Giriş Kayıt
Chris Columbus

Chris Columbus (65)


Yapımcı, Yönetmen, Senarist, Oyuncu

Christopher Columbus, 10 Eylül 1958 Spangler, Pennsylvania, ABD doğumlu yapımcı, yönetmen, senarist, oyuncu.

1983 yılının Ağustos ayında Monica Devereux ile evlendi. Çiftin 4 çocukları olmuştur.

Harry Potter ve Felsefe Taşı (2001), Harry Potter ve Azkaban Tutsağı (2004), Harry Potter ve Sırlar Odası (2002), Evde Tek Başına (1990) gibi yapımlarla biliniyor.

Gerçek İsmi: Christopher Columbus
Doğum Tarihi: 10 Eylül 1958
Doğum Yeri: Spangler, Pennsylvania, ABD
Burcu: Başak
Boyu: 1.74 m
8.4 (12 Oy)
  • Currently 168.4/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (9)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2024 Fantastik Yapımcı    
2023 65 Korku Yönetmen
Senarist
Yapımcı
5.5 88,000
2023 65 Aksiyon Yapımcı 5.6 604
2022 Belgesel Oyuncu 8.3 14,189
2021 63 Belgesel Yapımcı 5.8 434
2020 62 Animasyon Yapımcı 5.6 29,796
2020 62 Macera Yönetmen
Senarist
Yapımcı
6.4 1,818

Deniz Feneri
2019 61 Dram Yapımcı 7.4 251,567
2018 60 Macera Yapımcı 7.0 83,211

Dev Avcısı
2017 59 Dram Yapımcı 6.1 32,951

Rap Kraliçesi
2017 59 Dram Yapımcı 6.8 10,509
2017 59 Dram Yapımcı 6.6 2,502
2016 58 Dram Yapımcı 5.7 3,855
2016 58 Dram Yapımcı 6.7 21,373
2015 57 Dram Yapımcı 7.0 297,173
2015 57 Komedi Yapımcı 5.5 1,446
2015 57 Aksiyon Yapımcı
Yönetmen
5.6 157,483

Akdeniz
2015 57 Dram Yapımcı 6.6 1,778

Müzede Bir Gece: Lahitteki Sır
2014 56 Macera Yapımcı 6.2 134,497
2014 56 Dram Yapımcı 5.8 3,837

Percy Jackson: Canavarlar Denizi
2013 55 Macera Yapımcı 5.7 125,944

Buzun Peşinde
2012 54 Belgesel 7.7 8,844

Duyguların Rengi
2011 53 Dram Yapımcı 8.1 489,285

Percy Jackson & Olimposlular: Şimşek Hırsızı
2010 52 Macera Yönetmen
Yapımcı
5.9 201,929

Koy
2009 51 Belgesel 8.4 51,295

Hep Seni Düşünüyorum
2009 51 Komedi Yönetmen
Yapımcı
5.3 37,328

Müzede Bir Gece 2
2009 51 Macera Yapımcı 6.0 211,328

Fantastik 4: Gümüş Sörfçü'nün Yükselişi
2007 49 Aksiyon Yapımcı 5.6 276,332

Müzede Bir Gece
2006 48 Macera Yapımcı 6.5 374,605
2005 47 Dram Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
6.8 55,730

Fantastik Dörtlü
2005 47 Aksiyon Yapımcı 5.7 342,559

Çılgın Yılbaşı
2004 46 Komedi Senarist
Yapımcı
5.5 57,402
2004 46 Belgesel Oyuncu 7.7 3,185

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı
2004 46 Macera Yapımcı 7.9 686,134

Harry Potter ve Sırlar Odası
2002 44 Macera Yönetmen
Yapımcı
7.4 687,261

Harry Potter ve Felsefe Taşı
2001 43 Macera Yapımcı
Yönetmen
7.6 849,986
2001 43 Belgesel Oyuncu 6.1 174
2001 43 Animasyon Yapımcı 4.8 19,121

Robot Adam
1999 41 Dram Yapımcı
Yönetmen
6.9 124,086

Omuz Omuza
1998 40 Komedi Yönetmen
Yapımcı
6.8 74,145

Babam Söz Verdi
1996 38 Komedi Yapımcı 5.7 115,728

Dokuz Ay
1995 37 Komedi Yönetmen
Senarist
Yapımcı
5.5 38,453

Müthiş Dadı
1993 35 Komedi Yönetmen 7.1 288,855

Evde Tek Başına 2
1992 34 Macera Yönetmen
Oyuncu
6.9 400,230

Bekarın Derdi
1991 33 Komedi Yönetmen
Senarist
6.3 12,246
1991 News Oyuncu 7.0 335

Evde Tek Başına
1990 32 Komedi Yönetmen 7.7 649,081

Gremlinler 2
1990 32 Komedi Senarist 6.4 112,114
1989 31 Aile Senarist 7.1 8,203
1988 30 Komedi Yönetmen
Senarist
5.7 1,518

Bebek Bakıcısının Maceraları
1987 29 Aksiyon Yönetmen 6.9 48,735
1987 Belgesel Oyuncu 7.7 2,078
1986 Animasyon Senarist
Çeşitli
7.4 516
1985 27 Aksiyon Senarist 6.8 23,253

Define Adası
1985 27 Macera Senarist 7.7 296,025

Gremlinler
1984 26 Komedi Senarist 7.3 246,193
1984 26 Dram Senarist 6.2 2,346
1981 News Oyuncu 3.6 2,744
1952 News Oyuncu 4.6 2,437
- Komedi Senarist
Yapımcı
   
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024