Giriş Kayıt
J.R.R. Tolkien

J.R.R. Tolkien


Senarist, Oyuncu

John Ronald Reuel Tolkien, 03 Ocak 1892 Bloemfontein, Orange Free State [bugünkü in Güney Afrika] doğumlu senarist, oyuncu.

1916 yılının Mart ayında Edith Bratt ile evlendi. 55 yılın ardından 1971 yılının Kasım ayında boşandılar. Çiftin 4 çocukları oldu.

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (2001), Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (2003), Yüzüklerin Efendisi: İki Kule (2002), Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri (2022) gibi yapımlarla biliniyor.

Gerçek İsmi: John Ronald Reuel Tolkien
Doğum Tarihi: 03 Ocak 1892
Doğum Yeri: Bloemfontein, Orange Free State [bugünkü in Güney Afrika]
Burcu: Oğlak
Boyu: 1.74 m
9.9 (55 Oy)
  • Currently 197/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (10)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2024 Animasyon Senarist    

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri
2022 Aksiyon Senarist 7.0 347,957

Hobbit: Tolkien Derlemesi
2015 Macera Senarist    

Hobbit: Beş Ordunun Savaşı
2014 Macera Senarist 7.4 566,589

Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları
2013 Macera Senarist 7.8 699,536

Hobbit: Beklenmedik Yolculuk
2012 Macera Senarist 7.8 866,531
2012 Kısa Metraj Senarist 6.9 36
2010 Belgesel Senarist 6.8 45

Umudun Doğuşu
2009 Aksiyon Senarist 6.1 2,449
2009 Kısa Metraj Senarist 6.7 5,518

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü
2003 Macera Senarist 9.0 1,958,431

Yüzüklerin Efendisi: İki Kule
2002 Macera Senarist 8.8 1,765,584
2002 Belgesel Oyuncu 5.4 99
2001 Belgesel Senarist 6.9 647

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği
2001 Macera Senarist 8.9 1,985,758
1991 Macera Senarist 4.2 20

Kralın Dönüşü
1980 88 Animasyon Senarist 5.7 4,574

Yüzüklerin Efendisi
1978 86 Animasyon Senarist 6.2 35,561
1977 Animasyon Senarist 6.7 16,137
1966 74 Animasyon Senarist 4.3 577
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024