Giriş Kayıt
Altyazı Programı
Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa) [Bu başlıkta 20 mesaj bulunuyor] « Önceki konuSonraki konu »
Sayfa:: 1, 2 Sonraki »
Yazar Mesaj
ceka39

İletiler: 108

Özel mesaj gönder
ceka39
 Altyazı Programı
Altyazı Programı

Programın çok eksiği var ama yinede ilk beta versiyonunu paylaşıyorum. rapidshare veya hotfile

Programı birkaç gün içerisinde paylaşırım dediğim için paylaşıyorum, yoksa henüz çoğu bitmedi Gülücük Bazı kontrolleri de yapmadım. Örneğin birtane söyleyeyim size. Altyazı süresini geri almak için ctrl+d diyerek zamanlayıcıyı açın. tüm altyazı sürelerini 2 saat geriye alın. Süresi 0'an altına düşen altyazılarda sürelerdeki karakterlerin yerine farklı karakterlerin geldiğini göreceksiniz : )

ileride Yapılacaklar:
-Subtitle workshop'un tüm özellikleri eklenecek : )
-Kullanıcı isteklerine göre yeni özellikler eklenecek.

Alıntı:
Arkadaşlar, bir altyazı programı yazıyorum. Ne tür özellikleri bulunmalı diye açıyorum bu konuyu. Birkaç gün sonra beta versiyonunu bu konuda yayınlayacağım.

resim

Yukarıdaki resme bakarsanız, program biraz subtitle workshopa benziyor(hatta seçilen süreleri ya da tüm altyazı sürelerini ileri-geri alma işlemi aynı Gülücük), fakat alttaki bölüm farklı.YARDIM-SİL-EKLE vs... yazan bölümde belirlenen bir altyazı için yeni başlangıç süresi girilmesi isteniyor. Girilen değerler sağ taraftaki listBOX'ta görüntüleniyor. En az 2 değer girilip, ÇALIŞTIR butonuna basıldığında tüm altyazı süreleri belirlenen bu altyazı sürelererine göre değişiyor.

Örneğin:4 tane altyazı süresi girdiğinizi düşünelim. 10. 100. 500. ve 1000. altyazılar olsun. Program şunu yapıyor.

=>10. 100. 500. ve 1000. altyazıyı istenilen sürede yapıyor.
=>100'e kadar olan altyazıları 10. ve 100. altyazının değişim değerlerini dikkate alarak artırıp-azaltıyor.
=>100 ile 500. altyazıları arasındakileri ise 100 ile 500. altyazının değişim değerlerini dikkate alarak artırıp-azaltıyor.
=>500'den sonraki altyazıları ise artırıp azaltırken 500. ve 1000. altyazı sürelerindeki değişim dikkate alınıyor.
(Yani kısaca oran-orantı ile diğer süreleri buluyor)

Problem sadece senkron ise 2 tane altyazı süresi girip altyazıyı düzeltebilirsiniz. Ama genelde altyazı uyumsuzluğu filmin hatalı ya da eksik riplenmesinden kaynaklanıyor. Bu yüzden o tip altyazılarda daha çok değer girerek hatayı minimuma indirebilirsiniz.

Programa neler eklenebilir, artıları ve eksileri neler diye açıyorum bu konuyu. Programı bitirdikten sonra(birkaç gün içerisinde) buradan paylaşacağım.

İletiTarih: 28 Ekim 2010 22:03
En son ceka39 tarafından 10 Eylül 2013 00:08 tarihinde değiştirildi.
 Kullanıcı bilgilerini göster Bu kullanıcının gönderdiğini mesajları gösterme Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön   
proxy1
Hint Sineması

İletiler: 625

E-Posta gönder Özel mesaj gönder
proxy1
Hint Sineması
daha önceki versiyona göre oldukça geliştirmişsin.
eline sağlık.

İletiTarih: 28 Ekim 2010 23:44
 Kullanıcı bilgilerini göster Bu kullanıcının gönderdiğini mesajları gösterme Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön   
byKush

İletiler: 6382

Özel mesaj gönder
byKush
Kolay gelsin. İsteğiniz üzere eski konu silindi.
Saygılar

İletiTarih: 28 Ekim 2010 23:58
svsknr

İletiler: 3938

Özel mesaj gönder
svsknr
Öncelikle kolay gelsin.

