Giriş Kayıt
Mustafa Kemal Atatürk

Mustafa Kemal Atatürk (57)


Türk Halk Önderi

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1881 Selanik doğumlu Türk Halk Önderi, Kurtuluş Savaşı'nın askeri ve siyasi lideri, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve 1923'ten 1938'e dek görev yapmış ilk Cumhurbaşkanı, Türk Ordusu Mareşali ve daha öncesinde bir Osmanlı paşası.

Doğum Tarihi: 19 Mayıs 1881
Ölüm Tarihi: 10 Kasım 1938
Doğum Yeri: Selanik, Osmanlı İmparatorluğu [bugünkü Thessaloniki, Yunanistan]
Takma İsmi: Gazi Mustafa Kemal, Atatürk
Burcu: Boğa
Boyu: 1.74 m
Bilinen yapımları
Görselleri (88)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2008 Belgesel Oyuncu 6.7 2,859
1999 Belgesel Oyuncu 8.8 512
1993 Belgesel Oyuncu 8.5 1,275
1991 Belgesel Oyuncu 9.0 569
1951 Dram Oyuncu 6.2 53
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024