Giriş Kayıt

Odysseia Destanı Film Oluyor


  1. Haberler
  2. Sinema
Sinigami - 16 Ocak 2013 15:11

1884 

resim

Antik çağın İyonyalı büyük ozanı Homeros’un büyük destanları İlyada ve Odysseia binlerce yıllık edebiyat tarihinde hâlâ özel bir yere sahip. Homeros’un başyapıtı İlyada’dan 2004 yılında Wolfgang Petersen tarafından sinemaya uyarlanan ve başkarakteri Aşil’i Brad Pitt‘in, Helen’i ise Diane Kruger‘ın canlandırdığı “Troy” dünya genelinde yarım milyarı doları bulan bir gişe başarısı elde etmişti. Önümüzdeki yıl yine iddialı projelerle zirvede yer almak isteyen Warner Bros. Pictures şimdi de Odysseia’a el attı.

İlk kez 1911 yılında İtalya’da “L’Odissea” filmiyle sinemaya uyarlanan ve daha sonra pek çok sinema ve televizyon projesine esin kaynağı olan Odyssey’in senaryosunu geçtiğimiz yıl yazdığı “Devils At Play” filmi henüz bir alıcı bulmayan James DiLapo yazacak.

Homeros’un özgün öyküsü, büyük Truva savaşının bitmesinin ardından tüm Yunanların ve savaş kahramanlarından Kral Odysseus’un ülkesine dönerken başından geçen inanılmaz serüvenleri konu alıyor. Hatırlanacağı üzere “Troy” filminde Odysseus karakterine ünlü aktör Sean Bean hayat vermişti.


Kaynak:Sinemakulubu


Yorumlar

misafir983 16 Ocak 2013 15:38
İlyada kelimesini duyduğumda, aklıma internette okuduğum şu cümle gelir hep:
"İlyada roman olsun."

Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film