Giriş Kayıt
Kenji Mizoguchi

Kenji Mizoguchi (58)


Yönetmen, Senarist, Yapımcı

Kenji Mizoguchi, 16 Mayıs 1898 Asakusa, Tokyo, Japonya doğumlu yönetmen, senarist, yapımcı.

Yağmurdan Sonraki Soluk Ayın Öyküleri (1953), Efendi Sansho (1954), Oharu'nun Hayatı (1952), Chikamatsu monogatari (1954) gibi yapımlarla biliniyor.

Kenji Mizoguchi, 24 Ağustos 1956 tarihinde (58 yaşında) hayatını kaybetti.

Doğum Tarihi: 16 Mayıs 1898
Ölüm Tarihi: 24 Ağustos 1956
Doğum Yeri: Asakusa, Tokyo, Japonya
Takma İsmi: Goteken
Burcu: Boğa
Boyu: 1.65 m
9.3 (4 Oy)
  • Currently 185/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (5)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
1956 58 Dram Yönetmen 7.8 4,903
1955 57 Dram Yönetmen 7.2 999
1955 57 Dram Yönetmen 7.1 2,072

Efendi Sansho
1954 56 Dram Yönetmen 8.4 18,307
1954 56 Dram Yönetmen 8.0 4,964
1954 56 Dram Yönetmen 7.4 1,411
1953 55 Dram Yönetmen 7.6 2,384

Yağmurdan Sonraki Soluk Ayın Öyküleri
1953 55 Dram Yönetmen 8.2 25,965

Oharu'nun Hayatı
1952 54 Dram Senarist
Yönetmen
Yapımcı
8.1 7,683
1951 53 Dram Yönetmen 7.2 717
1951 53 Dram Yönetmen 7.4 1,904
1950 52 Dram Yönetmen 7.1 572
1949 51 Dram Yönetmen 7.3 481

Gecenin Kadınları
1948 50 Dram Yönetmen 7.2 1,509
1947 49 Dram Yönetmen 6.8 334

Utamaro ve Beş Kadın
1946 48 Dram Yönetmen 7.0 1,432
1946 48 Dram Yönetmen 6.6 176
1945 47 Dram Yönetmen 6.6 398
1944 46 Dram Yönetmen 6.3 273
1944 46 Yönetmen    
1941 43 Aksiyon Yönetmen 7.2 2,692

Son Krizantemlerin Öyküsü
1939 41 Dram Yönetmen 7.8 4,420
1938 40 Yönetmen    
1937 39 Dram Yönetmen
Senarist
7.1 230
1936 38 Dram Yönetmen
Senarist
7.4 3,024
1936 38 Dram Senarist
Yönetmen
7.2 2,610
1935 37 Dram Yönetmen 6.4 253
1935 37 Dram Yönetmen 6.7 266
1935 37 Dram Yönetmen 7.1 344
1933 35 Dram Yönetmen 7.2 495
1932 34 Yönetmen    
1929 31 Kısa Metraj Yönetmen 6.6 336
1925 27 Dram Yönetmen 5.8 157
1925 27 Yönetmen    
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film