Arayıp da bulamadığım bir program üzerinde çalışıyor gibisiniz. Çok Seviyor

Neden bilmem her zaman Windows arayüzünü kullanan programlar daha bir ilgimi çekmiştir; kabuk olayından hiç mi hiç hoşlanmam. yakaladım

Bu doğrultuda da 1-2 öneri sunabilirim:

- YARDIM, EKLE ve SİL gibi tuşların yalnızca ilk harflerinin büyük yazılması.
- Font karakterinin ve boyutunun DEFAULT bırakılması (Windows ayarlarına teslim edilmesi).
- Vurgulanmak istenen karakterlerin renklendirilmesi yerine Bold yapılması (tuşlar vurgulanmamalı).
- Kısayol tuş kombinasyonları pencere başlıklarında gözükmemeli bana sorarsanız; Düzenle menüsünde gözükmesi yeterli.
- "bu işlemden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" yerine, daha oturaklı ve ciddi/profesyonel uyarılar ya da metinler kullanılabilir. Örneğin: "Bu işlem geri alınamaz" gibi.
- "Altyazi" hatasının "Altyazı" olarak düzeltilmesi gerekli bu arada (başka benzer hatalar da olabilir; gözden geçirilmeli).
- Subtitle Workshop'ta olduğu gibi Directvobsub çakışması yaşamayacağımızı ümid ediyorum. Melek ama..
- Önizleme bölümü yoksa eklenebilir.
- Bir de her zaman hayalini kurduğum bir özellik var: Altyazı satırlarını kaydırma çubuğu. Yani süre değerlerini elle girmeyeceğiz de, ordaki oka (süre kutucuklarının yanına ayrıca sağ-sol okları lazım yani) tıklayıp sağa-sola çektiğimizde süre otomatik olarak kayacak. Bu kayma aralığı 5 saniye ile kısıtlanıp, yüzde cinsinden değer verilirse, bana mümkün gibi gelyor. Saygılar

Oturduğum yerden, çok fazla atıp-tutmadığım ümidiyle. Kolay gelsin. Saygılar

İletiTarih: 29 Ekim 2010 13:23
leone

İletiler: 485

Özel mesaj gönder
leone
Satır bölme ve yazı tipi gibi seçeneklerinde oldugu efektif bir sağ tık menüsü gayet kullanışlı olur diye düşünüyorum.Birde denemek için nereden indirebilirm.
Ekleme: mesela benin en çok yaptıgım hata ekran görüntüsündede oldugu gibi seçili altyazı yada tüm altyazıya uygula bölümü.Bence burası kullanıcıyı seçmeye zorlamalı.Sıkılabilecekler içinde bunu hatırla seçenegi eklenebilir.

İletiTarih: 29 Ekim 2010 23:04
En son leone tarafından 29 Ekim 2010 23:12 tarihinde değiştirildi.
sesizadam

İletiler: 2723

Özel mesaj gönder
sesizadam
« leone » yazdı:
Birde denemek için nereden indirebilirm

« ceka39 » yazdı:
Programı bitirdikten sonra(birkaç gün içerisinde) buradan paylaşacağım.

İletiTarih: 29 Ekim 2010 23:09
ceka39

Özel mesaj gönder
ceka39
Yorumlarınız için teşekkürler. Ben 3. sınıftayım. Bu yüzden program fazla profosyonel olmayabilir. Ama öğrendikçe programı geliştireceğim. Bu programda şuanlık önizleme vs... yok.
« svsknr » yazdı:

- Bir de her zaman hayalini kurduğum bir özellik var: Altyazı satırlarını kaydırma çubuğu. Yani süre değerlerini elle girmeyeceğiz de, ordaki oka (süre kutucuklarının yanına ayrıca sağ-sol okları lazım yani) tıklayıp sağa-sola çektiğimizde süre otomatik olarak kayacak. Bu kayma aralığı 5 saniye ile kısıtlanıp, yüzde cinsinden değer verilirse, bana mümkün gibi gelyor. Saygılar

Dediğiniz olay sadece o satır için mi geçerli yoksa ondan sonraki tüm satırlar için mi? Ben seçilen satır için yaptım ama isterseniz seçilen satırdan sonraki tüm süreleri ileri-geri kaydırmayı da yapabilirim?

Yaptığım şey resimdeki gibi: Program üzerinde herhangi bir satırdaki altyazıya çift tıklayınca aşağıdaki kaydırma çubuğu gözüküyor. Çubuğu sağ tarafa sürükleyince gözüken süre kadar artıyor, sol tarafa sürükleyince gözüken süre kadar azalıyor. Çubuk [-10] ve [+10] sn değerleri arasında. Kaydırma çubuğunu kapatmak için başka bir satıra tek tıklamanız yeterli.
resim

Programa başlayalı 2-3 gün oldu. Henüz bitmedi. Pazar akşamı bitmese bile bir demo ekleyebilirim. Ayrıca bitince indirme linkini buradan paylaşacağım.

