Giriş Kayıt
Tunç Başaran

Tunç Başaran (81)


Yönetmen, Senarist, Oyuncu, Yönetmen Asistanı

Tunç Başaran, 01 Ekim 1938 Istanbul, Türkiye doğumlu yönetmen, senarist, oyuncu, yönetmen asistanı.

Füsun Önal ile evlendi.

Uçurtmayı Vurmasınlar (1989), Piano Piano Bacaksız (1991), Abuzer Kadayıf (2000), Tarkan (1969) gibi yapımlarla biliniyor.

Tunç Başaran, 18 Aralık 2019 tarihinde (81 yaşında) hayatını kaybetti.

Doğum Tarihi: 01 Ekim 1938
Ölüm Tarihi: 18 Aralık 2019
Doğum Yeri: Istanbul, Türkiye
Burcu: Terazi
7.6 (9 Oy)
  • Currently 151.2/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (7)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2008 70 Dram, Romantik Yönetmen    
2005 67 Komedi Yönetmen 1.3 240
2004 66 Dram Yönetmen 6.7 22
2000 62 Müzikal Yönetmen 5.4 2,454
1998 60 Senarist
Yönetmen
6.5 223
1995 57 Dram Yönetmen 6.8 158
1991 53 Komedi Senarist
Yönetmen
7.8 2,017
1991 53 Dram Yönetmen
Senarist
6.3 77
1989 51 Suç Yapımcı
Senarist
Yönetmen
8.3 7,166
1988 50 Yönetmen 6.8 155
1973 35 Biyografi Yönetmen 6.2 21
1972 Aksiyon Yönetmen
Senarist
2.2 8
1971 33 Fantastik Yönetmen 4.5 314
1971 33 Macera Yönetmen 5.2 85
1971 33 Macera Yönetmen 5.2 15
1970 32 Macera Yönetmen
Senarist
6.0 83
1970 32 Fantastik Yönetmen
Senarist
5.8 13
1970 32 Romantik Yönetmen 6.7 72
1970 32 Macera Yönetmen 6.3 16
1970 32 Komedi Yönetmen
Senarist
Oyuncu
5.5 66
1969 31 Aksiyon Yönetmen 6.6 1,914
1969 31 Komedi, Dram Yönetmen
Senarist
6.7 168
1969 31 Dram Yönetmen 6.3 12
1968 30 Dram Yönetmen
Senarist
5.9 18
1967 29 Dram Yönetmen
Senarist
5.8 27
1967 29 Macera Yönetmen 5.2 23
1966 28 Macera Yönetmen 5.7 52
1966 28 Dram Yönetmen
Senarist
   
1966 28 Macera Yönetmen 4.5 14
1965 27 Dram Yönetmen 6.8 91
1965 27 Macera Yönetmen 6.3 36
1965 27 Macera Yönetmen 6.1 52
1964 26 Yönetmen 3.7 6
1964 26 Macera Yönetmen 5.4 65
1964 26 Dram Yönetmen
Senarist
   
1963 25 Suç Oyuncu 6.4 35
1963 25 Macera Editör
Yönetmen Asistanı
7.1 108
1962 24 Dram Yönetmen Asistanı 4.8 26
1962 24 Gerilim Oyuncu 6.3 41
1962 24 Dram Oyuncu 6.6 242
1961 23 Dram Oyuncu
Yönetmen Asistanı
6.4 58
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024