Giriş Kayıt
Hayao Miyazaki

Hayao Miyazaki


Senarist, Yönetmen, Animasyon, Yapımcı

Hayao Miyazaki, senarist, yönetmen, animasyon, yapımcı.

Akemi Ôta ile evlendi. Çiftin 2 çocukları olmuştur.

Diğer Bir İsmi: Miyazaki Hayao | Tsutomu Teruki
Takma İsmi: the Japanese Walt Disney
9.9 (144 Oy)
  • Currently 198/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Görselleri (11)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy

Çocuk ve Balıkçıl
2023 Animasyon Yönetmen
Senarist
7.6 52,757
2022 Macera Senarist    
2021 Animasyon Yönetmen
Senarist
   
2020 Animasyon Senarist 5.2 109
2019 Belgesel Oyuncu 8.2 36
2018 Animasyon Yönetmen
Senarist
Yapımcı
7.8 257
2017 Animasyon 6.8 16,612
2016 Belgesel Oyuncu 6.8 881

Yenilmezler: Ultron Çağı
2015 Aksiyon 7.3 925,537
2015 Müzik Oyuncu 6.5 3,853

Rüzgâr Yükseliyor
2013 Animasyon Senarist
Yönetmen
7.8 99,563
2013 Belgesel Oyuncu 7.7 5,683
2012 Animasyon Oyuncu 6.7 595

Tepedeki Ev
2011 Animasyon Senarist
Çeşitli
7.4 52,434
2011 Animasyon 7.9 17,054
2011 Belgesel Oyuncu 7.1 152

Aşırıcılar
2010 Animasyon Yapımcı
Senarist
Çeşitli
7.6 105,124
2010 Animasyon Animasyon
Yönetmen
Senarist
7.5 896

Oyuncak Hikayesi 3
2010 Animasyon 8.3 895,724

Küçük Deniz Kızı Ponyo
2008 Animasyon Yapımcı
Editör
Yönetmen
Senarist
7.6 164,788

Yerdeniz Öyküleri
2006 Animasyon Senarist 6.3 44,411
2006 Animasyon Yönetmen
Senarist
Yapımcı
7.7 229
2006 Animasyon Yapımcı
Senarist
Yönetmen
7.6 432
2005 Belgesel Oyuncu 6.7 125

Yürüyen Şato
2004 Animasyon Yönetmen
Senarist
Yapımcı
8.2 452,757
2004 Belgesel Oyuncu 8.1 58

Sihirli Kedi
2002 Animasyon Yapımcı
Çeşitli
7.2 54,264
2002 Animasyon Yönetmen
Senarist
7.4 190
2002 Animasyon Oyuncu
Senarist
Yönetmen
7.9 1,703

Ruhların Kaçışı
2001 Animasyon Yönetmen
Senarist
8.6 855,113
2000 Animasyon Senarist 7.3 43

Prenses Mononoke
1997 Animasyon Yönetmen
Senarist
Editör
8.4 375,707

Yüreğinin Sesi
1995 Animasyon Sanat Bölümü
Yapımcı
Senarist
7.8 73,242
1995 Animasyon Yönetmen
Senarist
7.6 3,869
1994 Animasyon Yapımcı
Senarist
7.3 34,824

Kırmızı Kanatlar
1992 Animasyon Editör
Senarist
Yönetmen
7.7 102,876

Dün Gibi
1991 Animasyon Yapımcı 7.6 37,503
1990 Animasyon Senarist 7.8 2,066

Küçük Cadı Kiki
1989 Animasyon Yapımcı
Yönetmen
Senarist
7.8 166,822

Komşum Totoro
1988 Animasyon Sanat Bölümü
Yönetmen
Senarist
8.1 382,967
1987 Belgesel Yapımcı 7.5 201

Gökteki Kale
1986 Animasyon Yönetmen
Senarist
Editör
8.0 183,375

Rüzgârlı Vadi
1984 Animasyon Yönetmen
Senarist
8.0 183,544
1984 Animasyon Sanat Bölümü
Senarist
Yönetmen
7.5 1,645
1984 Animasyon Yönetmen
Çeşitli
8.3 774
1982 Animasyon Animasyon 7.2 2,334

The Castle of Cagliostro
1979 Animasyon Animasyon
Sanat Bölümü
Yönetmen
Senarist
7.6 33,753
1979 Animasyon Sanat Bölümü
Animasyon
7.7 2,101
1978 Animasyon Yönetmen
Animasyon
Sanat Bölümü
8.8 5,023
1976 Macera Sanat Bölümü
Animasyon
7.3 1,016

Flanderlerin Köpeği
1975 Animasyon Animasyon 8.0 312

Heidi
1974 Animasyon Sanat Bölümü
Animasyon
7.5 6,046
1973 Aile Senarist
Sanat Bölümü
Animasyon
6.7 1,104
1972 Aile Sanat Bölümü
Senarist
Animasyon
Çeşitli
6.8 1,994
1972 Animasyon Yönetmen 7.9 2,456
1971 Animasyon Animasyon
Çeşitli
5.7 166
1971 Animasyon Animasyon
Çeşitli
7.0 510
1968 Animasyon Animasyon
Sanat Bölümü
6.6 2,516
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film