Giriş Kayıt
BBC - Wild Weather with Richard Hammond (2014)
Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [Bu başlıkta 14 mesaj bulunuyor] « Önceki konuSonraki konu »
Yazar Mesaj
SKurthan

İletiler: 83

Özel mesaj gönder
SKurthan
 [Tamamlandı] BBC - Wild Weather with Richard Hammond (2014)
MVGroup sürümü üzerinden

BBC
Wild Weather with Richard Hammond
2014

resim

2014
Belgesel

Yeryüzündeki en şaşırtıcı güçlerden biri hava olaylarıdır. Kimi zaman yıkıcı olan bu güçler, aynı zamanda da muhteşem bir güzelliğe sahiptir. Görünmez bir güç olan rüzgar, nesnelerin yerlerini değiştiren su ve itici güç rolü oynayan ısı; hava...

Yeryüzündeki en şaşırtıcı güçlerden biri hava olaylarıdır. Kimi zaman yıkıcı olan bu güçler, aynı zamanda da muhteşem bir güzelliğe sahiptir. Görünmez bir güç olan rüzgar, nesnelerin yerlerini/şekillerini değiştiren su ve itici güç rolü oynayan ısı; hava olaylarının üç temel unsurudur ve dünya yaşamı için tartışılmaz bir öneme sahiptirler.

Belgeseli hazırlayan ve sunan Richard Hammond, dünyanın her yerinde yaşam koşullarını şekillendiren, ancak çoğumuzun tam olarak nasıl meydana geldiğini bilmediğimiz hava olaylarını, çok pahalı ekipmanlar kullanarak ya da bu ekipmanları kullanan bilim adamlarını bularak, bilimsel ve çılgın deneyler yapıyor. Yaptığı bu deneyleri de kendine has eğlendirici üslubuyla anlatıyor.

Belgesel, üç temel gücün her birini ayrı bölümlerde ele almakta ve toplam üç bölüm olarak sunulmaktadır.

1. Bölüm : Wind "The Invisible Force" [TAMAMLANDI]
2. Bölüm : Water "The Shape Shifter" [TAMAMLANDI]
3. Bölüm : Temperature "The Diving Force" [TAMAMLANDI]

Vahşi doğa dediğimizde genelde aklımıza hayvanlar ve bitkilerden oluşan canlılar ve onların doğal yaşam alanları geliyor. Ancak doğayı etkileyen veya şekillendiren doğa olaylarını çok fazla inceleme fırsatımız olmuyor. Bu yüzden bu belgeseli altyazısız bırakmak istemedim. Belgesel izlemeyi sevenlere tavsiye ederim. Richard Hammond denen bu çılgın adam, kendi tarzına yakışır çılgınlıkta bir sunum yapmış.

Belgeselin ilk bölümünde Into the Storm (2014) filmine konu olmuş olan araştırma grubu ve kullandıkları aracın gerçek halini yani Dominator'ü görebilirsiniz. Dünyada türünün tek örneği olan bu özel yapım aracın özellikleri hakkında bilgi veriliyor. Ayrıca gerçek bir fırtına ile yaptıkları mücadele görüntüleri de mevcut. Bunun yanı sıra filmde bir sahnede geçen Ateş Hortumunun yapısı ve oluşma şekli de 1. Bölümde mevcut. Bu tip doğal felaket filmlerinde bazı şeylerin abartıldığını düşünebiliriz. Açıkçası yine BBC yapımı olan Wild Weather (2002) belgeselini ve bu belgeseli seyrettikten sonra benim fikirlerim biraz değişti.

Wild Weather with Richard Hammond (2014) belgeselini daha ayrıntılı incelemek isteyenler, belgeselin BBC sayfasına Buradan ve Docuwiki sayfasına Buradan ulaşabilirler.

Çeviriyi MVGroup [HDTV] sürümü üzerinden yaptım.

Selam, saygı ve sevgi...

İYİ SEYİRLER

İletiTarih: 20 Ocak 2015 01:39
En son SKurthan tarafından 01 Şubat 2015 20:24 tarihinde değiştirildi.
 Kullanıcı bilgilerini göster Bu kullanıcının gönderdiğini mesajları gösterme Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön   
Themis

İletiler: 3967

Özel mesaj gönder
Themis
Hava belgeseli mi? Füüü üüü üü Çok da severim bu türü. Kolaylıklar dilerim efendim. Saygılar

İletiTarih: 20 Ocak 2015 01:43
 Kullanıcı bilgilerini göster Bu kullanıcının gönderdiğini mesajları gösterme Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön   
mbugracelik

İletiler: 682

twitter Özel mesaj gönder
mbugracelik
Kolaylıklar dilerim sevgili SKurthan. Saygılar

İletiTarih: 20 Ocak 2015 01:45
Splash
Müdavim

İletiler: 5892

facebook twitter E-Posta gönder Özel mesaj gönder
Splash Müdavim
Kolaylıklar dilerim. Saygılar

İletiTarih: 20 Ocak 2015 01:45
OZAN22

İletiler: 1414

facebook twitter Özel mesaj gönder
OZAN22
Kolay gelsin. Saygılar

İletiTarih: 20 Ocak 2015 02:14
kurt_thewolf

İletiler: 9499

kurt_thewolf
Çevirilerinizde kolaylıklar dilerim, sevgili SKurthan. Gülücük

İletiTarih: 20 Ocak 2015 02:31
fuckirama

İletiler: 186

twitter E-Posta gönder Özel mesaj gönder
fuckirama
kolaylıklar Melek ama..

