Giriş Kayıt
Ian McKellen

Ian McKellen


Oyuncu, Yapımcı, Senarist

Ian McKellen, oyuncu, yapımcı, senarist.

Hobbit: Beklenmedik Yolculuk (2012), Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları (2013), X-Men (2000), X-Men 2 (2003) gibi yapımlarla biliniyor.

Diğer Bir İsmi: Sir Ian McKellan | Sir Ian McKellen
9.7 (162 Oy)
  • Currently 194.4/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (19)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2024 Korku Yapımcı 6.1 1,343
2021 Bilim-Kurgu Oyuncu 4.8 1,178
2019 Komedi Oyuncu 2.8 56,118

Sahtekar
2019 Suç Oyuncu 6.7 47,342

Hepsi Gerçek
2018 Biyografi Oyuncu 6.3 5,484
2018 Fantastik
Yapımcı
5.3 13,806
2017 Belgesel Oyuncu 7.4 576
2017 Animasyon Oyuncu 5.8 4,043

Güzel ve Çirkin
2017 Aile Oyuncu 7.1 335,722
2017 Belgesel Oyuncu 7.6 825
2016 Dram Oyuncu 7.8 362
2016 Müzik Oyuncu 7.7 313

Kostümcü
2015 Dram Oyuncu 6.7 3,772

Mr. Holmes ve Müthiş Sırrı
2015 Dram Oyuncu 6.8 68,169

Hobbit: Tolkien Derlemesi
2015 Macera Oyuncu    

Hobbit: Beş Ordunun Savaşı
2014 Macera Oyuncu 7.4 574,633

X-Men: Geçmiş Günler Gelecek
2014 Aksiyon Oyuncu 7.9 747,818

Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları
2013 Macera Oyuncu 7.8 708,083
2013 Komedi Oyuncu 8.5 2,072
2013 Belgesel Oyuncu 7.3 149
2013 Aksiyon Oyuncu 6.7 494,052
2013 Komedi Oyuncu 8.1 9,727

Hobbit: Beklenmedik Yolculuk
2012 Macera Oyuncu 7.8 875,951
2012 Komedi Oyuncu 8.1 30
2012 Komedi Oyuncu 7.5 685
2010 Talk-Show Oyuncu 3.2 2,390
2010 Oyuncu 7.0 217
2010 Animasyon Oyuncu 7.2 145
2010 Belgesel Oyuncu 8.6 5,212

Tutsak
2009 Dram Oyuncu 6.1 7,986
2008 Dram Oyuncu 7.5 663
2008 Dram Oyuncu 8.2 287

Altın Pusula
2007 Macera Oyuncu 6.1 197,185

Yıldız Tozu
2007 Macera Oyuncu 7.6 285,968
2007 Komedi Oyuncu 8.4 13,267
2006 Aksiyon Oyuncu 2.7 803

Fare Şehri
2006 Animasyon Oyuncu 6.6 139,263

X-Men: Son Direniş
2006 Aksiyon Oyuncu 6.6 542,674

Da Vinci Şifresi
2006 Gizem Oyuncu 6.6 460,335
2006 Animasyon Oyuncu 2.8 5,419
2005 Komedi Oyuncu 8.4 39,193
2005 Dram Oyuncu 6.3 665

Geçmişin Peşinde
2005 Dram Oyuncu 6.5 6,983

Figüran
2005 Komedi Oyuncu 8.3 60,568

Tutku Çemberi
2005 Dram Oyuncu 6.1 5,457

Doogal'ın Sihirli Yolculuğu
2005 Animasyon Oyuncu 5.2 3,739
2005 Belgesel Oyuncu 6.1 765
2004 Müzik Oyuncu 6.7 1,393

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü
2003 Macera Oyuncu 9.0 1,988,217
2003 Belgesel Oyuncu 6.3 368

Geçmişte Kalan
2003 Dram Oyuncu 6.3 811

X-Men 2
2003 Aksiyon Oyuncu 7.4 578,292
2003 Komedi Oyuncu 7.4 14,380

Yüzüklerin Efendisi: İki Kule
2002 Macera Oyuncu 8.8 1,792,245
2002 Macera Oyuncu 3.8 176
2002 Aile Oyuncu 5.9 1,204
2001 Belgesel Oyuncu 6.9 648

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği
2001 Macera Oyuncu 8.9 2,016,576
2000 Aksiyon Oyuncu 7.3 649,132
2000 Belgesel Oyuncu 6.9 727
1999 Dram Oyuncu 7.7 5,058
1999 Talk-Show Oyuncu 2.2 1,400

Ölümcül Sır
1998 Dram Oyuncu 6.7 41,781
1998 Biyografi Oyuncu 7.3 32,834
1997 Dram Oyuncu 6.7 3,618
1997 Talk-Show Oyuncu 2.5 9,558
1997 Dram Oyuncu 7.1 8,844
1996 Komedi Oyuncu 8.3 48,252
1996 Biyografi Oyuncu 6.9 3,992
1995 Dram Senarist
Oyuncu
Yapımcı
7.3 15,603

Restorasyon
1995 Biyografi Oyuncu 6.6 9,940

Jack ve Sarah
1995 Komedi Oyuncu 6.6 5,571
1995 Komedi Oyuncu 6.4 129
1995 Komedi Oyuncu 7.2 7,564

Gölge
1994 Aksiyon Oyuncu 6.0 27,239
1994 Komedi Oyuncu 5.5 2,877
1993 Komedi Oyuncu 6.8 22,628
1993 Komedi Oyuncu 8.2 19,015
1993 Dram Oyuncu 7.8 11,042
1993 Komedi Oyuncu 7.0 14,328

Son Kahraman
1993 Aksiyon Oyuncu 6.5 164,489
1993 Dram Oyuncu 8.3 4,336
1993 Dram Oyuncu 6.7 1,784
1992 Komedi Oyuncu 5.3 10,960

Skandal
1989 Dram Oyuncu 6.4 5,541
1988 Talk-Show Oyuncu 4.5 2,330

Bolluk
1985 Dram Oyuncu 6.0 3,401

Kan Çanağı
1983 Korku Oyuncu 5.7 14,384
1983 Dram Oyuncu 7.3 165
1983 Dram Oyuncu 6.8 178
1982 Romantik Oyuncu 7.6 5,175
1982 Dram Oyuncu 7.4 327
1981 News Oyuncu 3.6 2,788
1980 Dram Oyuncu 7.4 259
1975 Belgesel Oyuncu 7.7 324
1969 Dram Oyuncu 6.3 479
1960 Dram Oyuncu 5.6 6,040
1952 News Oyuncu 4.6 2,477
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film