Giriş Kayıt
H+ : The Digital Series
Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [Bu başlıkta 3 mesaj bulunuyor] « Önceki konuSonraki konu »
Yazar Mesaj
Barış K
Eski YöneticiGüvenilir Yükleyici

İletiler: 7260

E-Posta gönder Özel mesaj gönder
Barış K Eski YöneticiGüvenilir Yükleyici
 [Tanıtım] H+ : The Digital Series

H+
2011
H+
Bilim-Kurgu20 dk

Yönetmen: Stewart Hendler
Uzak bir gelecekte, Dünya nüfusunun %33'ü cep telefonlarını ve dizüstü bilgisayarlarını bir kenara bırakmış, H+ denilen, kullanıcının zihninin ve sinir sisteminin 24 saat internete bağlı kalabilmesini sağlayan implante bir bilgisayar sistemi kullanmaktadır....
7.1 (762 Oy)

resim

Farklı birşeyler izlemek ister misiniz? Warner Brothers Digital Distribution ve Youtube otaklığında hazırlanan dijital dizi H+'a hoşgeldiniz.

X-Men'in yönetmeni Bryan Singer tarafından yaratılan bu dijital seri, 48 bölümden oluşuyor. Transhümanizmi konu alan hikayesi ile 8 Ağustos 2012'de Youtube üzerinden yayınlanmaya başlandı ve hayranlarının yakından takip edebildikleri interaktif gelişimi ile bambaşka bir dizi anlayışını da beraberinde getirdi.

Aslında proje 2006 yılında uzun vadeli bir fikir olarak ortaya çıktı. Çekimler 2011'de Şile'de başladı ve 29 gün içerisinde 54 farklı ülkede gerçekleştirildi. 2012 San-Diego Comic Con'da premiere tarihi açıklandı.

resim

Dizi yakın gelecekte dünya nüfusunun üçte birinin H+ (Hplus) adı verilen implantlar kullanmasını anlatıyordu. Bu implantlar kullanıcılarının 7/24 internete bağlı olmalarını sağlıyor, ayrıca bazı sağlık risklerini de önceden yakalamaya yardımcı oluyordu.

Ta ki birileri bir virüsle saldırıya geçene kadar. H+ kullanıcılarını dakikalar içinde yok eden bu virüs saldırısından "5 dakika" evvel başlayan hikaye, ilerleyen bölümlerde ileri ve geri gidişlerle hem bu duruma nasıl gelindiğini hem de sonrasında neler yaşandığını anlatıyor.

resim

resim

Bana sorarsanız yaklaşık 3,5 dakika süren bölümlerle, gereksiz detaylardan kaçınma konusunda harika bir iş başarılmış. Üstelik merak olgusu her daim ortada olsa da, yapım izleyiciye başka birşeylerin eksikliğini kesinlikle hissettirmiyor. Tabii bu hikayenin ardında da kendine has bir dram ve gizem yatıyor. Her kıyamet sonrası senaryosunda olduğu gibi.

Kısa bölümlerin bir avantajı da her iki olguyu da sürekli izleyicinin gözüne sokma şansı vermemesi. Oyalanmadan ilerleyen çok hızlı bir hikayeden bahsediyorum. Bu da klişelerden sıkılan televizyon izleyicisi için avantaj yaratıyor.

Farklı ülkelerde gerçekleşen çekimler ve oldukça global oyuncu kadrosu ile, tek dilde çekim yapmanın da imkansız olduğu görülüyor. Bu nedenle dizinin akışında birden çok dilde diyalog bulunuyor. Gerçekçiliği %100 arttıran bu kurgu alkışı hak ediyor ve yapım ekibinin kolaya kaçmadığını ispatlıyor.

resim

resim

Peki dizinin kadrosunda kimler var? Diziyi Stewart Hendler (Sorority Row) yönetiyor. Oyuncular arasında; Alexis Denisof (Buffy the Vampire Slayer), Amir Arison (Law & Order: SVU) ve David Clayton Rogers (Jane By Design) bulunmakta.

Alıntıdır: birdizihaber

İletiTarih: 21 Ocak 2013 02:08
En son Barış K tarafından 26 Ocak 2013 02:03 tarihinde değiştirildi.
 Kullanıcı bilgilerini göster Bu kullanıcının gönderdiğini mesajları gösterme Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön   
KiteRunner

İletiler: 1063

twitter E-Posta gönder Özel mesaj gönder
KiteRunner
Güzel diziymiş diye duydum Füüü üüü üü Bir şans vermek lazım Hıhı

İletiTarih: 21 Ocak 2013 02:21
 Kullanıcı bilgilerini göster Bu kullanıcının gönderdiğini mesajları gösterme Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön   
Barış K
Eski YöneticiGüvenilir Yükleyici

İletiler: 7260

E-Posta gönder Özel mesaj gönder
Barış K Eski YöneticiGüvenilir Yükleyici
« Hkncim » yazdı:
Güzel diziymiş diye duydum Füüü üüü üü Bir şans vermek lazım Hıhı

Ben verdim şans ama henüz başlamadım. En yakın zamanda inşallah başlayacağız bakalım. Tanıdık isimler çeviriyormuş galiba. Füüü üüü üü

İletiTarih: 21 Ocak 2013 02:25
İletileri göster:   
Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [Bu başlıkta 3 mesaj bulunuyor] « Önceki konuSonraki konu »
Forum Seçin:  

Türkçe Altyazı © 2007 - 2023