İletiTarih: 20 Ocak 2015 11:20
SKurthan

Özel mesaj gönder
SKurthan
Tamamlandı

Belgeselin tüm bölümleri tamamlanmıştır. PAKET halinde yükledim.

İlgilenenler altyazı dosyalarına Buradan ulaşabilirler.

İYİ SEYİRLER

İletiTarih: 23 Ocak 2015 18:04
En son SKurthan tarafından 01 Şubat 2015 20:27 tarihinde değiştirildi.
Themis

Özel mesaj gönder
Themis
Elinize sağlık efendim. Saygılar

İletiTarih: 23 Ocak 2015 18:12
SKurthan

Özel mesaj gönder
SKurthan
« yaren_im22 » yazdı:
Elinize sağlık efendim. Saygılar

Teşekkür ederim efendim. Gülücük

Bu arada renk değişikliğiniz hayırlı olsun. Çevirilerinizde kolaylıklar diliyorum. Saygılar

@Themis
İletiTarih: 23 Ocak 2015 18:16
Themis

Özel mesaj gönder
Themis
« SKurthan » yazdı:
Teşekkür ederim efendim. Gülücük

Bu arada renk değişikliğiniz hayırlı olsun. Çevirilerinizde kolaylıklar diliyorum. Saygılar

Çok teşekkür ederim inşallah hayırlı olur. Saygılar Hıhı

İletiTarih: 23 Ocak 2015 19:40
Splash
Müdavim

İletiler: 5892

Splash Müdavim
Ellerinize sağlık. Sevgili SKurthan Saygılar

İletiTarih: 23 Ocak 2015 19:47
gitarisyen
Çevirmen

İletiler: 1281

E-Posta gönder Özel mesaj gönder
gitarisyen Çevirmen
Belgeselin ilk 2 bölümünün çevirisi ve ayrıca belgesel hakkındaki açıklamalarınızla görüşleriniz için çok teşekkürler sevgili SKurthan. Başına oturup izlemek için 3. bölümün çevirisini de bitirmenizi bekliyorum.

İlk 2 bölüm için "Ellerinize sağlık" derken, 3. bölümün çevirisi için kolaylıklar diliyorum.

İletiTarih: 24 Ocak 2015 21:15
SKurthan

Özel mesaj gönder
SKurthan
« gitarisyen » yazdı:
Belgeselin ilk 2 bölümünün çevirisi ve ayrıca belgesel hakkındaki açıklamalarınızla görüşleriniz için çok teşekkürler sevgili SKurthan. Başına oturup izlemek için 3. bölümün çevirisini de bitirmenizi bekliyorum.

İlk 2 bölüm için "Ellerinize sağlık" derken, 3. bölümün çevirisi için kolaylıklar diliyorum.

Teşekkürler sevgili gitarisyen.

Sizin de belgeselleri mümkün olduğunca peşi sıra, dolu dolu seyretmeyi sevdiğinizi biliyorum. Aslında paket halinde yüklemek gibi bir düşüncem vardı. Ne yazık ki, mümkün olmadı. İşlerimin şu sıralar yoğun olması, geç saatlere çalışmama neden oluyor. Şu saat itibari ile hala uyanık olmam bunun bir göstergesi. Her neyse, çevirisini tamamladığım altyazılar bende duracağına sitede dursun, belki tek seferde seyretme imkanı bulamayanlar en azından ilk iki bölümden faydalanırlar, diye düşündüm. Bir aksilik çıkmazsa önümüzdeki hafta sonuna kadar 3. bölümü de tamamlamayı düşünüyorum.

Sizin vesilenizle, ilk iki bölümü seyredenlerin zaten bildiği, seyretmek isteyenlerin ise göreceği kısa bir bilgilendirme yapayım.

Belgeselimizin 1. bölümünde konu edilen rüzgar ve rüzgarların yıkıcı gücü, 2. bölümünde ise su ve suyun buz, dolu, kar gibi farklı hallerinden ve bunların yıkıcı gücünden bahsedilmekte. Ancak tahmin edileceği üzere bu iki yıkıcı gücün meydana gelmesinde itici/ateşleyici güç rolü oynayan ısının artmasına ya da düşmesine ihtiyaç var. İşte 3. bölümde de bu iki gücü meydana getiren sıcaklıktan bahsedilmekte. Yani 3. bölüm gerçek anlamda seriyi tamamlayıcı bir özellik taşıyor.

Seyretmemiş olanlar yanılıp insanı yoracak derecede bilimsel terimlere boğulmuş bir yapım olduğunu düşünmesin. Aksine gayet kolay anlaşılır ve açıklayıcı, ama eğlenceli ve hatta zaman zaman da komik bir belgesel.

Tekrar teşekkür ediyor ve çevirilerinizde kolaylıklar diliyorum.

@gitarisyen
İletiTarih: 26 Ocak 2015 03:07
İletileri göster:   
Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [Bu başlıkta 14 mesaj bulunuyor] « Önceki konuSonraki konu »
Forum Seçin:  

Türkçe Altyazı © 2007 - 2023