Giriş Kayıt
Carl Foreman

Carl Foreman (69)


Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Carl Foreman, 23 Temmuz 1914 Chicago, Illinois, ABD doğumlu senarist, yapımcı, yönetmen.

Kwai Köprüsü (1957), Kahraman Şerif (1952), Navaron'un Topları (1961), Navarone’dan 10. Bölük (1978) gibi yapımlarla biliniyor.

Carl Foreman, 26 Haziran 1984 tarihinde (69 yaşında) hayatını kaybetti.

Doğum Tarihi: 23 Temmuz 1914
Ölüm Tarihi: 26 Haziran 1984
Doğum Yeri: Chicago, Illinois, ABD
Burcu: Aslan
0.0 (0 Oy)
  • Currently 0/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy

Zaman Durunca
1980 66 Aksiyon Senarist 4.5 3,198

Navarone’dan 10. Bölük
1978 64 Aksiyon Yapımcı
Senarist
6.4 19,743
1974 Macera Senarist 6.9 196
1972 58 Macera Yapımcı
Senarist
6.7 2,970
1972 58 Macera Yapımcı
Çeşitli
6.0 637
1969 55 Komedi Yapımcı 6.1 475

Mak kenna'nin altinlari
1969 55 Romantik Yapımcı
Senarist
6.7 9,857
1969 55 Komedi Yapımcı 6.1 573

Hür Doğanlar
1966 52 Aile Çeşitli 7.2 7,008
1963 49 Savaş Yapımcı
Yönetmen
Senarist
6.9 1,782

Navaron'un Topları
1961 47 Aksiyon Yapımcı
Senarist
7.5 55,350
1959 45 Komedi Çeşitli 6.9 9,445
1958 44 Dram Yapımcı
Senarist
6.7 1,642

Kwai Köprüsü
1957 43 Macera Senarist 8.1 233,140
1957 43 Dram Senarist 7.2 1,492
1954 40 Dram Senarist 6.5 1,211

Kahraman Şerif
1952 38 Dram Yapımcı
Senarist
8.0 110,102
1950 36 Dram Senarist 7.4 4,566
1950 36 Dram Senarist 7.1 5,096
1950 36 Biyografi Senarist 7.2 3,879
1949 35 Kara Film Senarist 6.5 1,011

Şampiyon
1949 35 Dram Senarist 7.3 4,752
1948 34 Komedi Senarist 6.3 314
1945 31 Komedi Senarist 5.9 1,701
1945 31 Belgesel Senarist 6.0 839
1941 27 Komedi Senarist 6.0 667
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024