Öncelikle kolay gelsin.
Arayıp da bulamadığım bir program üzerinde çalışıyor gibisiniz.
Neden bilmem her zaman Windows arayüzünü kullanan programlar daha bir ilgimi çekmiştir; kabuk olayından hiç mi hiç hoşlanmam.
Bu doğrultuda da 1-2 öneri sunabilirim:
- YARDIM, EKLE ve SİL gibi tuşların yalnızca ilk harflerinin büyük yazılması.
- Font karakterinin ve boyutunun DEFAULT bırakılması (Windows ayarlarına teslim edilmesi).
- Vurgulanmak istenen karakterlerin renklendirilmesi yerine Bold yapılması (tuşlar vurgulanmamalı).
- Kısayol tuş kombinasyonları pencere başlıklarında gözükmemeli bana sorarsanız; Düzenle menüsünde gözükmesi yeterli.
- "bu işlemden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" yerine, daha oturaklı ve ciddi/profesyonel uyarılar ya da metinler kullanılabilir. Örneğin: "Bu işlem geri alınamaz" gibi.
- "Altyazi" hatasının "Altyazı" olarak düzeltilmesi gerekli bu arada (başka benzer hatalar da olabilir; gözden geçirilmeli).
- Subtitle Workshop'ta olduğu gibi Directvobsub çakışması yaşamayacağımızı ümid ediyorum.
- Önizleme bölümü yoksa eklenebilir.
- Bir de her zaman hayalini kurduğum bir özellik var: Altyazı satırlarını kaydırma çubuğu. Yani süre değerlerini elle girmeyeceğiz de, ordaki oka (süre kutucuklarının yanına ayrıca sağ-sol okları lazım yani) tıklayıp sağa-sola çektiğimizde süre otomatik olarak kayacak. Bu kayma aralığı 5 saniye ile kısıtlanıp, yüzde cinsinden değer verilirse, bana mümkün gibi gelyor.
Oturduğum yerden, çok fazla atıp-tutmadığım ümidiyle. Kolay gelsin.