Giriş Kayıt
Sidney Lumet

Sidney Lumet (98)


Yönetmen, Oyuncu, Yapımcı, Senarist

Sidney Arthur Lumet, 25 Haziran 1924 Philadelphia, Pennsylvania, ABD doğumlu yönetmen, oyuncu, yapımcı, senarist.

1956 yılının Ağustos ayında Gloria Vanderbilt ile evlendi. 7 yılın ardından 1963 yılının Ağustos ayında boşandılar. 1963 yılının Kasım ayında Gail Lumet Buckley ile evlendi. Çiftin 2 çocukları olmuştur.Rita Gam ile evlendi. -15 yılın ardından 1955 yılının Ağustos ayında boşandılar.

12 Öfkeli Adam (1957), Köpeklerin Günü (1975), Şebeke (1976), Serpico (1973) gibi yapımlarla biliniyor.

Gerçek İsmi: Sidney Arthur Lumet
Doğum Tarihi: 25 Haziran 1924
Doğum Yeri: Philadelphia, Pennsylvania, ABD
Diğer Bir İsmi: Sydney Lumet | Alan Smithee
Burcu: Yengeç
Boyu: 1.65 m
9.2 (33 Oy)
  • Currently 183.6/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (20)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2016 92 Belgesel Oyuncu 7.3 2,321
2015 91 Belgesel Oyuncu 7.2 431
2014 90 Belgesel Oyuncu 7.1 1,491

84. Oscar Ödül Töreni
2012 Komedi Oyuncu 7.1 1,936
2010 Belgesel Oyuncu 8.6 400

Kusursuz Kurban
2009 85 Dram Çeşitli 6.4 5,112
2009 85 Belgesel Oyuncu 7.8 1,863

Rachel Evleniyor
2008 84 Dram 6.7 49,846

Şeytan Duymadan Önce
2007 83 Suç Yönetmen 7.3 105,851

Beni Suçlu Bulun
2006 82 Biyografi Senarist
Yönetmen
7.0 35,000
2005 81 Müzik Oyuncu 6.1 1,183

Mançuryalı Aday
2004 80 Dram Oyuncu 6.6 112,279
2004 80 Dram Yönetmen 7.1 67

Paralel Öyküler
2004 80 Dram Yönetmen 6.2 1,755

Hayatın İçinden
2003 79 Komedi 7.6 71,259
2003 79 Belgesel Oyuncu 7.6 2,739

Serseri ve Diktatör
2002 78 Belgesel Oyuncu 7.8 657
2002 Suç Yönetmen
Senarist
Yapımcı
8.0 191
1999 75 Suç Yönetmen 5.1 5,950

Özel İlgi
1997 73 Komedi Yönetmen
Yapımcı
5.9 2,172

Karanlıktan Önce
1996 72 Suç Yönetmen
Senarist
6.6 8,235

Günahkarlar
1993 69 Suç Yönetmen 5.6 5,572
1992 68 Suç Yönetmen 5.6 3,980
1990 66 Suç Yönetmen
Senarist
6.6 6,412

Aile Bağları
1989 65 Komedi Yönetmen 5.7 13,154
1988 64 Suç Yönetmen 7.6 16,661
1986 62 Suç Yönetmen 5.9 6,879
1986 62 Dram Yönetmen 5.7 3,115
1984 60 Komedi Yönetmen 6.4 1,733
1983 59 Dram Yapımcı
Yönetmen
6.6 1,397

Hüküm
1982 58 Dram Yönetmen 7.7 41,779

Ölüm Tuzağı
1982 58 Komedi Yönetmen 7.0 13,931

Şehrin Prensi
1981 57 Suç Yönetmen
Senarist
7.4 8,625
1980 56 Komedi Yönetmen
Yapımcı
5.5 704
1978 54 Macera Yönetmen 5.5 15,664
1977 53 Dram Yönetmen 7.1 8,372

Şebeke
1976 52 Dram Yönetmen 8.1 161,326

Köpeklerin Günü
1975 51 Suç Yönetmen 8.0 259,743

Şark Ekspresinde Cinayet
1974 50 Dram Yönetmen 7.2 64,140
1974 50 Dram Yönetmen 5.5 563
1973 49 Biyografi Yönetmen 7.7 125,435
1972 48 Dram Yönetmen 6.2 1,497

Şüphe Peşinde
1972 48 Suç Yönetmen 6.9 7,282
1971 47 Aksiyon Yönetmen 6.4 8,173
1970 46 Belgesel Yönetmen
8.2 528
1970 46 Dram Yapımcı
Yönetmen
5.1 399

Randevu
1969 45 Dram Yönetmen 5.3 812
1968 44 Dram Yönetmen
Yapımcı
6.7 1,001
1968 44 Komedi Yönetmen
Yapımcı
5.6 781

Casus Kim
1966 42 Dram Yönetmen
Yapımcı
6.7 3,791
1966 42 Dram Yönetmen 6.5 1,962
1965 41 Dram Yönetmen 7.9 14,228

Mutlak Savaş
1964 40 Macera Yönetmen 8.0 22,721
1964 40 Dram Yönetmen 7.7 9,861

Günden Geceye
1962 38 Dram Yönetmen 7.5 5,325
1962 38 Dram Yönetmen 7.1 512
1960 36 Romantik Oyuncu Yönetmeni 5.3 1,733
1960 36 Dram Yönetmen 7.1 6,601
1959 35 Dram Yönetmen 6.2 683
1959 Komedi Yönetmen 7.2 73
1958 34 Dram Yönetmen 5.9 778
1958 Dram Yönetmen 8.2 195

12 Öfkeli Adam
1957 33 Suç Yönetmen 9.0 796,117
1957 Dram Yönetmen 8.5 187
1956 Komedi Yönetmen 8.5 382
1955 Western Yönetmen 7.7 52
1953 Komedi Yönetmen 8.2 170
1952 Dram Yönetmen 6.4 54
1950 Dram Yönetmen 7.9 86
Türkçe Altyazı © 2007 - 2023