İletiTarih: 30 Ekim 2010 00:15
svsknr

Özel mesaj gönder
svsknr
Vay canına! Bu özelliği seçilen satırlar için yapabilir ve kısayol ekleyebilirseniz (Düzen menüsünde de gözükmeli tabii) süper olur. Sanırım -ben dahil- bir çok kişinin yollarını Subtitle Workshop'la ayıracaksınız. yakaladım

Tekrar kolay gelsin ve elinize sağlık. Saygılar

İletiTarih: 30 Ekim 2010 00:45
ceka39

Özel mesaj gönder
ceka39
« svsknr » yazdı:
Vay canına! Bu özelliği seçilen satırlar için yapabilir ve kısayol ekleyebilirseniz (Düzen menüsünde de gözükmeli tabii) süper olur. Sanırım -ben dahil- bir çok kişinin yollarını Subtitle Workshop'la ayıracaksınız. yakaladım

Tekrar kolay gelsin ve elinize sağlık. Saygılar

Dediğiniz özellik kaydırma çubuğuyla mı alakalı. ctrl+d diyerek zaten seçili altyazıları istediğiniz kadar ileri-geri alabiliyorsunuz. Bu subtitle workshopta da var, bu programda da var.

Yoksa Yardım-Sil-Ekle yazan bölümden mi bahsediyorsunuz?

İletiTarih: 30 Ekim 2010 02:35
En son ceka39 tarafından 30 Ekim 2010 04:32 tarihinde değiştirildi.
svsknr

Özel mesaj gönder
svsknr
Yalnızca seçtiğim satırların (örneğin: 2., 57. ve 144. satırlar) kaydırma çubuğuyla sürelerinin ayarlanmasından ve yapmış olduğunuz bu kaydırma çubuğunun, çif tıklayarak değil de (çünkü birden fazla seçili satıra çift tıklanamaz) kısayol ile aktifleşmesinden bahsetmiştim.

Aslında böyle belirgin bir kaydırma çubuğunun görünmesine de gerek yok; koymuş olduğunuz süre ayar oklarının (aşağı ve yukarıya) yanına bir simge koyup, üzerine bir kez tıklandığında -ve basılı tutulduğunda- aktif olan (tıpkı Adobe Flash'ın FPS ayarı gibi) daha basit bir kaydırma özelliği de yeterli aslında.

Yine de siz bilirsiniz. Programı sanki benim için yazıyormuşsunuz ya da sizin akıl hocanız gibi görünmek / algılanmak istemem. Utandı

Emeğinizin değerini karşılayamayacak olsa da, bir kez daha teşekkürler. Saygılar

İletiTarih: 30 Ekim 2010 03:32
wrigoo

İletiler: 3

Özel mesaj gönder
wrigoo
Gmail'deki gibi sürekli otomatik kayıt yapan bir şey olsa, altyazıyı kaybedince bizi kanser etmese süper olur.

İletiTarih: 31 Ekim 2010 15:16
ceka39

Özel mesaj gönder
ceka39
Programın çok eksiği var ama yinede ilk beta versiyonunu paylaştım. indirme sayfasına git

Program tam olarak bu değil. Birkaç gün içerisinde paylaşacağım dediğim için şuanki halini yükledim. Program tamamlandığında daha da iyi olacaktır. Bu tamamlanma süresince programın artı ve eksilerini ve neler eklenebilir gibi bilgileri paylaşaırsanız sevinirim Gülücük Bu arada daha önceden mesaj yazanların dediklerini de dikkate alacağım.

İletiTarih: 01 Kasım 2010 04:04
svsknr

Özel mesaj gönder
svsknr
Program ne durumda acaba? Füüü üüü üü İlk stabil sürüm çıktı mı? yakaladım

İletiTarih: 05 Kasım 2010 22:21
ceka39

Özel mesaj gönder
ceka39
« svsknr » yazdı:
Program ne durumda acaba? Füüü üüü üü İlk stabil sürüm çıktı mı? yakaladım

Vize haftasına girmiştik. Bu yüzden devam edemememiştim programa. Ama bugün bitiyor vizeler. Bu hafta programa bakabilirim.

İletiTarih: 13 Kasım 2010 09:33
Wow!Signal

İletiler: 2779

Özel mesaj gönder
Wow!Signal
Beta versiyon bende kurulamadı.

İletiTarih: 13 Kasım 2010 10:06
İletileri göster:   
Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa) [Bu başlıkta 20 mesaj bulunuyor] Sayfa:: 1, 2 Sonraki »
« Önceki konuSonraki konu »
Forum Seçin:  

Türkçe Altyazı © 2007 - 2023