Giriş Kayıt
Lionel Barrymore

Lionel Barrymore


Oyuncu, Yönetmen, Senarist, Yönetmen Asistanı

Lionel Herbert Blythe, 28 Nisan 1878 Philadelphia, Pennsylvania, ABD doğumlu oyuncu, yönetmen, senarist, yönetmen asistanı.

1904 yılının Haziran ayında Doris Rankin ile evlendi. 18 yılın ardından 1922 yılının Aralık ayında boşandılar. Çiftin 2 çocukları oldu.1923 yılının Temmuz ayında Irene Fenwick ile evlendi. 13 yılın ardından 1936 yılının Aralık ayında boşandılar.

Şahane Hayat (1946), Ölüm Gemisi (1948), Para Beraber Gitmez (1938), Korkusuz Kaptanlar (1937) gibi yapımlarla biliniyor.

Gerçek İsmi: Lionel Herbert Blythe
Doğum Tarihi: 28 Nisan 1878
Doğum Yeri: Philadelphia, Pennsylvania, ABD
Diğer Bir İsmi: Lionel Blythe
Burcu: Boğa
Boyu: 1.83 m
8.5 (2 Oy)
  • Currently 170/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (9)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2016 Belgesel Oyuncu 8.2 28,845
2014 Belgesel Oyuncu 7.1 1,523
2005 Belgesel Oyuncu 8.1 350
1998 Belgesel Oyuncu 7.2 373
1996 Komedi Oyuncu 6.5 71

Evde Tek Başına
1990 Komedi Oyuncu 7.7 651,891
1976 98 Belgesel Oyuncu 7.3 2,430
1974 96 Belgesel Oyuncu 7.8 5,407
1964 86 Komedi Oyuncu 5.8 448
1956 78 Animasyon Oyuncu 7.4 206
1950 72 Dram Oyuncu 6.0 528
1949 71 Macera Oyuncu 6.5 1,444
1949 71 Aksiyon Oyuncu 7.3 1,099

Ölüm Gemisi
1948 70 Suç Oyuncu 7.7 43,911
1947 69 Dram Oyuncu 6.1 272

Kanlı Aşk
1946 68 Dram Oyuncu 6.7 9,466

Şahane Hayat
1946 68 Dram Oyuncu 8.6 498,419
1946 68 Komedi Oyuncu 6.5 427
1945 67 Dram Oyuncu 7.3 2,373
1944 66 Dram Oyuncu 5.9 1,337
1944 66 Komedi Oyuncu 6.1 321
1944 66 Dram Oyuncu 7.5 5,086

Kahraman Gölge
1943 65 Dram Oyuncu 6.9 2,903
1943 65 Suç Oyuncu 6.1 370
1942 64 Biyografi Oyuncu 6.5 672
1942 64 Suç Oyuncu 6.2 468
1941 63 Komedi Oyuncu 6.4 1,174
1941 63 Dram Oyuncu 6.3 380
1941 63 Western Oyuncu 5.9 328
1940 62 Dram Oyuncu 7.0 1,174
1939 61 Komedi Oyuncu 7.7 2,249
1938 60 Dram Oyuncu 6.8 2,736

Para Beraber Gitmez
1938 60 Komedi Oyuncu 7.8 27,863
1938 60 Dram Oyuncu 6.6 1,364
1937 59 Dram Oyuncu 6.6 694
1937 59 Dram Oyuncu 6.5 1,961

Korkusuz Kaptanlar
1937 59 Macera Oyuncu 7.9 10,903

Kamelyalı Kadın
1936 58 Dram Oyuncu 7.3 8,726
1936 58 Dram Oyuncu 5.6 1,373

Şeytan - Doll
1936 58 Bilim-Kurgu Oyuncu 7.0 4,921
1936 58 Dram Oyuncu 6.9 611
1936 58 Dram Oyuncu 6.7 278
1935 57 Macera Oyuncu 7.4 4,756

Vampirin İşareti
1935 57 Korku Oyuncu 6.2 5,569
1935 57 Komedi Oyuncu 7.0 1,876
1934 56 Macera Oyuncu 7.1 3,160
1934 56 Komedi Oyuncu 6.6 1,365
1933 55 Komedi Oyuncu 7.5 8,997
1933 55 Dram Oyuncu 6.2 944

Büyük Otel
1932 54 Dram Oyuncu 7.3 20,833
1932 54 Gizem Oyuncu 6.9 1,274
1932 54 Dram Oyuncu 6.5 1,183
1932 54 Dram Oyuncu 7.5 1,521
1931 53 Dram Oyuncu 6.6 3,945
1931 53 Dram Yönetmen
Oyuncu
6.8 964

Bir Özgür Ruh
1931 53 Suç Oyuncu 6.6 2,928
1931 53 Dram Yönetmen 6.5 899
1930 52 Müzikal Yönetmen 5.6 209
1930 52 Komedi Oyuncu 5.5 1,023
1929 51 Müzikal Yönetmen Asistanı
Oyuncu
5.7 2,251
1928 50 Dram Oyuncu 7.2 2,816
1928 50 Dram Oyuncu 7.2 1,959
1926 48 Suç Oyuncu 6.4 503

Ben Hur
1925 47 Macera Oyuncu 7.8 7,967
1924 46 Dram Oyuncu 6.3 470
1923 45 Dram Oyuncu 4.7 47
1914 36 Dram Oyuncu 6.2 1,447
1913 35 Kısa Metraj Oyuncu 6.1 921
1913 35 Kısa Metraj Oyuncu 6.1 606
1913 35 Kısa Metraj Oyuncu 6.1 364
1912 34 Kısa Metraj Oyuncu 6.5 354
1912 34 Kısa Metraj Senarist
Oyuncu
6.0 422
1912 34 Kısa Metraj Oyuncu 6.3 931
1912 34 Kısa Metraj Oyuncu 6.5 41
1912 34 Kısa Metraj Oyuncu 6.6 2,482
1912 34 Kısa Metraj Oyuncu 5.9 641
1912 34 Kısa Metraj Oyuncu 5.5 311
1911 33 Kısa Metraj Oyuncu 6.3 298
1911 33 Kısa Metraj Oyuncu 5.6 375
1911 33 Kısa Metraj Oyuncu 5.3 169
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024