet gibi dolanıyor ama sonra tavuklar ile kendine geliyor. Tabii bu karmaşık ilişkileri Bryce'ın yumurtaları atarken yakalanmasıyla iyice birbirine giriyor. Bu sırada iki ailenin de kendine göre sorunları var. Tabii iki taraf da birbirini doğru düzgün tanımadığı için bunlardan bihaber. Daha sonra Bryce bir anda Juli'nin onu aldırmaz tavırlarına kapılıyor. Sanırım "kaçan kovalanır" sözü burada da geçiyor. Melek ama.. Hikâyeye nasıl başlamıştık, şimdi neredeyiz? Juli kaçıyor Bryce kovalıyor. Buna Bryce'ın istemeden yaptığı hatalar sebep oluyor, Juli bir türlü eskisi gibi olamıyor.

Filmin en çarpıcı, en güzel yanı da olayları bir Bryce'ın gözünden bir de Juli'nin gözünden anlatması. Doğal olarak bunu iç seslerle desteklemişler. Gerçekten hani film yapsam böyle yapardım. yakaladım Erkek tarafı için de kız tarafı için de geçerlidir, bir şey oldu mu karşı taraf onun gibi düşünmüyordur, acaba ne düşünüyordur tarzı düşünceler sürekli kafadadır. Bizde de öyle değil midir? Mesela karşınızda bir kız var çok iyi anlaşıyorsunuz siz ondan hoşlanıyorsunuz ama acaba o sizden hoşlanıyor mu? O aldırmaz tavırların ardında bir sevgi var mı? İşte iki taraftan da olayları izleyince gerçekten filmin ayrı bir yeri oluyor.
Afişten de belli olduğu gibi filmde her şey rengarenk, solgun hiçbir şey yok neredeyse. Zaten bu rengarenk'e de filmde bir gönderme yapılmış.
Ben bu iç konuşmalı filmlere bayılıyorum ya, aklımda birkaç bir şey vardı yazayım dedim işte.

DyLeXia sana şunu diyerek sözü bitiriyorum,
sana konsa konsa B-R-Y-C-E arısı konar. yakaladım

İletiTarih: 09 Aralık 2010 11:15
 Kullanıcı bilgilerini göster Bu kullanıcının gönderdiğini mesajları gösterme Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön   
sessizgecem

İletiler: 228

Özel mesaj gönder
sessizgecem
Dün izlemeye başladım ilk 10 dk. sından sonra çocuklarla kızma birader oyununa dalınca filmi seyredemedim. Nasipse akşama bu güzel yorumlarınızın ışığında daha bir dikkatle izleyeceğim Wink

İletiTarih: 09 Aralık 2010 11:35
 Kullanıcı bilgilerini göster Bu kullanıcının gönderdiğini mesajları gösterme Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön   
byKush

İletiler: 6417

Özel mesaj gönder
byKush
Dikkatimi filme yönlendiren bu güzel yorum için teşekkür ediyorum sevgili cırımınıtı...
Melek ama..

İletiTarih: 09 Aralık 2010 12:53
gluform

İletiler: 1167

Özel mesaj gönder
gluform
Film aslında çokta güzel değildi.İzlenebilir kılan çocukluğumuzdaki aşık olursunda açılamazsın durumuydu galiba.Filmi seyrederken çocukluğuma döndüm ve izlerken zevk aldım. Müzik dinliyorum

İletiTarih: 09 Aralık 2010 16:21
DyLeXia

İletiler: 595

Özel mesaj gönder
DyLeXia
Bu güzel yorumun için teşekkür ediyorum JnRMnT ... Herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği sözümü boşa çıkarmadın yakaladım ve o "cuk" oturan yaratıcı cümleni de her okuyuşumda pis pis sırıtıyorum Gülücük Ellerine sağlık ...Zaman ayırarak beni mutlu ettin Melek

İletiTarih: 09 Aralık 2010 16:45
isnokil

İletiler: 3

Özel mesaj gönder
isnokil
film
evet

İyi bir film.... Zevkle izlenir.

İletiTarih: 09 Aralık 2010 17:28
Ephemerid
Eski Yönetici

İletiler: 2951

Özel mesaj gönder
Ephemerid Eski Yönetici
Bu güzel inceleme için teşekkür ediyorum JnRMnT.
Şahsen, filmin ilk 5 dakikasını izlerken, sıkıcı ya da en azından durgun bir filmle karşı karşıya olduğum, düşüncesine kapılmıştım. Ancak, sonrasında hikayeyi Juli'nin anlatmaya başlaması, filmi çok ilginç bir boyuta taşıdı. Bir anda, kendimi, ilkokul anılarımı karıştırıken buldum. Gerçekten de sıcak bir film.
Benim anlayamadığım nokta; neden angutu, hep erkekler oynamak zorunda? Füüü üüü üü

İletiTarih: 09 Aralık 2010 21:33
PhalanX
Eski Yönetici

İletiler: 6198

E-Posta gönder Özel mesaj gönder
PhalanX Eski Yönetici
İzlemeliyim galiba. Gülücük
Saygılar

İletiTarih: 09 Aralık 2010 21:42
gitarisyen
Çevirmen

İletiler: 1284

E-Posta gönder Özel mesaj gönder
gitarisyen Çevirmen
« Ephemerid » yazdı:
Benim anlayamadığım nokta; neden angutu, hep erkekler oynamak zorunda? Füüü üüü üü

Bu söze, yapabileceğim hiçbir yorum olamaz. hahahahaha Saygılar

Şaka bir yana, iyice meraklandım. Artık yarın gece, bu filmi izlemek şart oldu sanırım... Gülücük

İletiTarih: 09 Aralık 2010 22:22
sesizadam

İletiler: 2723

Özel mesaj gönder
sesizadam
« JnRMnT » yazdı:
aklımda birkaç bir şey vardı yazayım dedim işte.
canııııımmmmm İyi etmişsin. Çevirisinden incelemesine kadar gün boyu zihnimi kemirdiniz, zorla bile olsa başına oturdum... Öyle yani, şimdi duygusala bağladım. Yüreğine sağlık. Bay Bay
Harika bir film. Çok Seviyor

İletiTarih: 10 Aralık 2010 05:32
g.c.
Sinefil Grubu

İletiler: 2543

Özel mesaj gönder
g.c. Sinefil Grubu
Anlatımın içint teşekkürler. Sırada ki filmim buydu. Daha bir heveslendim şimdi...

İletiTarih: 21 Aralık 2010 02:29
OrhanSonkaya

İletiler: 9

Özel mesaj gönder
OrhanSonkaya
Mükemmel bir filmdi. Çevirmen arkadaşlar harika bir iş çıkarmışlar. Mutlaka izleyin..

İletiTarih: 24 Aralık 2010 17:08
devilcrysis
Klasik Sinema
Emektar

İletiler: 2348

Özel mesaj gönder
devilcrysis
Klasik Sinema
Emektar
Bu kadar iyi yorumdan sonra izlemek lazım.

İletiTarih: 24 Aralık 2010 17:40
conqierors

İletiler: 8

Özel mesaj gönder
conqierors
filmi yeni izledim, beni gençlik yıllarıma götüren, 90'ları yaşatan bir film idi. Benzer filmerden tavsiye edilenleri izledim ancak bu kadar sıcak bir duygu yaşatmadı. Keşke daha önce izleseydim, mutlaka tekrar izleyeceğim.

İletiTarih: 31 Ocak 2021 23:43
İletileri göster:   
Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [Bu başlıkta 14 mesaj bulunuyor] « Önceki konuSonraki konu »
Forum Seçin:  

Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film | hdfilmcehennemi